Εγκαίνια για την έκθεση φωτογραφίας κατά της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας στην Τρίπολη (pics,vid)

Εγκαίνια για την έκθεση φωτογραφίας κατά της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας στην Τρίπολη (pics,vid)

Νοέμβριος 25, 2019 - 20:58
0 σχόλια

Ο Δήμος  Τρίπολης και ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου, με αφορμή τον εορτασμό της 25ης  Νοεμβρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών, διοργάνωσε μία έκθεση φωτογραφίας, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής Βίας.

Η έκθεση περιλάμβανε φωτογραφίες γυναικών – μελών από χορευτικούς συλλόγους της πόλη μας, οι οποίες φωτογραφήθηκαν εθελοντικά με σκοπό να γίνει κατανοητό σε όλους ότι η έμφυλη βία είναι ένα φαινόμενο δια-ταξικό, δια-φυλετικό, πλήττει βάναυσα τα θεμελιώδη δικαιώματα των γυναικών και κοριτσιών που την υφίσταται.

Η Έκθεση θα είναι ανοικτή για το  κοινό στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο έως την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 (ώρες λειτουργίας 10:00-14:00 και 18:00-21:00).

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας λειτουργεί από το 2014 και αποτελεί Κοινωνική Δομή του Δήμου μας υπό τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού. Εντάσσεται στο δίκτυο υποστηρικτικών δομών για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας Κατά των Γυναικών της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΟΠΙΦ)του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος» 2014-2020.

Λειτουργεί καθημερινά όλο το 24ωρο καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Παρέχει δωρεάν τη δυνατότητα διαμονής, διατροφής, ψυχοκοινωνικής στήριξης, εκπαιδευτικής και δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών, εργασιακής συμβουλευτικής και διασύνδεσης-παραπομπής σε υπηρεσίες και φορείς.

 Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις δηλώσεις της κυρίας Κατζάβελου κοινωνικής λειτουργού του ξενώνα,  ενώ από το Συμβουλευτικό Κέντρο Τρίπολης μίλησαν η κυρία Ελένη Μητροπούλου νομικός, η κυρία Αγγελική Χριστοπούλου Κοινωνική λειτουργός, η κυρία Θεοδώρα Τσαούση Ψυχολόγος  και η κυρία Σταυρούλα Πολυζωγοπούλου σύμβουλος υποδοχής.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Έκθεση φωτογραφίας για την έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.