Εκδηλώσεις εορτασμού της 196ης επετείου της «Άλωσης της Τρίπολης»

Εκδηλώσεις εορτασμού της 196ης επετείου της «Άλωσης της Τρίπολης»

Σεπτέμβριος 12, 2017 - 14:32
0 σχόλια

Στις 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30, η Διοίκηση Κέντρων (IV Μεραρχία Πεζικού) θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης, που θα περιλαμβάνει:

α.   Έκθεση, με θέμα «Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και η Άλωση της Τριπολιτσάς», η οποία θα εγκαινιαστεί από τον δήμαρχο Τρίπολης και τον Στρατηγό Διοικητή Μεραρχίας με περιήγηση στα εκθέματα του πολεμικού Μουσείου Αθηνών.

β.   Συναυλία από τη Στρατιωτική Μουσική της Μεραρχίας με δημοτικά τραγούδια συνοδευόμενη από την ερμηνεύτρια κα Κούλη – Κουρτάλη Νίκη και τo νεανικό τμήμα της χορωδίας Τρίπολης, με θέμα «Η Ιστορία της Επανάστασης μέσα από το Δημοτικό τραγούδι».

        γ.  Ομιλία από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελ/σου, κ. Αθανασίου Χρήστου, με θέμα «Αθέατες πτυχές της Άλωσης της Τριπολιτσάς (23 Σεπ 1821): Προτάγματα και προσ-δοκίες196 χρόνια μετά».

Η  ΔΙΚΕ (ΙV ΜΠ), προσκαλεί το κοινό να παρευρεθεί στις εκδηλώσεις.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.