Εγκρίθηκε η μετακίνηση της λαϊκής αγοράς Άστρους - Πώς θα λειτουργεί

Εγκρίθηκε η μετακίνηση της λαϊκής αγοράς Άστρους - Πώς θα λειτουργεί

Μάιος 14, 2018 - 16:23
0 σχόλια

Στην έγκριση μετακίνησης της λαϊκής αγοράς της  Δημοτικής Κοινότητας Άστρους προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κυνουρίας.

Ομόφωνα το ΔΣ ενέκρινε την μετακίνηση της λαϊκής αγοράς της Δημοτικής Κοινότητας Άστρους, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο πλησίον του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου, επί της οδού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Όποιος παραβαίνει τον Κανονισμό Λειτουργίας σε πρώτη φάση υάρχει η σύσταση προς συμμόρφωση, σε δεύτερη φάση η επιβολή χρηματικού προστίμου 1.000€ και σε τρίτη φάση αφαίρεση άδειας μέχρι ένα μήνα και γνωμοδότηση της αρμοδίας αρχής. Οι θέσεις είναι 72 στο σύνολο. Οι παραγωγικές είναι 57 και δυο για ιχθυοπώλες. Οι 57 είναι 3m επί 2,5m και για τα ψάρια είναι 5m επί 2,5m και υπάρχουν δώδεκα θέσεις 6m επί 2,5m για επαγγελματίες. Στο σύνολο είναι 71 θέσεις, όσες ήταν και στην προηγούμενη.

Όσον αφορά για τις θέσεις, στην προηγούμενη λαϊκή ήταν 71, από τις οποίες 57 ήταν παραγωγικές και οι 14 επαγγελματικές. Στην παλιά λαϊκή έρχονται 40 παράγωγοι, είναι δώδεκα κενές και πέντε ανενεργές. Όσον αφορά τους επαγγελματίες, έρχονται δέκα και κάποιες φόρες έρχονται έντεκα επαγγελματίες. Άρα στην καινούρια υπάρχουν δώδεκα επαγγελματικές θέσεις.

1. Η Λαϊκή Αγορά .Κ. Άστρους Δήμου Βόρειας Κυνουρίας θα λειτουργεί στον ειδικάδιαμορφωμένο δημοτικό χώρο πλησίον του Ι.Ν. Αγ. Νικολάου, επί των οδών Αρχαιολογικού Μουσείου και ημητρίου Καρυτσιώτη, όπως εμφαίνεται αναλυτικότερα στο τοπογραφικό διάγραμμα που συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του παρόντος κανονισμού.

2. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί από το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας η ανάγκη μετακίνησης της λαϊκής αγοράς είτε προσωρινά λόγω έργων ή άλλων παρεμβάσεων που θα προκύψουν από τον επιχειρησιακό προγραμματισμό του ήμου ή έκτακτης ανάγκης, είτε η οριστική μετακίνησή της για τους λόγους και τους σκοπούς που θα προσδιοριστούν, ακολουθείται ότι προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία. Οι πωλητές
– εκθέτες υποχρεούνται να συμμορφωθούν αδιαμαρτύρητα και άμεσα.

1. Ημέρα λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς Δ.Κ. Άστρους ορίζεται η Παρασκευή.

Σε περίπτωση που η ημέρα λειτουργίας συμπίπτει με αργία (επίσημη ή τοπική), η λειτουργία επιτρέπεται την προηγούμενη αυτής εργάσιμη ημέρα ή την επόμενη σε περίπτωση που και η προηγούμενη είναι και αυτή αργία.

2. Καθορίζονται οι ώρες λειτουργίας της λαϊκής αγοράς ως εξής :
• Έναρξη για τη διάθεση των προϊόντων στους καταναλωτές για τη χειμερινή περίοδο από 07:00 μέχρι 12:30.

• Έναρξη για τη διάθεση των προϊόντων στους καταναλωτές για τη θερινή περίοδο από 06:30 μέχρι 12:00.

• Η προσέλευση των πωλητών (επαγγελματιών-παραγωγών) στους χώρους της λαϊκής αγοράς προκειμένου να εκφορτώσουν πάγκους, εργαλεία και τα εμπορεύματά τους, θα γίνεται μία ώρα το πολύ νωρίτερα από την έναρξη διάθεσης των προϊόντων στους καταναλωτές.

• Η φόρτωση των εμπορευμάτων τους, κ.λ.π. και η αποχώρησή τους θα γίνεται μία ώρα το πολύ αργότερα από την ώρα λήξης της διάθεσης των προϊόντων στους καταναλωτές.

Δείτε ολόκληρο τον κανονισμό ΕΔΩ


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.