Eγκαίνια του πολιτιστικού κέντρου Λίμνης (pics)

Eγκαίνια του πολιτιστικού κέντρου Λίμνης (pics)

Σεπτέμβριος 22, 2019 - 10:40
1 σχόλια

Τα εγκαίνια του πολιτιστικού κέντρου Λίμνης πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου.

Ένα έργο που έγινε με τη στήριξη του Δήμου, των κατοίκων του χωριού και κυρίως με την οικονομική βοήθεια του κ Φίλη, μετανάστη στις ΗΠΑ από το Άγαλι.

Ένα αξιόλογο έργο που θα λειτουργήσει ως εκθεσιακός χώρος και που οφείλουμε να στηρίξουμε τη λειτουργία του ώστε να γίνει πόλος έλξης επισκεπτών / σχολικών εκδρομών μαζί με το Λαογραφικό Μουσείο Δάρα και άλλα αντίστοιχα σημαντικά κτίρια τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Λαμπρόπουλος Χρήστος σε ανάρτηση του.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Τζιούμης, "χρέος των κατοίκων είναι πλέον να διατηρήσουν ζωντανό αυτό το στολίδι και να το αναδείξουν σε πόλο έλξης σαν λαογραφικό μουσείο. Ο Δήμος Τρίπολης θα σταθεί αρωγός κι συμπαραστάτης σε αυτή τους την προσπάθεια." 

Ένα αξιόλογο έργο που θα λειτουργήσει ως εκθεσιακός χώρος και που οφείλουμε να στηρίξουμε τη λειτουργία του ώστε να γίνει πόλος έλξης επισκεπτών / σχολικών εκδρομών μαζί με το Λαογραφικό Μουσείο Δάρα και άλλα αντίστοιχα σημαντικά κτίρια, ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Η. Παπαηλιού  κατά τα εγκαίνια του πολιτιστικού κέντρου της Λίμνης Αρκαδίας ανέφερε :

Τα πολιτιστικά κέντρα είναι σημεία αναφοράς για τα χωριά. Χώροι συνάντησης, συζητήσεων, ανταλλαγής απόψεων, εκδηλώσεων αλλά και σχεδιασμών για το χωριό.

Η δημιουργία του πολιτιστικού κέντρου της Λίμνης συνιστά κίνηση που δείχνει το δέσιμο των Αγαλαίων με την ιδιαίτερη πατρίδα τους. Ταυτόχρονα δείχνει τη ζωντάνια του χωριού. 

Το Άγαλι είναι ένα μικρό χωριό, όπως μικρά είναι και τα περισσότερα χωριά της περιοχής μας. Όμως τα χαρακτηριστικά που το καθιστούν ζωντανό είναι το δέσιμο των Αγαλαίων με αυτό, αλλά και η διάθεση προσφοράς προς αυτό. 

Η συνεργασία όλων των Αγαλαίων, των μονίμων κατοίκων και αυτών που διαμένουν οπουδήποτε αλλού, αποτυπώνεται και στη δράση του Συλλόγου, αποφέροντας θετικά αποτελέσματα.  


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.