Εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων για την χωματερή του Αγίου Βλάση

Εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων για την χωματερή του Αγίου Βλάση

Ιανουάριος 11, 2019 - 14:57
0 σχόλια

Είναι γνωστό ότι από τις χωματερές σκουπιδιών εκλύονται επικίνδυνες ουσίες που επηρεάζουν την υγεία του ανθρώπου σε ακτίνες 5 χιλιομέτρων. Στην Τρίπολη ο Δήμος χωρίς κανένα σχεδιασμό και αδειοδότηση λειτούργησε για  χρόνια χωματερή στο Πλάτωμα. Την ίδια τακτική συνέχισε και η προηγούμενη δημοτική αρχή στην Αγία Τριάδα, που έκλεισε με απόφαση της τωρινής δημοτικής αρχής και άνοιξε νέα στον Άγιο Βλάσση ως σταθμό μεταφόρτωσης για 20 ημέρες! Βρισκόμαστε στον τέταρτο χρόνο λειτουργίας της, έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 70000 τόνοι που επηρεάζουν άμεσα την νοτιοδυτική πλευρά της πόλης, το νοσοκομείο, το στρατόπεδο και πολλά σχολεία. Παρά το γεγονός ότι ο ΧΑΔΑ είναι παράνομος και έχουμε προσφύγει στην κυβέρνηση, την περιφέρεια, την Ευρωπαϊκή Ένωση και σε όλες τις βαθμίδες της δικαιοσύνης συνεχίζεται η λειτουργία του. Είναι δικαστικό παράδοξο με ήπια έκφραση ένας σταθμός μεταφόρτωσης που πότε δεν αδειοδοτήθηκε και έγινε παράνομος ΧΑΔΑ, να συνεχίζει τη λειτουργία του με δικαστικές αποφάσεις. Ακόμη και οι όροι για τη λειτουργία που θέτουν οι δικαστικές αποφάσεις δεν τηρούνται από τον Δήμο. Ήδη έληξε τρίτη παράταση και ο Δήμος έχει ζητήσει νέα παράταση με πρόσχημα ότι σχεδιάζει ενδιάμεση διαχείριση στο Μεγαβούνι Βαλτετσίου, μια υπόθεση που έχει ξεκινήσει πριν τρία χρόνια και τίποτα δεν προχωράει με ευθύνη του.

Πρόσφατα ο Κος. Δήμαρχος ανακοίνωσε στο Δικαστήριο ότι θα προχωρήσει σε μεταφορά των σκουπιδιών που βρίσκονται στις χωματερές στον Άγιο Βλάσση και Αγία Τριάδα στο Πλάτωμα, που με τελεσίδικη απόφαση του το Συμβούλιο Επικρατείας απαγορεύει την χρησιμοποίησή του για οποιαδήποτε διαχείριση απορριμμάτων. Σημειώνεται επίσης ότι έπρεπε να είχε γίνει ήδη η αποκατάστασή του. Μια ακόμη παρανομία προγραμματίζεται στο βωμό της προεκλογικής καμπάνιας του Δημάρχου.

Το δίλημμα να μείνουν τα σκουπίδια στην πόλη ή έστω παράνομα σε ανεξέλεγκτες χωματερές επιδιώκει τη σιωπή της φωνής κάθε πολίτη αλλά και να αποσιωπήσει την αποκλειστική ευθύνη που έχει ο Δήμος για τη διαχείριση των σκουπιδιών.

Καλούμε κάθε αρμόδια αρχή (Κυβέρνηση, Περιφέρεια, Δήμο) να λύσει το πρόβλημα με τρόπο οικολογικό και χαμηλού κόστους, που δεν θα επιβαρύνει μόνο τους κατοίκους μιας συνοικίας αλλά και ολόκληρης της πόλης.

Απευθυνόμαστε στη Δικαιοσύνη και ελπίζουμε να σταματήσει τη συνεχιζόμενη παρανομία και να καταλογίσει, επιτέλους ευθύνες όπου υπάρχουν. Η παρανομία και η συγκάλυψη της δεν είναι χαρακτηριστικά κράτους δικαίου.

Τέλος καλούμε τους συμπολίτες να κατανοήσουν ότι τα σκουπίδια είναι ζήτημα δημόσιας υγείας, προστασίας του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Προτάσεις τεκμηριωμένες υπάρχουν, γιατί δεν υλοποιούνται λοιπόν και «βουλιάζουμε» στα σκουπίδια ;

Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων του Δήμου θα γίνει την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου στις 10 π.μ στο Πρωτοδικείο Τρίπολης.

Επιτροπή κατοίκων για την διακοπή της λειτουργείας του ΧΑΔΑ  στον Άγιο Βλάσση

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.