Εκδηλώσεις Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

Εκδηλώσεις Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

Απρίλιος 30, 2019 - 20:00
0 σχόλια

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία αρμοδιότητάς της το μήνα Μάιο 2019.

◆ Παρασκευή 3 έως και Κυριακή 5 Μαΐου 2019. Αρχαίο θέατρο Μεγαλόπολης, 8:30 -15:00.
Αγώνας δρόμου RUN THE THEATRE.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας συμμετέχει για τρίτη χρονιά στη δράση του Δήμου Μεγαλόπολης Run the Theatre. Κατά το τριήμερο των εκδηλώσεων ο αρχαιολογικός χώρος του θεάτρου Μεγαλόπολης θα είναι ανοιχτός για τους επισκέπτες, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στον χώρο με την καθοδήγηση ξεναγού. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της διοργάνωσηςrunthetheatre.gr

◆ Πέμπτη 9 έως και Κυριακή 12 Μαΐου 2019. Αρχαίο θέατρο Μεγαλόπολης.
Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές
Στο πλαίσιο της ετήσιας επικοινωνιακής δράσης του ΥΠ.ΠΟ.Α. Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές η Εφορεία μας σε συνεργασία με σχολικές μονάδες του Δήμου Μεγαλόπολης θα πραγματοποιήσει στον Αρχαιολογικό Χώρο του Θεάτρου εκπαιδευτικές δράσεις με θέμα το αρχαίο θέατρο.
Συγκεκριμένα οι μαθητές της Γ' Τάξης του Γυμνασίου Μεγαλόπολης θα παρουσιάσουν στο κοινό την τραγωδία του Ευριπίδη Ελένη. Οι παραστάσεις των 9 και 10 Μαΐου είναι αφιερωμένες αποκλειστικά στη μαθητική κοινότητα της Μεγαλόπολης ενώ το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Μαΐου θα είναι ανοιχτές για το ευρύ κοινό (ώρα έναρξης 19:00). Είσοδος ελεύθερη. Μαζί με μαθητές του 1ου Δημοτικού σχολείου Μεγαλόπολης θα περιηγηθούμε στο Θέατρο και θα συμμετάσχουμε σε ένα θεατρικό βιωματικό δρώμενο που θα διοργανωθεί σε συνεργασία με την ομάδα ερασιτεχνικού θεάτρου ΔΡΑΣΤΕΣ.

◆ Σάββατο 18 Μαΐου 2019.
Παναρκαδικό Αρχαιολογικό Μουσείο Τρίπολης
Διεθνής Ημέρα Μουσείων
Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού θα πραγματοποιηθεί εικαστικό εργαστήρι για μαθητές της Β' και Γ' Τάξης Λυκείου. Οι μαθητές θα επιλέξουν γλυπτά από τη συλλογή του Μουσείου και θα τα αποδώσουν σε ελεύθερο σχέδιο.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.