Είμαστε μόνοι στο Σύμπαν;

Είμαστε μόνοι στο Σύμπαν;

Ιούλιος 24, 2016 - 11:35
0 σχόλια

Αστροπαρατήρηση και ενδιαφέρουσες ομιλίες στην 5η Αστρονομική Βραδιά σε Κεραστάρι και Ασέα 

Η Γη είναι το σπίτι μας, το καταφύγιο μας, ο κόσμος του ανθρώπου μέσα στο απέραντο κενό του διαστήματος. Κοιτάζοντας τα δισεκατομμύρια άστρα του γαλαξία μας, αναλογιζόμαστε συχνά το ενδεχόμενο αυτά να φιλοξενούν πλανήτες σαν το δικό μας.

Και σε έναν πλανήτη σαν τη Γη κάπου μακριά, έμβια όντα να περπατούν τη στεριά και να κοιτούν κι αυτά ψηλά αντικρίζοντας το δικό μας Ήλιο. Είναι αυτό μια φαντασία μας, μια ελπίδα ότι δεν είμαστε μόνοι στο σκοτάδι; Είμαστε μόνοι στο σύμπαν;

Θετική ή αρνητική, η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι εξίσου συγκλονιστική.

Για να μπορέσουμε να προσεγγίσουμε το εξαιρετικά ενδιαφέρον αυτό θέμα, πρέπει να εξερευνήσουμε το ίδιο το φαινόμενο της ζωής. Πώς δημιουργείται; Πώς εξελίσσεται; Γιατί ανάμεσα στα αμέτρητα άστρα και τους όμοιους με τη Γη πλανήτες, δεν έχουμε μέχρι στιγμής ανακαλύψει κάποιον άλλον εξωγήινο πολιτισμό;

Ο Σύλλογος Αστροφυσικής Ασέας φιλοξενεί στις 6 Αυγούστου στο Κεραστάρι, τον εξελικτικό βιολόγο, Αλέξανδρο Σαρακάκη-MSc και στις 7 Αυγούστου στην Ασέα, τον δρα Γιώργο Παπαδημητρόπουλο, νευρολόγο, επιστημονικό συνεργάτη του Πανεπιστημίου Αθηνών, για να αναλύσουν το περίφημο παράδοξο του Φέρμι και τη ζωή πέρα από τον πλανήτη μας.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.