Έχουμε πόλεμο με τη βλακεία -και χάνουμε...

Έχουμε πόλεμο με τη βλακεία -και χάνουμε...

Αύγουστος 19, 2019 - 21:02
3 σχόλια

Δύο περιπτώσεις το Σαββατοκύριακο αποδεικνύουν περίτρανα ότι έχουμε πόλεμο με τη βλακεία.

Και χάνουμε.

Το ένα περιστατικό θα μπορούσε να είχε συμβεί οπουδήποτε στη χώρα. Το άλλο, αποτελεί χαρακτηριστικό κρητικό ματωμένο «έθιμο» -όχι ότι δεν θα μπορούσε να είχε συμβεί και αλλού.

Σύμφωνα με κρητική ιστοσελίδα, λοιπόν, εν μέσω απαγορεύσεων εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, ένας κάτοικος του χωριού Κοξαρέ στην Κρήτη για να γιορτάσει τον γάμο του παιδιού του έβαλε αντικριστό, δηλαδή κρέας που ψήνεται στο ύπαιθρο.

Διότι, ως γνωστόν, ζούμε ακόμα στη εποχή της κλεφτουριάς και δεν έχουμε φούρνους...

Ο ευτυχής πατέρας, λοιπόν, άναψε τη φωτιά και έβαλε αντικριστό με βοριάδες και μελτέμια.

Την ώρα που η πυρκαγιά στην Εύβοια καίει ακόμα, δεν ανάβεις ούτε τσιγάρο στην αυλή, που λέει ο λόγος.

Αλλά... Δεν αξίζει να καούν τρία χωριά και η Μονή Πρέβελη μαζί, για τον γάμο του παιδιού του κάθε ανόητου, για να μην πούμε καμιά βαριά κουβέντα;..

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ετέθησαν σε κίνδυνο τα χωριά Λευκόγεια, Γιαννούδι και η περιοχή της Πρέβελης, αφού η φωτιά έβαλε σε κλοιό και το μοναστήρι. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο αφού έκαψε συνολικά 130 στρέμματα χορτολιβαδικής και 50 γεωργικής έκτασης.

Το άλλο περιστατικό, πάλι σε γάμο. Κυκλοφόρησε βίντεο που δείχνει κρητικό γλέντι, στο οποίο αντί για την ορχήστρα ακούγονται πυροβολισμοί. Ο ένας πίσω από τον άλλον. Κάποια στιγμή στο βίντεο ένα παιδάκι τρέχει να προστατευτεί φοβισμένο και -πιθανόν ο πατέρας του- το παίρνει αγκαλιά και το κρατάει στην ποδιά του στο τραπέζι.

Για να του μάθει ότι δεν χρειάζεται να φοβάται τις μπαλωθιές που έχουν σκοτώσει κόσμο και κοσμάκη.

Για να του πει στο αφτί «όταν μεγαλώσεις, γιε μου, θα ρίχνεις κι εσύ έτσι!».

Για να το χρησιμοποιήσει για αλεξίσφαιρο σε περίπτωση που γίνει η στραβή.

Το βίντεο με τις μπαλωθιές στην Κρήτη κυκλοφόρησε και αναδημοσιεύθηκε από πολλές ιστοσελίδες, ως ένα ελαφρύ θέμα για το Σαββατοκύριακο.

Ούτε ένα σχόλιο για το πόσο επικίνδυνα βλακώδες είναι να πυροβολείς σε συναθροίσεις, πέρα από το γεγονός ότι είναι παράνομο.

(Αν τολμούσε, όμως, κάποιος να ανάψει ένα τσιγαράκι σε κλειστό χώρο δεν τον ξέπλενε ούτε ο ωκεανός στις μεγάλες μας ιστοσελίδες...)

Από μπαλωθιά ένα 11χρονο παιδί πριν από τρία χρόνια έπεφτε νεκρό στην αυλή του σχολείου του στο Μενίδι.

Από την αρχή του έτους μέχρι και τις 31 Ιουλίου είχαν εκδηλωθεί 7.650 πυρκαγιές σε δασικές και αγροτοδασικές περιοχές. Αύξηση 104% σε σχέση με πέρυσι. Πόσες από αυτές να ήταν από αμέλεια του τύπου «βάζω ψησταριά στο δάσος του Σέιχ Σου με μποφόρ»; Διότι έγινε κι αυτό τον Δεκαπενταύγουστο.

Αφού είμαστε ανόητοι, αφού δεν μαθαίνουμε, αφού δεν μπορούμε να γίνουμε άνθρωποι, ας επεμβαίνουν εισαγγελείς σε περιστατικά όπως τα ανωτέρω -το βίντεο υπάρχει, εύκολα εντοπίζονται οι μερακλωμένοι με τα κουμπούρια.

Ας θεσπιστούν αυστηρότατες ποινές για την πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια.

Μια σημείωση για να έχουμε αίσθηση των πραγμάτων: ο 33χρονος εμπρηστής της Εύβοιας, που πιάστηκε για εννέα πυρκαγιές στις 26 Αυγούστου του 2018, υπεύθυνος για το γεγονός ότι έγιναν στάχτη 8.000 στρέμματα πευκοδάσος, καταδικάστηκε σε τρία χρόνια και, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», σήμερα, 19 Αυγούστου του 2019, είναι ήδη ελεύθερος.

Γαλανιάδη Εύα

Ειδήσεις: 
Tags: 

3 Σχόλια

Τι τα θες κυρία Γαλανιάδη, τι τα γυρεύεις! Εδώ επιτρέπουν σε έναν Σωκράτη να σχολιάζει!

Μιλάμε για ένα νησί που ψήφιζε μια ζωή πασόκ, τώρα σύριζα και έβγαλε και 80% οχι στο δημοψήφισμα. Πραγματικά αν δεν ήταν τόσο όμορφος τόπος με τεράστια έσοδα από την γη και τον τουρισμό, δεν είχε καμία ελπίδα

Περί βλακείας: η Σαμοθράκη έμεινε τόσο καιρό αποκλεισμένη εξαιτίας των παιχνιδιών του "εφοπλιστή" και η ελληνική κοινή γνώμη βομβαρδίζεται με ειδήσεις για την ανικανότητα της προηγούμενης κυβέρνησης που άφησε υποτίθεται τα λιμάνια του νησιού "ασυντήρητα". Και οι επιδοτήσεις, επιδοτήσεις στον "εφοπλιστή" μας.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.