Εγκαινιάστηκαν νέα εργαστήρια στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης (pics,vid)

Εγκαινιάστηκαν νέα εργαστήρια στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης (pics,vid)

Αύγουστος 04, 2017 - 14:44
4 σχόλια

Έργα ζωής και προσφοράς στον συνάνθρωπο, το Αιμοδυναμικό και το Βρογχοσκοπικό Εργαστήριο του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης «Η Ευαγγελίστρια», εγκαινιάστηκαν μέσα σε κλίμα συγκίνησης την Παρασκευή 4 Αυγούστου το μεσημέρι.

Και τα δύο εργαστήρια, το «Αιμοδυναμικό Εργαστηρίο» και το «Βρογχοσκοπικό Εργαστηρίο» εξυπηρετούν ασθενείς από ολόκληρη την Πελοπόννησο και είναι προσφορά της κυρίας Γιαννούλας Γκουντάνη, η οποία δώρισε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, προκειμένου να εξοπλιστεί με τα κατάλληλα όργανα ώστε να πραγματοποιεί εξειδικευμένες εξετάσεις για κάθε πολίτη.

Το μεσημέρι της Παρασκευής 27 Δεκεμβρίου 2013 η κυρία Γιαννούλα Γκουντάνη, μια αληθινή πατριώτισσα που δούλεψε σκληρά στην Αυστραλία, προσέφερε το ποσό των 600.000 ευρώ στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, εμφορούμενη από γνήσια συναισθήματα προσφοράς.

Με αυτή την κίνηση οι πολίτες της Αρκαδίας και των όμορων Δήμων πλέον δεν ταλαιπωρούνται με μετακινήσεις αφού τώρα το Παναρκαδικό Νοσοκομείο έχει αποκτήσει ένα σύγχρονο Αιμοδυναμικό Τμήμα στα πλαίσια λειτουργίας του Καρδιολογικού Τμήματος, προκειμένου να γίνονται οι στεφανιογραφίες, οι οποίες έως τώρα γίνονταν μόνο στην Αθήνα.

Το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, ξεκίνησε να λειτουργεί από τις 16-12-2014 και ήδη έχουν πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία οι πάρα πολλές στεφανιογραφίες και αγγειοπλαστικές. Το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο παρέχει υπηρεσίες τριτοβάθμιας περίθαλψης και αποτελεί σημαντική αναβάθμιση του Νοσοκομείου, αλλά για να συνεχισθεί απρόσκοπτα η λειτουργία του πρέπει το κράτος να μεριμνήσει για τη στελέχωση του Νοσοκομείου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και για τη χορήγηση των απαραίτητων κονδυλίων για την προμήθεια αναλώσιμων υλικών.

Αλλά η προσφορά της δεν σταμάτησε εκεί. Τον Μάιο του 2017, ετέθη σε λειτουργία το βρογχοσκόπιο, δωρεά και αυτό της κυρίας Γκουντάνη.

Η μεγάλη αυτή δωρήτρια του Παναρκαδικού δίνει μαθήματα αλληλεγγύης σε δύσκολους καιρούς, στους οποίους η αγάπη για τον πλησίον συχνά εκλείπει.

Την εκδήλωση των εγκαινίων συνδιοργάνωσαν το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αρκάδων.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις ομιλίες των ομογενών, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, των ιατρών του Παναρκαδικού και του δήμαρχου Τρίπολης και φυσικά της μεγάλης δωρήτριας η οποία ήταν φανερά συγκινημένη, καθώς είδε το όραμά της για παίρνει σάρκα και οστά και να προσφέρει για το καλό των συμπολιτών της αλλά και ολόκληρου του κόσμου.

 Έφη Καστραντά

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Εγκαινιάστηκαν νέα εργαστήρια στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο


4 Σχόλια

...............ένας τέτοιος άνθρωπος δεν μπορεί να κατέβει στην πολιτική να τους σαρώσει όλους ?

Κυρια Γκουντανη δεν τα ετρωγες καλυτερα στραγαλια τα λεφτασου; Δεν προκειτσι να τα λειτουργησουν τα μηχανηματα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.