Εγκαίνια Μουσείου Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Ψάρι Γορτυνίας (pics,vid)

Εγκαίνια Μουσείου Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Ψάρι Γορτυνίας (pics,vid)

Νοέμβριος 10, 2019 - 14:50
0 σχόλια

Μια μοναδική και λαμπρή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 10 Νοεμβρίου στο Ψάρι Γορτυνίας. Ο λόγος για τα εγκαίνια του Μουσείου Δημοτικής Εκπαίδευσης , ενός πολυχώρου που αποτελεί ένα στολίδι και ένα μοναδικό στοιχείο πολιτισμού της περιοχής.

Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν πολλοί πολίτες , ο μεγάλος ευεργέτης Αθανάσιος Μαρτίνος που έχει βοηθήσει και στο συγκεκριμένο έργο, ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης και οι πρώην Δήμαρχοι Γορτυνίας (Τρικολώνων) κ.κ. Γιαννόπουλος και ο Γεώργιος Μπαρούτσας που επί της θητείας του ξεκίνησε η υλοποίηση του έργου.

Παρόντες επίσης ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντινόπουλος και ο Βουλευτής Αρκαδίας κ. Παπαηλιού. Ο Δήμαρχος Ιλίου, η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, οι πρώην Δήμαρχοι Μεγαλόπολης κ.κ. Παπαδόπουλος και Τσιριγώτης, ο Κώστας Μιχόπουλος, ενώ την Μεγαλόπολη εκπροσώπησαν οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Σιέμπος και Καλογερόπουλος. Από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο κ. Λαμπρόπουλος και οι σύμβουλοι κ.κ. Γιαννακούρας, Ρουμελιώτης και η Ευγενία Δημητρακοπούλου.

Το Μουσείο Δημοτικής Εκπαίδευσης στεγάζεται στο χώρο του παλιού Δημοτικού Σχολείου του χωριού, σχολείο το οποίο ανακαινίστηκε και προστέθηκαν και επιπλέον χώροι. Το μουσείο θα αποτελεί ένα σημείο επίσκεψης για μαθητές αλλά και μεγαλύτερους και φιλοδοξεί να αναβαθμίσει και άλλο την επισκεψιμότητα της περιοχής.

Ο Μάκης Παπούλιας μίλησε για το όραμα του και ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν για να γίνει πραγματικότητα.

Το μουσείο είναι ένα φωτεινό παράδειγμα , ένας χώρος ίσως μοναδικός στην Πελοπόννησο. Όμως και ο τρόπος που λειτουργούν οι κάτοικοι στο Ψάρι αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για το πως πρέπει να ενεργούν όλοι οι πολίτες. Μια ομάδα ανθρώπων που έχουν μεγάλη αγάπη και μεράκι για τον τόπο τους , που ξέρουν να λύνουν προβλήματα αντί να δημιουργούν, που έχουν καταφέρει να ζωντανέψουν το χωριό τους και να παράγουν. Θα ήταν καλό νομίζω να επισκεφτούν το Ψάρι και πολλοί αιρετοί μας, κυρίως Πάρεδροι για να πάρουν «μαθήματα» και παραδείγματα και για τα δικά τους χωριά.

Αλεβίζος Παναγιώτης

Δείτε βίντεο από την τελετή και φωτογραφίες από την κάμερα του Καφενείου της Μεγαλόπολης και μια μικρή δήλωση του Ευάγγελου Γιαννακούρα για το Ψάρι:

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΨΑΡΙ

 

Δείτε ακόμα τις φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης του βουλευτή Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, και του περιφερειακού συμβούλου κ. Ρουμελιώτη Γιώργου.

Video: 

Εγκαίνια του Μουσείου Δημοτικής εκπαίδευσης στο Ψάρι Γορτυνίας

Δήλωση Ευάγγελου Γιαννακούρα στα εγκαίνια του Μουσείου Δημοτικής εκπαίδευσης στο Ψάρι Γορτυνίας


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.