Ειδικά αστυνομικά τμήματα για την παραβατικότητα των αθίγγανων ζητούν οι δήμαρχοι της Πελοποννήσου (video)

Ειδικά αστυνομικά τμήματα για την παραβατικότητα των αθίγγανων ζητούν οι δήμαρχοι της Πελοποννήσου (video)

Απρίλιος 16, 2013 - 18:30
1 σχόλια

Το κέντρο φύλαξης μεταναστών της Κορίνθου έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα αστυνόμευσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Την συγκρότηση  και λειτουργία ειδικού αστυνομικού τμήματος και την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης που αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα με την παραβατικότητα κυρίως των αθιγγάνων ζήτησε με ομόφωνη απόφασή της η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου στην χθεσινή της συνεδρίαση.

Στις παρεμβάσεις των δημάρχων και των 5 περιφερειακών ενοτήτων τονίστηκε το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει- κάποιες περιοχές έχουν πολύ αυξημένη παραβατικότητα με κίνδυνο να χαθεί και ανθρώπινη ζωή,όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΕΔ Παναγιώτης Νίκας για την Καλαμάτα- ένα πρόβλημα που προϋπήρχε αλλά με την οικονομική κρίση και την αποδυνάμωση της αστυνομίας στην περιφέρεια Πελοποννήσου έγινε ακόμα οξύτερο.

Για την Αρκαδία δε ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Μανώλης Σκαντζός τόνισε ότι έχει κάνει μεγάλη ζημιά στην αποδυνάμωση των αστυνομικών τμημάτων το κέντρο φύλαξης μεταναστών στην Κόρινθο και όπως είπε χαρακτηριστικά «ακόμα και ο διοικητής του ΑΤ Άστρους φεύγει και πάει για βάρδια στην Κόρινθο».

Μάλιστα στην Μεσσηνία έχουν αποφασίσει όλα τα Δημοτικά Συμβούλια να γίνει το ειδικό αστυνομικό τμήμα στη Μεσσήνη ενώ θα ζητηθεί να γίνουν αντίστοιχα τμήματα και σε άλλες περιοχές της Περιφέρειας.

Επίσης αποφασίστηκε να ζητηθεί η υλοποίηση των αποφάσεων που λήφθηκαν στο Υπουργείο Εσωτερικών με συντονιστή το Γ. Γ. του ΥΠΕΣ κ. Συρίγο, την περίοδο των Χριστουγέννων καθώς και να εκφραστεί και να υλοποιηθεί συγκεκριμένη στρατηγική από την  Κυβέρνηση για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των αθιγγάνων (Ευρωπαϊκά Προγράμματα για την εκπαίδευση, την υγεία και την ενσωμάτωση της κοινωνικής αυτής ομάδας στο γενικότερο κοινωνικό ιστό των περιοχών στις οποίες μένουν.

 

ε.τ.

Video: 

youtube://v/6b9fGswunmE


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Τα ειδικά αστυνομικά τμήματα για την παραβατικότητα των ίδιων πότε θα φτιαχτούν?