Έφυγε από τη ζωή ο πρώην πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής Γρηγόρης Ρούμπος

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής Γρηγόρης Ρούμπος

Οκτώβριος 17, 2018 - 10:35
0 σχόλια

Ένας υπέροχος άνθρωπος, εξέχον μέλος της ελληνικής διασποράς στην Αμερική, που έφυγε από την Τρίπολη παιδί και διέπρεψε στη δεύτερη πατρίδα του, ο Γρηγόρης Ρούμπος, άφησε την τελευταία του πνοή το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018, γεμίζοντας θλίψη τους οικείους του αλλά και την Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής, της οποίας είχε διατελέσει πρόεδρος.

Ο Γρηγόρης Ρούμπος (20 Μαΐου 1931) ήταν παιδάκι όταν με τους γονείς του, Σοφία και Γιώργο, και με τον αδερφό του Επαμεινώνδα, εγκατέλειψαν την Τρίπολη και την Αρκαδία και μετανάστευσαν στην Αμερική για να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή. Σπούδασε στο Bingham Canyon High School από όπου αποφοίτησε τον Μάιο του 1950. Εργαζόταν ως φαρμακοποιός στο Long Beach στην Καλιφόρνια, όπου νυμφεύτηκε την ελληνικής καταγωγής Βασιλική (Βίλμα), την οποία λάτρευε ως το τέλος της ζωής του. Είχαν αποκτήσει δύο παιδιά, τον Παναγιώτη και τη Σοφία. Δυστυχώς η Σοφία πέρασε στην αιωνιότητα πριν από περίπου δώδεκα χρόνια, βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένεια.

Ο Γρηγόρης Ρούμπος από τον γιο του Παναγιώτη απέκτησε έναν εγγονό, τον Γρηγόρη, ο οποίος σήμερα είναι 18 ετών.

Η κηδεία του έγινε το Σάββατο 8 Οκτωβρίου από την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή στο Άναχαϊμ της Καλιφόρνιας.

Η είδηση του θανάτου του βύθισε στη θλίψη τους αγαπημένους του φίλους στην Ελλάδα, ανάμεσα στους οποίους ιδιαίτερη θέση είχε ο πατέρας μου, Κώστας Γαλανιάδης, με τον οποίον μοιράστηκαν μια δυνατή φιλία για πολλές δεκαετίες και επικοινωνούσαν σχεδόν καθημερινά. Η φιλία τους, ακόμα και στη δύση της ζωής τους, ακόμα και από τόσα χιλιόμετρα μακριά, ήταν βαθιά και ουσιαστική, απλή σαν παιδική.

Τελευταία φορά ο Γρηγόρης Ρούμπος και η γυναίκα του Βασιλική είχαν επισκεφθεί την Ελλάδα και την Τρίπολη το 2009. Ήταν ένας έξυπνος, ζωντανός άνθρωπος, με αγάπη για τη ζωή και με έγνοια για τον τόπο του. Θα λείψει από την Ομογένεια, από τους δικούς του ανθρώπους και από την οικογένειά μας.

Γαλανιάδη Εύα

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.