Εισέπραξαν μόλις 180.000 ευρώ από τα 3 εκ ευρώ οφειλές σε 9 μήνες! (video)

Εισέπραξαν μόλις 180.000 ευρώ από τα 3 εκ ευρώ οφειλές σε 9 μήνες! (video)

Οκτώβριος 31, 2011 - 12:50
3 σχόλια

- Αδυνατεί ο Δήμος Τρίπολης να εισπράξει τα οφειλόμενα, δεν αποδίδουν οι επιχειρηματίες
- Μηνύσεις για υπεξαίρεση στην έσχατη των περιπτώσεων

  Όταν η απογραφή στο Δήμο της Τρίπολης έδωσε οφειλές ύψους 3 εκ ευρώ , ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σάββας Σαββάκης είχε αιφνιδιάσει παραδεχόμενος ότι οι εισπράξεις δεν είχαν γίνει μεταξύ  των άλλων αιτών και εξαιτίας των πελατειακών σχέσεων που πράγματι υπήρχαν.

  Σήμερα με τον  Καλλικρατικό Δήμο να  έχει συμπληρώσει 10 μήνες ζωής και ενώ το 1 εκ ευρώ των οφειλών αυτών έχει παραγραφεί από το νόμο, έχουν εισπραχθεί από τα υπολειπόμενα 2 εκ ευρώ μόλις 180.000 ευρώ!

Εύκολα θα έλεγε κανείς πως οι.. πελατειακές σχέσεις συνεχίζονται , η αιτία ωστόσο που επίσημα δίνεται και πάλι από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών είναι  άρνηση των επιχειρηματιών και των πολιτών να αποπληρώσουν τα χρέη τους αυτά.
300.000 ευρώ από αυτά τα 2 εκ είναι αδύνατον να εισπραχθούν αφού προέρχονται κυρίως από κλήσεις , δηλαδή είναι ποσά κάτω των 100 ευρώ. Ο Δήμος έχει ζητήσει από το Υπουργείο να κατέλθει στα 100 ευρώ από τα 293 το όριο της οφειλής που επιτρέπει το μπλοκάρισμα  του ΑΦΜ στις Δ.Ο.Υ έτσι ώστε να υποχρεωθούν με αυτόν τον τρόπο και οι πολίτες να πληρώσουν.
  Βέβαια ο μεγάλος βραχνάς είναι το 1,7 εκ ευρώ , οφειλές επιχειρηματιών και επαγγελματιών, οφειλές που προέρχονται κυρίως από τα τέλη λογαριασμών και παρεπιδημούντων τα οποία εισπράττονται από τους πελάτες των καταστημάτων αλλά όμως δεν αποδίδονται στο Δήμο. Ευθέως ο Σάββας Σαββάκης κάνει λόγο για πράξη υπεξαίρεσης αφού αυτά τα χρήματα εισπράττονται από τους καταστηματάρχες για λογαριασμό του Δήμου και πρέπει να αποδίδονται.
Ο Δήμος προκειμένου να εισπράξει , να βοηθήσει τα οικονομικά του τα οποία δεν είναι εύρωστα (λαμβάνει μηνιαίως 800.000 ευρώ, αποδίδει  100.000 ευρώ στο Νομικό πρόσωπο, 650.000 ευρώ για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων και απομένουν 50.000 ευρώ για τα λειτουργικά του έξοδα), προχωρά και σε ρυθμίσεις των οφειλών αυτών αφού η επιβολή προστίμων επί  προστίμων δεν έχει αποτέλεσμα!
Αν ο Δήμος δεν εισπράξει και διαπιστωθεί ολιγωρία  του τότε ο Καλλικράτης επιτάσσει και επιβάλει η πληρωμή των οφειλών να γίνει από τους ίδιους τους αιρετούς και τους υπαλλήλους της ταμειακής υπηρεσίας…
 

Video: 

youtube://v/PV6NtMxxTQ0

youtube://v/sjXVQEKcjFQ


3 Σχόλια

Ανίκανοι και καιροσκόποι μια ζωή όλοι οι πολιτικοί μας...

Ας κατεβασει το Υπουργειο το οριο στα 100€ για το μπλοκαρισμα του ΑΦΜ στη ΔΟΥ. Διαφορετικά τα γαιδουρια αυτα που δεν πληρωνουν οσες ενοχλήσεις και να τους κανει ο Δημος δεν προκειται να συμμορφωθούν. Εδώ δε συμμορφώθηκαν εδώ και 20 χρονια θα συμμορφωθούν τωρα που προφασίζονται και οικονομική κριση? Υπουργέ τι κάνεις?

Έχω ξαναγράψει σχετικά και το επαναλαμβάνω. Να δοθεί λίστα με τους οφειλέτες -επαγγελματίες που υπεξαιρούν παρακρατούμενους φόρους και τέλη (π.χ. παρεπιδημούντων ή εστίασης κλπ) ώστε να τους τιμωρήσουν οι πολίτες μη μπαίνοντας στα καταστήματά τους. όσο δεν δίνεται αυτή η λίστα στη δημοσιότητα θεωρώ ότι υπάρχει συμπαιγνία και διαπλοκή. Κύριε Δήμαρχε και κύριε Σαββάκη, οι πολίτες απαιτούν διαφάνεια. Όσο για τα πρόστιμα παράνομης στάθμευσης, μόνο ένας αποτελεσματικός τρόπος υπάρχει να εισπραχθούν: Η αφαίρεση πινακίδων κυκλοφορίας. Και διαρκής αστυνόμευση των δρόμων ειδικά εκεί που κάποιοι έχουν κάνει το πεζοδρόμιο ή τους πεζόδρομους ιδιοκτησία τους.