Εγκαίνια 49ης Παμπελοποννησιακής Έκθεσης Τεγέας (pics,vid)

Εγκαίνια 49ης Παμπελοποννησιακής Έκθεσης Τεγέας (pics,vid)

Αύγουστος 14, 2019 - 23:18
6 σχόλια

Την Τετάρτη 14 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν με κάθε επισημότητα τα εγκαίνια της 49ης Παμπελοποννησιακής Έκθεσης Τεγέας. Μετά την περιφορά της εικόνας της Παναγίας, οι παρευρισκόμενοι μεταφέρθηκαν στον χώρο του Τεγεατικού Συνδέσμου, στην έκθεση, και αφού πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός και η κοπή της κορδέλας των εγκαινίων, οι επίσημοι και οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στους χώρους των περιπτέρων.

Η έκθεση διοργανώνεται στην καρδιά του πάρκου της Παλαιάς Επισκοπής, σε έναν ειδυλλιακό χώρο που σκεπάζεται από αιωνόβια πλατάνια και συνορεύει με τα σπουδαιότερα μνημεία της τεγεατικής αρχαιότητας. Ο Τεγεατικός Σύνδεσμος διοργανώνει κάθε χρόνο, παράλληλα με τη φημισμένη εμποροπανήγυρη, την Παμπελοποννησιακή Έκθεση Τεγέας, την παλαιότερη τοπική έκθεση της χώρας.

Κατά την ομιλία του, ο πρόεδρος του Τεγεατικού Συνδέσμου Κώστας Αθανασόπουλος ευχαρίστησε την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη στήριξή της στη διοργάνωση της έκθεσης, αλλά και αναφορικά με τις ενέργειες που γίνονται για περαιτέρω αξιοποίηση του πάρκου της Τεγέας.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής εξήρε τον Τεγεατικό Σύνδεσμο για τις προσπάθειές του:

 Οι άνθρωποι του Τεγεατικού Συνδέσμου συνεχίζουν να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να μην εγκαταλειφθεί μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από πέντε δεκαετίες.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε στην ουσιαστική στήριξη που παρέχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου τόσο στη διοργάνωση της έκθεσης, αλλά και σε πολιτικά ζητήματα, τα οποία έχουν να κάνουν με τις πρόσφατες εξελίξεις:

«Τα ζητήματα τα οποία εξελίσσονται, ουσιαστικά στρεβλώνουν τη δημοκρατική λειτουργία αυτού του τόπου, μια λειτουργία απαραίτητη προκειμένου να βρει τον δικό του βηματισμό και να αντεπεξέλθει μέσα από τη μακροχρόνια κρίση που θα συνεχίσει να υπάρχει όσο δεν αντιλαμβάνονται οι υπεύθυνοι ότι τα προβλήματα λύνονται μέσα από τις διακριτές λειτουργίες των θεσμών και τη δημοκρατία».

Τα 3,5 εκατ. ευρώ από τα 19 εκατ. της ΤΑΠΤΟΚ, που είναι το σημαντικό εργαλείο που κάναμε για την Αρκαδία,  είναι για τον χώρο της Τεγέας, είναι για τα χωριά της Τεγέας, είναι για τα χωριά που γαλούχησαν γενιές και γενιές Τεγεατών.

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Στρατάκος μίλησε με τα θερμότερα λόγιθα για τον Τεγεατικό Σύνδεσμο και αναφέρθηκε στις προοπτικές του πρωτογενούς τομέα στον Νομό:

«Κατά γενική ομολογία ο Τεγεατικός Σύνδεσμος αποτελεί έναν από τους πιο δραστήριους συνδέσμους, με πολυσχιδή δραστηριότητα. Τα προϊόντα της αγροτικής γης θα κάνουν την περιοχή πρωταγωνιστή και εκεί θα βασιστεί η οικονομία του Νομού».

Η έκθεση και η εμποροπανήγυρη θα διαρκέσουν μέχρι και τις 21 Αυγούστου.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Εγκαίνια 49ης Παμπελοποννησιακής Έκθεσης Τεγέας


6 Σχόλια

Άφαντος ο Νίκας, τους σνόμπαρε όλους και ούτε που πάτησε το πόδι του. Αλλά ξέχασα. Αυτός δεν είναι που θέλει να καταργήσει τέτοιου τύπου πανηγύρια; Από την άλλη, κάποιοι από το κοπάδι του Παυλή (κι ο ίδιος βέβαια) που έχουν πιάσει στασίδι στις πρώτες θέσεις (τα ξέρανε κι από το χωριό τους τέτοια μεγαλεία), ετοιμάζονται σιγά-σιγά να μας κουνήσουν μαντήλι, γι' αυτό έχουν κατεβάσει μια μούρη μέχρι κάτω. Στο καλό και μην μας γράφετε. Δεν θα λείψετε σε κανέναν. Σας διαβεβαιώ..

Ο Τεγεατικός πότε θα αντιληφθεί ότι ο αιώνας έχει αλλάξει εδώ και 19 χρόνια και πλέον ζούμε στον 21ο αιώνα και στην τρίτη χιλιετία μΧ;

ΣΙΓΑ ΜΩΡΕ ΤΟΝ ΝΙΚΑ ΠΟΥ ΣΝΟΜΠΑΡΕ ........ ΣΙΓΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΟΛΟΓΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ..........

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.