Εγκαίνια για το εργαστήρι θεάτρου και δημιουργικής έκφρασης "Θεατρόσφαιρα" (Photos&video)

Εγκαίνια για το εργαστήρι θεάτρου και δημιουργικής έκφρασης "Θεατρόσφαιρα" (Photos&video)

Οκτώβριος 21, 2012 - 18:26
6 σχόλια

Επίσημα ξεκίνησε τη λειτουργία του το εργαστήρι Θεάτρου και δημιουργικής έκφρασης "Θεατρόσφαιρα" που βρίσκεται στην οδό Καλαβρύτων 40 στην Τρίπολη, αφού χθες το βράδυ έγιναν τα εγκαίνια.
Το εργαστήρι ξεκίνησε να λειτουργεί μετά από πρωτοβουλία ενός νέου παιδιού, του Σαράντου Κωτσιόπουλου- θεατρολόγου- ηθοποιού που κατάγεται από την Αρκαδία και θέλησε να επιστρέψει στον τόπο του και να "μεταδώσει στους κατοίκους της περιοχής τις γνώσεις του πάνω στο θέατρο και την εφαρμογή τους στην καθημερινότητά μας", αφού όπως λέει "στην εποχή που ζούμε με τις δυσκολίες της είναι καλό να αφήσουμε λίγο την ύλη και να ασχοληθούμε με το πνεύμα".

Στο χώρο του θεατρικού εργαστηρίου παρέχονται προγράμματα για παιδιά και ενήλικες αλλά και επαγγελματίες του λόγου, όπως θεατρικό παιχνίδι, μουσικοκινητική αγωγή, δραματοποίηση παραμυθιών, ασκήσεις αυτοπεποίθησης, θεατρικός αυτοσχεδιασμός, ασκήσεις συντονισμού ήχου-ρυθμού-σώματος, παιχνίδια ομαδικότητας, συναισθηματικής νοημοσύνης, έκφρασης φαντασίας και επικοινωνίας, ασκήσεις ορθοφωνίας, άρθρωσης, εκφοράς λόγου, παρουσίας στο χώρο ομιλίας.

http://www.arcadiaportal.gr/guide/ergastiri-theatrou-kai-dimiourgikis-ekfrasis-theatrosfaira

 

 

 

 

Video: 

youtube://v/8SS3CLqvAqs


6 Σχόλια

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ και ελπίζω η ΣΦΑΙΡΑ της ΘΕΑΤΡΟΣΦΑΙΡΑΣ να διαπεράσει τα μυαλά των τοπικών κατοίκων που χρειάζονται μια εκπαίδευση επάνω στο πνεύμα & στον λόγο.

Καλή επιτυχία στη νέα αυτή προσπάθεια! Χρειαζόμαστε φρέσκες ιδέες και δημιουργικές ασχολίες, ειδικά για τα παιδιά μας και ειδικά στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε! Είμαι σίγουρη ότι θα γίνει εξαιρετική δουλειά!

Επιτέλους βρήκαμε κάτι να ασχοληθούν τα παιδιά μας, δημιουργικό και εκφραστικό. Να ανοίξει το μυαλό τους, να μάθουν να επικοινωνούν με άλλα παιδιά να ασχολούνται με κάτι άλλο πέρα από την άθληση, που για την ακρίβεια μόνο με αυτό μπορούν να ασχοληθούν εδώ στην Τρίπολη. Όχι ότι είναι κακό αντιθέτως. Αλλά πρέπει να δουν και να κάνουν και άλλα πράγματα. Καλές δουλειές.

Καλή αρχή!! Επιτέλους κάτι διαφορετικό σε αυτή την πόλη!!!!

Θα πρόσθετα ότι οι τοπικοί κάτοικοι χρειάζονται πρωτίστως εκπαίδευση πάνω σε θέματα καλής συμπεριφοράς και τα όποια μυαλά τους έχουν προλάβει και τα έχουν διαπεράσει η βλακεία, η ανευθυνότητα και η κουραδομαγκιά...

Πότε ξεκινάει; Προσπαθώ να ακούσω το βιντεάκι αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί έχει φασαρία. πάντως μπράβο σε τέτοιες σκέψεις