Έχω πρεσβυωπία. Τι μπορώ να κάνω για να απαλλαγώ από τα γυαλιά μου;

Έχω πρεσβυωπία. Τι μπορώ να κάνω για να απαλλαγώ από τα γυαλιά μου;

Σεπτέμβριος 14, 2017 - 10:37
0 σχόλια

Μετά τηv ηλικία των 40-45 ετών το καμπανάκι της πρεσβυωπίας θα χτυπήσει σε όλους μας, σε άλλους πιο γρήγορα και σε άλλους πιο αργά. Αυτό οφείλεται στη γήρανση του οπτικού συστήματος και την αδυναμία του κρυσταλλοειδούς φακού του ματιού να μπορεί να προσαρμόζει, δηλαδή να εστιάζει μακριά και κοντά.

Εάν είστε μύωπας και φοράτε γυαλιά για μακριά τότε θα χρειάζεται ως επί το πλείστον να βγάζετε τα γυαλιά σας για να βλέπετε καθαρά κοντά.

Εάν είστε εμμέτρωπας και δεν χρειάζεστε γυαλιά για μακριά, θα αναγκαστείτε να αγοράσετε ένα βοηθητικό ζευγάρι γυαλιά για κοντά.

Εάν είστε υπερμέτρωπας τότε θα χρειαστείτε δύο ζευγάρια γυαλιά, ένα για μακριά και ένα πιο δυνατό για κοντά.

Τι λύσεις λοιπόν υπάρχουν;

Εκτός απo τα πολυεστιακά γυαλιά οράσεως και τους πολυεστιακούς φακούς επαφής, οι χειρουργικές λύσεις για την αποκατάσταση της κοντινής όρασης είναι οι εξής:

Πολυεστιακό  Lasik ή αλλιὠς PresbyLasik.
Monovision Lasik στον μη κυρίαρχο οφθαλμό.
Κερατοειδικά Inlays.
Αγώγιμος κερατοπλαστική με ραδιοκύματα χαμηλής ενέργειας.
Διαθλαστική ανταλλαγή ενδοφακού με χρήση πολυεστιακών εμφυτευμάτων ή προσαρμοστικών ενδοφακών.

Το πολυεστιακό Lasik (presbyLasik) είναι ένα προηγμένο είδος χειρουργικής διόρθωσης της όρασης με laser. Αλλάζοντας το σχήμα του κερατοειδούς χιτώνα (της επιφάνειας του ματιού), δημιουργούμε ζώνες διαφορετικής δύναμης για να μπορούμε να βλέπουμε καλά σε διαφορετικές αποστάσεις.

Κλινικές δοκιμές γίνονται σε όλο τον κόσμο τα τελευταία αρκετά χρόνια, με ελπιδοφόρα αποτελέσματα. Αν και δεν έχει πάρει FDA έγκριση στην Αμερική, αυτή η νέα επιλογή για τη διόρθωση της πρεσβυωπίας θα μπορούσε να απαλλάξει τον κόσμο ολόκληρο από τα ενοχλητικά συμπτώματα της πρεσβυωπίας που εμφανίζονται όταν ο φυσικός φακός του ματιού αρχίζει να χάνει την ελαστικότητα του με την πάροδο της ηλικίας. Συνεχίζεται…

Βασιλικη Ντρισμπιωτη Παπαγιαβη, MD

Lasik information, Consultation & Surgery


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.