Εγκαίνια έκθεσης βυζαντινών εικόνων στο μουσείο δασικής ιστορίας στο Χρυσοβίτσι (pics,vid)

Εγκαίνια έκθεσης βυζαντινών εικόνων στο μουσείο δασικής ιστορίας στο Χρυσοβίτσι (pics,vid)

Απρίλιος 22, 2018 - 15:15
2 σχόλια

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου πραγματοποιήθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις στο Χρυσοβίτσι για δύο σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν στις 28 Απριλίου του 1821. Το προσκύνημα του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη στην Παναγία και η κήρυξή του σε Αρχιστράτηγο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Χρυσοβίτσι, ο Προκόπης Παυλόπουλος εγκαινίασε στο μουσείο δασικής ιστορίας την έκθεση παλαιών Βυζαντινών εικόνων της προσωπικής συλλογής του  αρχιτέκτονα και διεθνούς φήμης ζωγράφου Δημήτριου Ταλαγάνη.

Στην έκθεση, παρουσιάζεται ένα μικρό δείγμα της συλλογής του κ. Ταλαγάνη, με δέκα έργα από εργαστήρια μεγάλων καλλιτεχνικών κέντρων, αλλά και της επαρχίας της Ρωσίας, που αναδεικνύουν τον χαρακτήρα, την τέχνη και την τεχνική της ρωσικής εικόνας απ’ τον 17ο έως τον 19ο αιώνα και τις επιρροές που δέχθηκε η ρωσική αγιογραφία μέσα απ’ τις σχέσεις της με το βυζαντινό κόσμο.

Τέλος να αναφέρουμε ότι στην εκδήλωση συμμετείχε και η Χορωδία Ορφέας Τρίπολης.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Εγκαίνια έκθεσης βυζαντινών εικόνων στο μουσείο δασικής ιστορίας στο Χρυσοβίτσι


2 Σχόλια

Γιατί τιμά την γορτυνία, επειδή ήρθε για μία ωρα και ήπιε ούζα. Θεωρώ οτι τιμή για τον τόπο θα ήταν εαν μεσολαβούσε λ.χ. δυναμικά να ανοιξει το σχολιό στα Λαγκάδια ή Ιατρείο στα χωριά μας.....................

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.