Το ΕΚΑ στηρίζει τους αγώνες επανασύσταση του ΙΓΜΕ

Το ΕΚΑ στηρίζει τους αγώνες επανασύσταση του ΙΓΜΕ

Μάιος 26, 2017 - 08:35
0 σχόλια

Το Ε.Κ. ΑΡΚΑΔΙΑΣ στηρίζει τους διαχρονικούς αγώνες των εργαζομένων και της κοινωνίας για την επανασύσταση και επαναλειτουργία του ΙΓΜΕ.

Σε μια περίοδο που όλοι οι εργαζόμενοι έχουν οδηγηθεί σε μια πρωτόγνωρη οικονομική και κοινωνική περιθωριοποίηση, οι εργαζόμενοι του Ινστιτούτου Γεωλογικών& Μεταλλευτικών Ερευνών αντιμετωπίζουν επιπλέον και το φάσμα της επιστημονικής και κοινωνικής απαξίωσης, με την ερευνητική “αγρανάπαυση” στην οποία βρίσκονται για δεύτερο συνεχόμενο χρόνο, που κατά κύριο λόγο οφείλεται στην καθυστέρηση χρηματοδότησης των ερευνητικών προγραμμάτων.

  Η δυσμενέστερη αυτή εξέλιξη εξαιτίας της αδιαφορίας και παρά τις προειδοποιήσεις της προηγούμενης Διοίκησης για την επερχόμενη οικονομική κρίση του Ινστιτούτου τα συναρμόδια Υπουργεία αδιαφόρησαν με αποτέλεσμα το ΙΓΜΕ να βρίσκεται χωρίς διοίκηση και οι εργαζόμενοι χωρίς μισθό. Είναι ήδη βέβαιο ότι θα χρειαστεί πολύς κόπος και προσπάθεια για να αποκατασταθεί η ζημιά που έχει ήδη προκληθεί στην επιχειρησιακή αξιοπιστία και στο κύρος του Ινστιτούτου. Οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ για άλλη μια φορά θα κάνουν το καθήκον που η 60-χρονη ιστορία Συνδικαλιστικών αγώνων και προσφοράς του Ινστιτούτου στην κοινωνία επιτάσσει. Αναμένουμε την δική σας ανάληψη των ευθυνών που αρμόζει στον Υπουργό της Κυβέρνησης, που προ δύο ετών το επανασυνέστησε.

 Γιατί σε διαφορετική περίπτωση φοβόμαστε ότι θα καταστεί κενό γράμμα, οι συστηματικές διακηρύξεις που κάνατε πριν τις εκλογές του 2015. Ενδεχομένως δε και να αναιρεθεί πλήρως με την απειλούμενη διάλυση του ιστορικού φορέα έρευνας του Ορυκτού Πλούτου και σύμβουλου της Πολιτείας.

Δελτίο Τύπου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.