Ειδικό τέλος από 0,5 έως 10 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για όλα τα ακίνητα

Ειδικό τέλος από 0,5 έως 10 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για όλα τα ακίνητα

Σεπτέμβριος 11, 2011 - 16:15
9 σχόλια

Την φορολόγηση του συνόλου της ακίνητης περιουσίας με ειδικό τέλος που κατά μέσο όρο θα είναι της τάξης των 4 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και που θα ποικίλλει από 0,5% έως 10 ευρώ ανάλογα με την επιφάνεια ενός ακινήτου αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο, έπειτα από δραματική συνεδρίαση τεσσάρων και πλέον ωρών στην Θεσσαλονίκη.

Το ειδικό τέλος θα εισπραχθεί με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ εφάπαξ για το 2011 και σε δόσεις γαι το 2012, με στόχο να καλυφθούν περί τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για να κλείσιε η μαύρτη τρύπα του προϋπολογισμού της χρονιάς.

Τις ανακοινώσεις έκανε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος αναγνώρισε το δυσβάσταχτο του μέτρου, ωστόσο έκανε λόγο για ιστορική απόφαση η οποία αθ οδηγήσει την χώρα στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος ήδη από τον Απρίλιο του 2012.

Συνέντευξη Πρωθυπουργού:
Σάλος για το "ένας εργαζόμενος σε κάθε οικογένεια"

Περισσότερα στο http://www.protothema.gr

Tags: 

9 Σχόλια

ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ ΤΩΡΑ! ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!!! ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΦΥΓΕΤΕ!!!! ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ

ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΨΕΥΤΗ GO HOME ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ ΓΑ....Σ ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ USA. ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΑΡΚΕΤΑ!!!!!!!!!!!!! ΦΥΓΕ ΓΙΩΡΓΟ ΦΥΓΕ.

Ο Τατούλης πρέπει να αισθάνεται πλέον ιδιαίτερα δικαιωμένος!!! Γιωργάκη μάζεψε τα δεκανείκια σου και ΦΥΓΕ!!!!!

Αποτυχημένοι πηγαίντε σπίτια σας τώρα! Δεν αντέχει η Ελλάδα άλλο ΠΑΣΟΚ! Τελειώσανε τα ψέματα!

Τατούλη για αυτούς άνοιγες τον δρόμο! Πρόδωσες τον Καραμανλή και έγινες υπηρέτης του ΠΑΣΟΚ που καταδικάζει τον λαό στην φτώχεια! Τώρα θα πληρώσεις και εσύ τις επιλογές σου!

<p> Μας είπε ο ΓΑΠ ότι έχει στόχο τον ένα εργαζόμενο ανά οικογένεια! κΑΙ ΔΕΝ ΈΦΑΓΕ ΓΙΑΟΎΡΤΙΑ! Δηλαδή σε λίγο μετά τις εξαγγελθείσες φορολογίες -χαράτσια των σπιτιών, που θα μείνουμε και άστεγοι, θα μιμηθεί την Ινδία και θα μας πει ότι μας επιτρέπει να φτιάχνουμε παράγκες στα πεζοδρόμια και να μένουμε κάτω από κουρελούδες και χαρτόκουτα. Κι εμείς ακόμα τους ακούμε...</p> <p> Τι έχουν να πουν στον κόσμο οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης; Παραμύθια για εκτροπή της σκέψης και εξαγγελίες έργων που δεν πρόκειται να υλοποιηθούν ποτέ. Και για την ταμπακιέρα όλοι κάνουν την πάπια, όπως έκανε κι ο πρωθυπουργός, όταν τον ρώτησαν για τα CDS στη Θεσσαλονίκη.</p> <p> Γιούλη Παπαδοπούλου.</p>