ΕΚΑ: Όχι στο ξεπούλημα των Μονάδων της ΔΕΗ και της Μεγαλόπολης

ΕΚΑ: Όχι στο ξεπούλημα των Μονάδων της ΔΕΗ και της Μεγαλόπολης

Νοέμβριος 15, 2017 - 10:46
0 σχόλια

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωρά στο ξεπούλημα των Μονάδων και των Ορυχείων της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη.

Το Ενεργειακό Κέντρο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη χτίστηκε από την Κυβέρνηση των Απριλιανών. Η λειτουργία του αποτέλεσε την Ναυαρχίδα για την ανάπτυξη του Νομού και της Περιφέρειας για 47 χρόνια. Τώρα λοιπόν έρχεται μια κατ’ επίφαση «Αριστερά» και δημοκρατική Κυβέρνηση να ξεπουλήσει το Ενεργειακό Κέντρο της Μεγαλόπολης που θα οδηγήσει στην διάλυση της ΔΕΗ, στον μαρασμό των εργαζομένων και της Τοπικής Κοινωνίας και θα καταστήσει το ηλεκτρικό ρεύμα από αγαθό σε εμπόρευμα και μάλιστα πολύ ακριβό. Όλα αυτά γίνονται για να εξυπηρετηθούν καλύτερα τα ιδιωτικά συμφέροντα εις βάρος του ελληνικού λαού και της αναπτυξιακής προοπτικής της Χώρας.

Η Κυβέρνηση της Αριστεράς η οποία δήθεν διαπραγματεύεται σκληρά. Μετά τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, την Τραίνοσε, κ.λ.π, για να μείνει λίγους ακόμη μήνες στην εξουσία κολλημένοι στις καρέκλες τους ξεχνώντας τις προεκλογικές και μετεκλογικές δεσμεύσεις τους ξεπουλάει τώρα και την Μεγαλόπολη, κάνει συνεχώς κωλοτούμπες και περνάει κάτω από τις κόκκινες γραμμές που η ίδια βάζει.

Να είναι άραγε τυχαία η επιλογή της Μεγαλόπολης;

Ξεπουλώντας τα Ορυχεία ξεπουλάει και τη γη που είχε παραχωρηθεί από το Δημόσιο στη ΔΕΗ και υπήρχε δέσμευση ότι το κράτος θα επιστρέψει τις εκτάσεις μετά την εκμετάλλευση του Λιγνίτη στην τοπική κοινωνία. Τώρα που τα Ορυχεία γίνονται ιδιωτικά ο ιδιώτης θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τις εκτάσεις για χωματερή σκουπιδιών και βιομηχανικών αποβλήτων ή να πουλήσει τις εκτάσεις αυτές σε άλλη εταιρεία για το σκοπό αυτό. Να λοιπόν γιατί έχει σχέση η επιλογή της Μεγαλόπολης και οι καινούργιες πολιτικές φιλίες που αναπτύσσονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο Δήμος Μεγαλόπολης γνωρίζει ;;;

ΚΑΛΟΥΜΕ την Κυβέρνηση να απορρίψει τις επιλογές αυτές. Δεν έχει καμιά πολιτική          νομιμοποίηση για ξεπούλημα των Μονάδων της ΔΕΗ.

Για να μην ξεπουληθεί άλλη μια Δημόσια Επιχείρηση που χτίστηκε με τα λεφτά του Ελληνικού λαού.
Για να μη ζήσουμε δραματική αύξηση της τιμής του ρεύματος όπως έγινε και σε άλλες χώρες που ιδιωτικοποιήθηκε η ηλεκτρική ενέργεια.
Για να μην θυσιαστεί άλλο ένα κοινωνικό αγαθό και το περιβάλλον στο βωμό του κέρδους των ιδιωτών.
Για να μην εξαφανιστεί κάθε δυνατότητα περιβαλλοντικής αποκατάστασης των εξαντλημένων ορυχείων στο Λεκανοπέδιο.
Για να μην γίνει η περιοχή μας «κρανίου τόπος» και οδηγηθεί σε παρακμή και εγκατάλειψη.

 

Καλούμε τους Βουλευτές του Νομού να σκεφτούν πριν αποφασίσουν να σηκώσουν το χέρι τους, θυμίζοντας τους ότι η ΔΕΗ δεν αποτελεί περιουσιακό τους στοιχείο και δεν μπορούν να πουλήσουν κάτι που δεν τους ανήκει και που σε κανένα προεκλογικό κομματικό πρόγραμμα δεν αναγράφεται.

Καλούμε το Δήμο Μεγαλόπολης να αντιμετωπίσει το θέμα όπως αρμόζει στην κοινωνία της Μεγαλόπολης και όχι με στρουθοκαμηλισμούς.

Καλούμε τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, τους εργαζόμενους και τους φορείς της Μεγαλόπολης σε αγωνιστική εγρήγορση όπως έχουμε υποχρέωση στους εαυτούς μας, στους νέους συναδέλφους αλλά κυρίως στον ελληνικό λαό ο οποίος θα κληθεί να πληρώσει ακριβά το τίμημα.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΠΡΟΥΜΑΣ ΑΡ                                                                ΛΕΟΝΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜ


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.