Ειδική ενότητα του επιμελητήριου Αρκαδίας για τις εξελίξεις στο μέτωπο του κορωνοϊού

Ειδική ενότητα του επιμελητήριου Αρκαδίας για τις εξελίξεις στο μέτωπο του κορωνοϊού

Μάρτιος 27, 2020 - 17:10
0 σχόλια

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας δημιούργησε ειδική ενότητα «Ενημέρωση για τον Κορονοιό» στην ιστοσελίδα του www.arcadianet.gr όπου θα επικαιροποιείται με ο,τιδήποτε νεότερο προκειμένου να διευκολύνονται οι επιχειρηματίες σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Επιπλέον σε 24ωρη βάση λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1520 της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή για επιπρόσθετες πληροφορίες σε εμπόρους και καταστηματάρχες για τα μέτρα που ισχύουν για τον κορονοϊό.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΜΗΤΡΩΟ - ΓΕΜΗ

Λαμβάνοντας υπόψη τις εξαιρετικές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού, το Επιμελητήριο Αρκαδίας παρακαλεί τα μέλη του να χρησιμοποιούν για τη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους, όσο αυτό είναι δυνατόν, τους εξ αποστάσεως τρόπους συναλλαγής.

Όλες οι υποθέσεις που αφορούν στο Γ.Ε.ΜΗ. (Γενικό Εμπορικό Μητρώο) μπορούν να διεκπεραιώνονται μέσω του ιστοτόπου του Γ.Ε.ΜΗ. www.businessportal.gr ή με επικοινωνία μέσω email (info@arcadianet.gr), fax (2710233738) ή τηλεφώνου (2710227141-2) με την Υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ. του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Και όλες οι υπόλοιπες συναλλαγές με το Μητρώο ή τις υπόλοιπες υπηρεσίες του Επιμελητηρίου Αρκαδίας μπορούν στην πλειοψηφία τους να διεκπεραιώνονται με ηλεκτρονικά μέσα ή μέσω τηλεφώνου.

Σε κάθε περίπτωση, μπορούν αν επικοινωνούν με τις υπηρεσίες του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για να διαπιστώνουν αν μπορούν να εξυπηρετηθούν εξ αποστάσεως, πριν επισκεφθούν δια ζώσης τα γραφεία του Επιμελητηρίου.

 ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΠΑΦΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΜΕ ΚΑΡΤΕΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΡΙΝ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ 50 ΕΥΡΩ

Αυξάνεται από τη Δευτέρα, 30 Μαρτίου και έως την Κυριακή 31 Μαΐου 2020 το όριο των ανέπαφων (contactless) συναλλαγών καρτών χωρίς τη χρήση ΡΙΝ στο ύψος των 50 ευρώ, έναντι 25 ευρώ που ίσχυε μέχρι σήμερα. Το συγκεκριμένο μέτρο, όπως τονίζει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, είναι προσωρινής εφαρμογής και εκτιμάται ότι ποσοστό μεγαλύτερο του 80% των συναλλαγών σε καταστήματα τροφίμων, πρατήρια καυσίμων και φαρμακεία θα μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την πληκτρολόγηση του ΡΙΝ από τον κάτοχο της χρεωστικής, πιστωτικής και προπληρωμένης κάρτας. Με τον τρόπο αυτό ελαχιστοποιείται σημαντικά η φυσική επαφή των κατόχων καρτών με το πληκτρολόγιο του POS.
 
ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΥΨΟΥΣ 50.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Νίκος Παπαθανάσης, κατ´εφαρμογήν της προσφάτου νομοθεσίας για την πάταξη της αισχροκέρδειας εν μέσω κορονοϊού, υπέγραψαν την πρώτη απόφαση για επιβολή προστίμου ύψους 50.000 ευρώ σε εταιρία εμπορίας αντισηπτικών», όπως γνωστοποιήθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Ο κ. Γεωργιάδης έχει υπογραμμίσει αρκετές φορές σε δηλώσεις του ότι όποιος διαπιστώνει αισχροκέρδεια να το καταγγέλει στη γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.
 

ΥΠ.ΟΙΚ: ΖΗΤΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΔΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΦΠΑ ΣΕ ΕΙΔΗ ΠΟΥ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

Το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, υπέβαλε στις 24/03/2020 αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη χορήγηση απαλλαγής από τους αναλογούντες δασμούς και ΦΠΑ εισαγωγής σε είδη που κρίνονται αναγκαία για την καταπολέμηση του κορονοϊού (COVID-19). Ειδικότερα, η Ελλάδα υπέβαλε αίτημα να συμπεριληφθεί σε απόφαση της Επιτροπής για τη χορήγηση απαλλαγής από δασμούς και ΦΠΑ εισαγωγής σε είδη που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ατομική προστασία και την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού (COVID-19), καθώς και σε ιατρικές συσκευές, εξοπλισμό και υλικά που χρησιμοποιούνται από τις μονάδες βοήθειας κατά τη δράση τους στο πλαίσιο καταπολέμησης της διασποράς της πανδημίας.
 
 
Δελτίο Τύπου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.