Εγκαίνια ερευνητικού σταθμού παλαιοντολογίας και γλέντι με Τσέρτο στο Ίσιωμα Μεγαλόπολης (Photos&videos)

Εγκαίνια ερευνητικού σταθμού παλαιοντολογίας και γλέντι με Τσέρτο στο Ίσιωμα Μεγαλόπολης (Photos&videos)

Ιούλιος 29, 2013 - 13:35

Εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση για συνέχιση των ανασκαφικών εργασιών- Δημοπρατείται το επόμενο διάστημα η δημιουργία Παλαιοντολογικού Μουσείου- Συλλογής στην περιοχή των ανασκαφών

Μία πρώτη επαφή με τα μέχρι τώρα παλαιοντολογικά ευρήματα-χαυλιόδοντες-  στην περιοχή του Ισιώματος Καρυών, θα έχουν όσοι θέλουν να μάθουν την προϊστορία της περιοχής της Αρκαδίας, μετά τα εγκαίνια του ερευνητικού σταθμού της παλαιοντολογικής συλλογής.

Μία ιστορία που χάνεται στα βάθη χιλιάδων χρόνων πριν, και ανακαλύπτεται σιγά- σιγά από την αρχαιολογική σκαπάνη της ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου Αθηνών

Τα εγκαίνια έγιναν από τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα, το δήμαρχο Μεγαλόπολης Παναγιώτη Μπούρα και τον καθηγητή Γεώργιο Θεοδώρου, σε μία λιτή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, στο χώρο του κτιρίου, που έχει διατεθεί από το Σύλλογο του χωριού Ίσιωμα για αυτό το σκοπό.

Ο σταθμός κατά κύριο λόγο θα είναι υποστηρικτικός του ανασκαφικού έργου, για να μην μεταφέρονται τα ευρήματα στην Αθήνα, ενώ απώτερος στόχος είναι να δημιουργηθεί το παλσιοντολογικό μουσείο- συλλογή στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη, περιοχή όπου γίνονται οι ανασκαφές.

Το ανασκαφικό έργο αναμένεται μετά και τα όσα δηλώθηκαν από το δήμαρχο Μεγαλόπολης να συνεχιστεί αφού είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση, ενώ σε λίγο καιρό θα δημοπρατηθεί και το Μουσείο.

Όπως τονίστηκε στις ομιλίες τόσο του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Β.Γιαννακούρα, όσο και του δημάρχου Μεγαλόπολης Π.Μπούρα και του καθηγητή Γ. Θεοδώρου, αλλά και των προέδρων συλλόγων της περιοχής, η αξία των ευρημάτων είναι ανυπολόγιστη και όταν γίνει και το Μουσείο θα προσδώσει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη στο λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης και συνολικά στην Αρκαδία. Κάτι βέβαια που δεν έχει γίνει ίσως αντιληπτό από όλους...

Στόχος είναι γενικότερα η δημιουργία του Παρράσιου Πάρκου Πολιτιστικής Κληρονομιάς καθώς και η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αρκαδίας, της Ηλείας και της Μεσσηνίας με την κατάλληλη πρόσβαση και αντίστοιχη προβολή.

Η εκδήλωση ολοκληρώθημε με τον γνωστό αρκά τραγουδιστή Μπάμπη Τσέρτο να διασκεδάζει τον παριστάμενο κόσμο, ενώ να σημειώσουμε ότι η εκδήλωση εντάσσεται στο σύνολο των εκδηλώσεων για την 11η αναβίωση των Λυκαίων Αγώνων. Εκδηλώσεις που ξεκίνησαν το Σάββατο το βράδυ στις Άνω Καρυές και θα κορυφωθούν την Κυριακή με αγώνες στο Λύκαιο Όρος.

 Βίντεο με τα εγκαίνια του σταθμού, την ξενάγηση από τον καθηγητή Θεοδώρου, τις ομιλίες και τη συναυλία του Μπάμπη Τσέρτου

ε.τ.

Video: 

youtube://v/xm-qjI3PHtE

youtube://v/x2tTkaHnu9Y

youtube://v/kr8wg0X3e7k