Εγκαίνια και παράδοση στην κυκλοφορία του οδικού άξονα «Αρκαδικό – Χάνι Μερκούρη» (photos)

Εγκαίνια και παράδοση στην κυκλοφορία του οδικού άξονα «Αρκαδικό – Χάνι Μερκούρη» (photos)

Απρίλιος 16, 2014 - 16:10

Από το ArgolidaPortal.gr

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα Τετάρτη 16 Απριλίου 2014  τα εγκαίνια του οδικού άξονα «Αρκαδικό – Χάνι Μερκούρη»  ο οποίος ολοκληρώθηκε και δόθηκε στην κυκλοφορία.

Με την ολοκλήρωση αυτού του τμήματος και τη σύνδεσή του με το τμήμα «Χάνι Μερκούρη – Λυγουριό» παραδίδεται στην κυκλοφορία ο οδικός άξονας Αρκαδικό – Λυγουριό, μήκους 12 χιλιομέτρων νέας χάραξης, ο οποίος παρακάμπτει τους οικισμούς Αρκαδικό, Γιαννουλέικα και Λυγουριό, μειώνει το χρόνο 10 – 15 λεπτά περίπου και αυξάνει το επίπεδο ασφάλειας και άνεσης.

Η ολοκλήρωση του τμήματος «Αρκαδικό – Χάνι Μερκούρη», μήκους 8 χιλιομέτρων, είχε προϋπολογισμό 7.200.000 ευρώ και κόστισε 4.600.000 ευρώ, ενώ χρηματοδοτήθηκε μέσω του ΕΣΠΑ. Στα εγκαίνια παρόντες ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος,ο Υπουργός ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτης ,ο υφυπουργός πολιτισμού και αθλητισμού Γ. Ανδριανός, ο περιφερειάρχης Π. Τατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τ. Χειβιδόπουλος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Φ. Στεφανόπουλος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γ. Λαπαθιώτη και Β. Σίδέρης ,ο δήμαρχος Επιδαύρου Κ. Γκάτζιος,η δ/ντρια της ΔΕΥΑΝ Α. Μαντά και δημοτικοί σύμβουλοι.

(φωτογραφίες eurokinissi Βασίλης Παπαδόπουλος)