Εκδηλώσεις για την 1η νικηφόρα μάχη των Ελλήνων κατά των Τούρκων στο Λεβίδι

Εκδηλώσεις για την 1η νικηφόρα μάχη των Ελλήνων κατά των Τούρκων στο Λεβίδι

Απρίλιος 25, 2017 - 09:14
0 σχόλια

Εκδηλώσεις για την 1η νικητήρια μάχη των Ελλήνων κατά των Τούρκων που δόθηκε στο Λεβίδι στις 14 Απριλίου του 1821 θα πραγματοποιηθούν στις 5-7 Μαΐου.

Παρασκευή 5 Μαΐου

10:00 Αγώνας θυσίας προς τιμήν των Ηρώων της Μάχης του Λεβιδίου

11:30 Συγκέντρωση των μαθητών και μαθητριών Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης Λεβιδίου με τους δασκάλους και τους καθηγητές τους, στον τόπο όπου έπεσε ηρωικά μαχόμενος ο ήρωας Αναγνώστης Στριφτόμπολας, όπου θα ψαλεί τρισάγιο και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Αναγνώστη Στριφτόμπολα, στην κεντρική πλατεία Λεβιδίου.

Σάββατο 6 Μαΐου

10:30 Κατάθεση στεφάνου από το Δήμο Τρίπολης στην προτομή του καπετάν Αλέξη Νικολάου ή Λεβιδιώτη στην ΤΚ Λεβιδίου.

11:00 Τρισάγιο- κατάθεση στεφάνου στην ΤΚ Παλαιόπυργου στις προτομές των υπέρ της πατρίδος αγωνισαμένων τέκνων του Παλαιόπυργου, καπετάν Αντώνη Δραβίλα και Βασίλη Κατρή ή Κατριμουστάκη.

21:00 Λαμπαδηφορία από τον Φιλοτεχνικό Σύλλογο Λεβιδίου

Κυριακή 7 Μαΐου

10:30 Επίσημη δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κκ.Αλεξάνδρου. Θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον υποθηκοφύλακα Ορχομενού, κ. Παναγιώτα Ξύδη.

11:00 Επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Μνημείου των πεσόντων, κατάθεση στεφάνων και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

11:30 Παρέλαση των μαθητών και των αντιπροσωπειών συλλόγων, απονομή επάθλων στους νικητές των αγώνων θυσίας καθώς και χορούς από μαθητές, τον Χορευτικό όμιλο Λεβιδίου «Αρκαδιανή» και τον Χορευτικό Όμιλο «Κέρτεζης».


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.