Έγινε η πρώτη Ανάσταση!

Έγινε η πρώτη Ανάσταση!

Απρίλιος 19, 2014 - 14:01
2 σχόλια

Πραγματοποιήθηκε πριν λίγο η Πρώτη Ανάσταση του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού, κάτι το οποίο "συνοδεύεται" από πολλά έθιμα σε όλη την Ελλάδα μας!

Το Μεγάλο Σάββατο  το πρωί, γίνεται η λεγόμενη «Πρώτη Ανάσταση», δηλαδή το προανάκρουσμα της Αναστάσεως που μεταδίδουν οι ύμνοι και της προσμονής της λυτρώσεως όλης της κτίσεως από την φθορά και τον θάνατο.

Οι πιστοί σήμερα ζουν με την προσμονή της Ανάστασης του Θεανθρώπου.

Οι πιστοί βιώνουμε τα πάθη και την Ανάσταση του Χριστού συμμετέχοντας ενεργά σε αυτά με «συμπόρευση», «συσταύρωση» και «συνανάσταση». Ο Χριστός με την θέλησή του, έπαθε και ανέστη για να σωθούμε όλοι εμείς.

Αναμένουμε τους δείκτες του ρολογιού να "χτυπήσουν" 12 σε λίγες ώρες, για να ψάλλουμε και το "ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!"

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Ελλάς, το Ιράν της Ευρώπης! Αν κάποτε η θρησκεία, μεταξύ άλλων, ήταν και ένας αυστηρά προσωπικός τρόπος για να έρθει κάποιος σε επαφή με τον κόσμο, τώρα πια είναι μόνο ένας μηχανισμός επιβολής της εξουσίας στην κοινωνία. Άιντε, λίγες ώρες υπομονή ακόμα και θα σας επιτρέψουν να υμνήσετε τον Κύριό σας.

Με ειδική πτήση και με τιμές αρχηγού κράτους έφτασε λίγο μετά τις 8 το απόγευμα το Άγιο Φως στην Αθήνα. Από εκεί πρόκειται να μεταφερθεί πρώτα στο Μετόχι του Πανάγιου Τάφου στην Πλάκα και στη συνέχεια σε όλη την Ελλάδα. Στην πτήση από την Ιερουσαλήμ επέβαινε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κυριάκος Γεροντόπουλος, ο οποίος παρέστη στην τελετή αφής στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως. O Νίκος Δήμου, ιδρυτικό μέλος του Ποταμιού, τόλμησε να γράψει ότι αυτή η ιστορία με το Άγιο Φως που μεταφέρεται αεροπορικώς από τα Ιεροσόλυμα, «με τιμές αρχηγού (χρεοκοπημένου) κράτους», και στη συνέχεια το ταξιδεύουν στις μητροπόλεις της Ελλάδας με πτήση της γραμμής ή με στρατιωτικό ελικόπτερο πρέπει κάποτε να τελειώσει. Ούτε πνευματικό ή κατανυκτικό είναι και οι πιστοί γιόρταζαν την Ανάσταση και πριν ανακαλυφτούν τα αεροπλάνα.