Έφυγε από τη ζωή ο σκιτσογράφος Mordillo

Έφυγε από τη ζωή ο σκιτσογράφος Mordillo

Ιούλιος 01, 2019 - 10:51
0 σχόλια

Ο Γκιγιέρμο Μορδίγιο Μενένδεθ —πιο γνωστός ως Mordillo—, μια αγαπημένη προσωπικότητα των κόμικς και της γελοιογραφίας, έφυγε από τη ζωή  σε ηλικία 86 ετών, σύμφωνα με χθεσινό τηλεγράφημα του ισπανικού πρακτορείου EFE.

Ο Mordillo ήταν στη δεκαετία του ’70 ένας από τους πιο πολυδημοσιευμένους και γνωστούς σκιτσογράφους στον κόσμο. Η δραστηριότητά του ως εικονογράφου παιδικών βιβλίων είχε ξεκινήσει από την ηλικία των 18 ετών, μία εποχή που ασχολείται επίσης και με τον κινηματογράφο, είτε στη διαφήμιση, είτε στις «βινιέτες». Από το 1955 έως το 1960 εργάσθηκε στον τομέα αυτό και στη Λίμα του Περού. Το 1960 μεταπηδά στην Νέα Υόρκη και στην Paramount, όπου εργάσθηκε ως σχεδιαστής σε ορισμένες πολύ γνωστές σειρές κινουμένων σχεδίων, όπως στον Popeye (Ποπάι) και τη «Μικρή Λουλού».

Κατόπιν, ο Mordillo μετακόμισε στο Παρίσι, όπου συνεργάσθηκε με το περιοδικό Paris Match. Η εκδοτική του δραστηριότητα επεκτάθηκε στη συνέχεια και στη Γερμανία, όπου δημοσίευε σχέδιά του στο περιοδικό Stern και τη γερμανική τηλεόραση.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.