Εκδηλώσεις Δεκαπενταύγουστου στο Σπάθαρη Γορτυνίας

Εκδηλώσεις Δεκαπενταύγουστου στο Σπάθαρη Γορτυνίας

Αύγουστος 30, 2018 - 14:25
0 σχόλια

Με τις πλούσιες εκδηλώσεις των ημερών του 15 Αύγουστου στο χωριό, ο σύλλογος συνέχισε το έργο της προσφοράς του προς τα μέλη, τους συμπατριώτες και τους φίλους μας, τους οποίους ευχαριστούμε για τη συμμετοχή τους και το κέφι που δημιούργησαν.

Συγκεκριμένα στο 3ημερο 12, 13 και 14 Αυγούστου έγιναν τα παιχνίδια Δηλωτής και τάβλι, την Τετάρτη 15 είχαμε εκκλησιασμό με αρτοκλασία στο εξωκλήσι μας την Παναγία στα πλατάνια  και ακολούθησε  βραδιά δημοτικής μουσικής  με το εξαίρετο δημοτικό μουσικό συγκρότημα των Δαλιάνη Γιώργου,  Ρουμελιώτη Διαμαντή και της παρέας τους. Τέλος  το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 16 Αυγούστου με τον  αγώνα δρόμου 100 μέτρων των πιτσιρικάδων. 

 Στο χαιρετισμό που προηγήθηκε του πανηγυριού, η Πρόεδρος του συλλόγου Καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και ευχαρίστησε, το συμπατριώτη μας Δημήτρη Πέτσα και την οικογένειά του για την συνεχή προσφορά της στο σύλλογο και το χωριό μας, με χρήματα της οποίας πρόσφατα έγινε ανακαίνιση στο εξωκλήσι μας Αγία Παρασκευή.

Αναφέρθηκε στην ανακαινισμένη πλατεία του χωριού και κάλεσε την Πρόεδρο  Σοφία Βεργέτη για σύντομο χαιρετισμό , η οποία αφού ευχήθηκε για χρόνια πολλά ,  μας ενημέρωσε ότι η πλατεία  ανακαινίστηκε με χρήματα της Περιφέρειας και μέριμνα της Εύης Τατούλη , τους  ευχαριστούμε πολύ.
 
Η Πρόεδρος του Συλλόγου ευχαρίστησε επίσης, τους συμπατριώτες μας Σκούρτη Αλέξη και Γιώργο Δούρο για την αφιλοκερδώς επιδιόρθωση του δρόμου προς Παναγία στα πλατάνια και  όλους όσους βοήθησαν στη δημιουργία των εκδηλώσεων του Συλλόγου. Επαίνεσε  την αδιάκοπη προσφορά του πρώην Ιερέα του χωριού μας  Παπαγιάννη  στο έργο της εκκλησίας και την προσπάθεια που κάνει για  συνέχιση του έργου του με το νέο μας Ιερέα Παπακώστα. Ευχαρίστησε  το εκκλησιαστικό συμβούλιο και τις γυναίκες που αφιλοκερδώς  εργάζονται και διατηρούν την  Εκκλησία και τα εξωκλήσια του χωριού μας  σε άριστη από πλευράς καθαριότητας κατάσταση.
 
Το χωριό μας επισκέφθηκε κατά τη διάρκεια παράκλησης στις 3 Αυγούστου ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως Ιερεμίας.  Επίσης τις ημέρες του 15Αυγούστου μας τίμησαν με την παρουσία τους , ο βουλευτής Αρκαδίας Παπαηλίου Γιώργος, ο Δήμαρχος Γορτυνίας Γιαννόπουλος Γιάννης, ο πρώην Δήμαρχος Λαγκαδίων Κούλης Στάθης , ο αρχιερατικός επίτροπος Κηφισιάς και Αμαρουσίου πανσιολογιώτατος πρωτοπεσβήτερος Παπαχρήστος Κυριακόπουλος από Περδικονέρι και πολλοί φίλοι μας , τους οποίους ευχαριστούμε από καρδιάς.

Δυστυχώς για το χωριό μας το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαμε πολλές ανθρώπινες απώλειες, σε σημείο που ο Σύλλογος δυσκολεύτηκε   να αποφασίσει  αν συνεχίσει τις εκδηλώσεις του και και ιδιαίτερα για το πανηγύρι.  Παρόλα αυτά οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν κανονικά και τους συμπατριώτες μας αυτούς τους αποχαιρετήσαμε με τα  2 πρώτα  μοιρολόγια τραγούδια που η ορχήστρα ξεκίνησε το  πανηγύρι. Για όλους αυτούς τους αγαπητούς συμπατριώτες μας ,  Ο Σύλλογος εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες τους.

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 
 
 
 
Απο τον εκκλησιασμό στην Παναγία στα Πλατάνια
 
 

 

 

 

 

 

 
Από το διαγωνισμό παιχνιδιών 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Από τον εσπερινό και τη συνέχεια στην Παναγία στη Βάναινα.
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

  

 

  

 

 
Από το spatharisarkadias.blogspot.com
Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.