Εκατοντάδες νέες φωτιές στη ζούγκλα του Αμαζονίου

Εκατοντάδες νέες φωτιές στη ζούγκλα του Αμαζονίου

Αύγουστος 25, 2019 - 20:33
0 σχόλια

Η παγκόσμια ανησυχία κορυφώνεται στο «και πέντε» της τεράστιας -και δίχως επιστροφή- καταστροφής στον Αμαζόνιο. Στο τροπικό δάσος, που είναι ο πνεύμονας του πλανήτη, μαίνονται πυρκαγιές που έχουν εξαφανίσει εκατομμύρια στρέμματα τροπικού δάσους.

Η τύχη του μεγαλύτερου τροπικού δάσους στον πλανήτη βρίσκεται στο επίκεντρο της συνόδου κορυφής της G7 που πραγματοποιείται στο Μπιαρίτς, στη νοτιοδυτική Γαλλία και η διεθνής πίεση αυξήθηκε σήμερα ώστε να παρακινηθεί ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μποσονάρου να δράσει.

Ο Αμερικανός Ντόναλντ Τραμπ και ο Βρετανός Μπόρις Τζόνσον προσφέρθηκαν να βοηθήσουν και ο υπουργός Άμυνας της Βραζιλίας δήλωσε ότι «οποιαδήποτε βοήθεια όσον αφορά τις πυρκαγιές είναι ευπρόσδεκτη».

Ο ίδιος ο Μποσονάρου, βέβαια, έχει επιδείξει ολιγωρία και εγκληματική αδιαφορία, ενώ πρόσφατα είχε κατηγορήσει τις ΜΚΟ ότι βάζουν φωτιές στον Αμαζόνιο.

Παράλληλα, σύμφωνα με τους ερευνητές, η αύξηση της ζήτησης βοδινού κρέατος και μεταλλαγμένης σόγιας θεωρούνται βασικές αιτίες των πυρκαγιών.

Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση έχει προ πολλού πάψει να είναι κρίσιμη. Πλέον είναι μοιραία.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.