Εκδηλώσεις στο Δυρράχι για την έξοδο του Παπαφλέσσα από την ιστορική Μονή Ρεκίτσης

Εκδηλώσεις στο Δυρράχι για την έξοδο του Παπαφλέσσα από την ιστορική Μονή Ρεκίτσης

Αύγουστος 14, 2012 - 13:40

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εξόδου του Μοναχού Παπαφλέσσα από την Ιστορική Μονή Ρεκίτσης της Τοπικής Κοινότητας Δυρραχίου του Δήμου Μεγαλόπολης  θα γίνουν στις 16 Αυγούστου 2012 στην Τοπική Κοινότητα Δυρραχίου. Την εκδήλωση διοργανώνουν ο δήμος Μεγαλόπολης, η περιφέρεια Πελοποννήσου και η Αδελφότητα Δυρραχιτών Αττικής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ
Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Γενικός Σημαιοστολισμός στη Τοπική Κοινότητα Δυρραχίου του Δήμου Μεγαλόπολης από της ανατολής μέχρι και της δύσης του ηλίου της 16ης Αυγούστου 2012.
•      10,30 π.μ.:
Τέλεση επίσημης δοξολογίας στην Ιστορική Μονή Ρεκίτσης της Τοπικής Κοινότητας Δυρραχίου του Δήμου Μεγαλόπολης, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. ΙΕΡΕΜΙΑ.
•      10,45  π.μ.:
Συγκέντρωση των Επισήμων μπροστά στην προτομή του τιμώμενου Μοναχού, όπου θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τις παριστάμενες αρχές , οργανώσεις κ.λ.π. με εκφώνηση της σειράς κατάθεσης από την  τελετάρχη. Θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού και θα εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός της ημέρας από τον  Σμήναρχο Ε.Α. κ. Δημήτριο Ιωάννη Σχίζα.

Απονομή Επάθλων στους αθλητές της διαδρομής Δυρράχι – Ρεκίτσα

Εθνικός Ύμνος
Μετά το τέλος των εκδηλώσεων ο Δήμος Μεγαλόπολης θα παραθέσει μπουφέ με γλυκίσματα και αναψυκτικά για όλους τους παρευρισκόμενους.