Εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Μάιος 17, 2018 - 15:55
0 σχόλια

Εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή στην Τρίπολη.

Το πρόγραμμα:

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΜΑΪΟΥ 2018

Γενικός Σημαιοστολισμός από της 8ης πρωινής ώρας, μέχρι της δύσης του ηλίου της 20ης Μαΐου 2018.

Φωταγώγηση κατά τις βραδινές ώρες της 20ης Μαΐου 2018 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης, όλων των Καταστημάτων του Δημοσίου, του Δημοτικού Καταστήματος Τρίπολης, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, των Τραπεζών και Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας, καθώς και των οδών, Πλατειών, Αρχαιολογικών Χώρων και Μνημείων της Τρίπολης.

 

Ώρα 08.00: Επίσημη Έπαρση της Σημαίας στην Κεντρική Πλατεία σύμφωνα με τις διαταγές της Διοίκησης Κέντρων IV ΜΠ «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ».

Ώρα 10.15: Τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ. Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την κα Αργυρώ Χατζηπαρασίδου, καθηγήτρια Φιλόλογο.

Ώρα 10.30: Συγκέντρωση των επισήμων και του λαού της πόλης, στο χώρο του Μνημείου των Αρχιερέων και Προκρίτων, όπου θα γίνει, Επιμνημόσυνη Δέηση – κατάθεση στεφάνων – σιγή ενός λεπτού στη Μνήμη των νεκρών της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου – Εθνικός Ύμνος.

Θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί Ποντιακοί χοροί, στην Πλατεία Άρεως, από τον Σύλλογο Ποντίων Αγίας Βαρβάρας “Ο ΦΑΡΟΣ”.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.