Εικόνες ντροπής στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Εικόνες ντροπής στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Νοέμβριος 27, 2014 - 10:17
1 σχόλια

Οι φοιτητικός σύλλογος του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου θέλοντας να διαμαρτυρηθεί για τις εικόνες ντροπής όπως χαρακτηρίζουν τις εικόνες με τις στοίβες απορριμμάτων στους διάδρομους της σχολής και με την έλλειψη προσωπικού καθαριότητας προχώρησε στη σύνταξη της παρακάτω επιστολής.

Αγαπητοί συμπολίτες

Τους τελευταίους 6 μήνες γίναμε μάρτυρες πρωτοφανούς αμέλειας κυρίως της καθαριότητας στο Πανεπιστήμιο  Πελοποννήσου.

Πιο συγκεκριμένα :

‘Όπως θα δείτε από τις φωτογραφίες στο άρθρο, τόσο το τμήμα οικονομικών  επιστημών της πόλης μας όσο και το τμήμα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών έχουν μετατραπεί σε μια τεράστια χωματερή και εστία μόλυνσης λόγω της απουσίας καθαριότητας.

Οι εκάστοτε φοιτητικοί σύλλογοι έβγαλαν επανειλημμένα ομόφωνες αποφάσεις να τεθεί το θέμα στις συνελεύσεις των καθηγητών. Όπως πληροφορηθήκαμε τα χρήματα για την πληρωμή των καθαριστριών υπάρχουν αλλά δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση για να ξεκινήσουν να δουλεύουν.

Ως εκ τούτου οι δημόσιοι χώροι του πανεπιστημίου καθαρίζονται ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ από τους φοιτητές αναγκαστικά όταν η κατάσταση φτάνει στα άκρα και απειλείται πια η υγεία όλων! Να μην αναφέρουμε για τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής στις τουαλέτες όπου το σαπούνι και τα χαρτιά υγείας είναι είδη πολυτελείας ενώ οι ακαθαρσίες και η δυσοσμία είναι πλέον συνηθισμένες! Στο καλωσόρισμα των πρωτοετών φοιτητών μαζέψαμε 15 σακούλες μεγάλες με σκουπίδια ενώ με χρήματα δικά μας αγοράσαμε είδη καθαριότητας και καθαρίσαμε τον ένα εκ των τριών ορόφων του κτηρίου Β των οικονομικών επιστημών.

Το ζήτημα δεν έχει διευθετηθεί ακόμα και ζητάμε από όλους τους αρμοδίους φορείς είτε λέγονται δημοτικές αρχές είτε λέγονται σύγκλητος είτε λέγονται συμβούλια καθηγητών είτε οτιδήποτε να μεριμνήσουν για  το ζήτημα της καθαριότητας τόσο εντός του Πανεπιστημίου όσο και εκτός αφού όπως φαίνεται είναι άγνωστη λέξη στην πόλη μας...

ΥΓ: Σκοπός  της δημοσιοποίησης  της παρούσας ανακοίνωσης ΔΕΝ είναι ο σχηματισμός μιας κακής εικόνας για τη  σχολή  μας αλλά να ασκήσουμε πίεση  προς τους υπαίτιους  της κατάστασης  αυτής που δε δείχνουν να  ενδιαφέρονται!

Οι φοιτητικός σύλλογος του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΘΩΡΑΚΙΣΤΗΤΕ ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ ΕΔΡΕΩΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ. ΒΑΛΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΘΕΤΩ ΛΙΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΜΕΙΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΨΤΕ ΜΕ ΤΟ ΥΓΕΙΕΣ ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ. ΧΕΙΡΙΣΤΗΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΝ ΤΗ ΓΕΝΕΣΕΙ ΤΟΥ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.