Είναι ο Κυριάκος κρυφοκομμουνιστής;

Είναι ο Κυριάκος κρυφοκομμουνιστής;

Σεπτέμβριος 04, 2018 - 17:45
0 σχόλια

Το σχόλιο του Σωκράτη

Ο Άδωνις χθες, άμα τη ανακοινώσει της αντικατάστασης των Λατινικών και του «Regina rosas amat» με το μάθημα της Κοινωνιολογίας, που ως επιστήμη προέκυψε από αριστερούς κύκλους διανοητών, έσπευσε να σχολιάσει ότι «θέλουν να κάνουν τα παιδιά μας αριστερά» αυτοί οι αχταρμάδες που κυβερνούν.

Δηλαδή, πρώτον, ο Άδωνις πιστεύει ότι μας κυβερνούν αριστεροί που θέλουν οπωσδήποτε να αυγατίσουν το είδος τους και, δεύτερον, ότι ένα μάθημα στο σχολείο σε κάνει αριστερό, δεξιό, ακροδεξιό, την ώρα που όλο το εκπαιδευτικό σύστημα μαζί σε κάνει απλώς έναν ηλίθιο που ξέρει όμως να συμπληρώσει ένα βιογραφικό για να σερβίρει καφέδες σε πλαστικό ποτήρι στα νησιά και έτσι να πέφτουν τα ποσοστά της ανεργίας τον Αύγουστο.

Μάλλον ο Άδωνις είναι ο τελευταίος που θα βάλει στο ξερό του το κεφάλι ότι οι κυβερνώντες δεν είναι αριστεροί. Διότι, αριστεροί με δεξιά πολιτική δεν γίνεται και αν ήθελαν πράγματι να κάνουν τα παιδιά μας αριστερά, δεν θα αντικαθιστούσαν τα Λατινικά -που ως γνωστόν σε κάνουν φιλελεύθερο- με την Κοινωνιολογία, που μεταμορφώνει όποιον την διαβάζει σε αριστερό.

Επίσης, αν δεχτούμε ότι ο Άδωνις σκέφτεται με αυτόν τον τρόπο, τότε, σύμφωνα με τον τρόπο σκέψης του, η θεωρία της εξέλιξης σε κάνει άθεο και η μελέτη του Ευαγγελίου σε κάνει δεξιό (ψάλτη).

Ακόμα, πρέπει να εξετάσει οπωσδήποτε την πιθανότητα ο Κυριάκος να είναι κρυφοκομμουνιστής. Διότι, τι πήγε και σπούδασε το παλιόπαιδο στο Χάρβαρντ; Κοινωνικές Επιστήμες! Ναι, εντάξει, μέσα στις Κοινωνικές Επιστήμες εντάσσονται οι Πολιτικές Επιστήμες που φανταζόμαστε ότι πήρε ως major ο Κυριάκος αλλά... μήπως τελικά διαβάζει Μαρξ τα βράδια κρυφά από την υπόλοιπη οικογένεια και από τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη;

Άδωνι, χρυσό μου: τα παιδιά βγαίνουν από τα σχολεία αγράμματα κι εσύ φοβάσαι μην βγουν αριστερά;..

 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.