«Είσαι νέος, έχεις λόγο»: Επαγγέλματα του μέλλοντος

«Είσαι νέος, έχεις λόγο»: Επαγγέλματα του μέλλοντος

Δεκέμβριος 20, 2018 - 19:30
0 σχόλια

Η μοναδική τηλεοπτική εκπομπή που δίνει το λόγο στους νέους για να αναζητηθούν λύσεις μέσα από το διάλογο και τη συνεργασία.

Σύμμαχοι και εργαλεία της εκπομπής  είναι τα κοινωνικά δίκτυα, οι επιστημονικές έρευνες και μελέτες, το ρεπορτάζ και φυσικά τα γκάλοπ που αντικατοπτρίζουν τη γνώμη του νεανικού κοινού.

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018, στις 19:00 στην ΕΡΤ 2
«Επαγγέλματα του μέλλοντος»

Το τέλος των σπουδών και η απότομη μετάβαση στην αγορά εργασίας είναι αρκετά αγχωτική, πόσο μάλλον όταν υπάρχει αβεβαιότητα για την επαγγελματική σταδιοδρομία. Απόδειξη και η μεγάλη φυγή στο εξωτερικό Ελλήνων επιστημόνων, το λεγόμενο brain drain, κατά την περίοδο της κρίσης.

Πόσοι όμως από τους σημερινούς νέους έχουν λάβει την κατάλληλη επαγγελματική καθοδήγηση και γνωρίζουν πραγματικά με τι θα ασχοληθούν στο μέλλον; Και ποια είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος;

Τα επαγγέλματα του μέλλοντος στην χώρα μας είναι το θέμα αυτού του επεισοδίου και θα τα προσεγγίσουμε με την έρευνα του Πανεπιστημίου Πειραιά, που συντόνισε ο ομότιμος καθηγητής του ιδρύματος Θεόδωρος Κατσανέβας και παρουσίασε σειρά επαγγελμάτων, τα οποία θεωρούνται  ότι έχουν καλές προοπτικές στη μελλοντική αγορά εργασίας.

Στην εκπομπή μιλούν -με σειρά εμφάνισης- οι: Θεόδωρος Κατσανέβας (ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιά), Νίκος Σέργης (αστροφυσικός), Ιάσονας Οικονομίδης (μεταδιδακτορικός ερευνητής ΙΤΕ), Ελευθερία-Μαρία Πεχλιβάνη (διδάκτορας του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ), Αιμιλία Δουκέλη (Αστυνόμος Β΄ Ειδικών Καθηκόντων στη Διεύθυνση ΔΗΕ) και Αθανάσιος Ηλιόπουλος (υφυπουργός Εργασίας).

Παρουσίαση-δημοσιογραφική έρευνα: Δώρα Γεωργούλα, Γιώργος Κουλουράς.

Σενάριο-αρχισυνταξία: Κωνσταντίνος Σγόντζος.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Σαβόγλου.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Βαγγέλης Κυριακίδης.

Διεύθυνση παραγωγής-μοντάζ: Χρήστος Αναστασιάδης.

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Κώστας Μουρατίδης.

Ηχοληψία-εικονοληψία-μουσική επιμέλεια: Νίκος Αναστασιάδης.

Βοηθός σκηνοθέτη: Βαγγέλης Κυριακίδης.

Βοηθός διευθυντή παραγωγής: Γιάννης Σιταρίδης.

Γραφίστρια: Δήμητρα Σταθοπούλου.

Ενδυματολόγος-μακιγιέζ-κομμώτρια: Ελένη Κουταλίδου.

Εκτέλεση παραγωγής: Honeybee Audiovisual.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.