Εγγραφή μαθητών στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό: Υποχρεωτική η επίδειξη βιβλιαρίου Υγείας

Εγγραφή μαθητών στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό: Υποχρεωτική η επίδειξη βιβλιαρίου Υγείας

Σεπτέμβριος 10, 2019 - 16:42
0 σχόλια

Για την εγγραφή μαθητών στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό Σχολείο, σύμφωνα με τις παρ. 2β και 3 β των άρθρων 7 των Π.Δ. 200 & 201/98 (ΦΕΚ 161Α)εκτός των άλλων, απαιτείται και «επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια και η οδοντολογική εξέταση».

Για την εγγραφή των μαθητών στο νηπιαγωγείο και την Α’ τάξη του δημοτικού, δηλαδή, είναι απαραίτητη η επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού ή η προσκόμιση άλλου στοιχείου από το οποίο να προκύπτει ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια. Ως υποχρεωτικά εμβόλια (όπως αναφέρεται σε συμπληρωματική ανακοίνωση του υπουργείου) ορίζονται όσα έχει ήδη καθορίσει με λίστα το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών. 

Συγκεκριμένα, μάλιστα, σύμφωνα με το αρ. πρωτ.Υ1/Γ.Π.161682/22-12-2008 έγγραφο της Δlνσης Δημόσιας Υγιεινής του Υπ. Υγείας & Κοιν. Αλληλεγγύης, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών γνωμοδότησε ότι «είναι υποχρεωτικά όλα εκείνα τα εμβόλια που είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών και για αυτό δίνονται δωρεάν στα πλαίσια προστασίας της Δημόσιας Υγείας. Μόνο σε περιπτώσεις ιατρικής αντένδειξης θα μπορούν οι γονείς να αρνηθούν τον εμβολιασμό των παιδιών τους».


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.