Έφυγε από τη ζωή ο Κωστής Στεφανόπουλος

Έφυγε από τη ζωή ο Κωστής Στεφανόπουλος

Νοέμβριος 21, 2016 - 08:42
3 σχόλια

Ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος έφυγε από τη ζωή στις 23:18 της Κυριακής, στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», όπου νοσηλευόταν, από επιπλοκές πνευμονίας.

Είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο  την  Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου.

Ο Κωνσταντίνος (Κωστής) Στεφανόπουλος (Πάτρα, 15 Αυγούστου 1926 - 20 Νοεμβρίου 2016 ήταν Έλληνας δικηγόρος και πολιτικός. Διατέλεσε Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας από το 1995 έως το 2005, ο 6ος κατά σειρά μετά την μεταπολίτευση και την αποκατάσταση του δημοκρατικού πολιτεύματος. Προηγουμένως, υπήρξε βουλευτής Αχαΐας με την ΕΡΕ (1964–67), την Νέα Δημοκρατία (1974–85) και την ΔΗΑΝΑ (1985–89), κεντροδεξιό κόμμα που ίδρυσε και του οποίου ηγήθηκε. Από το 1974 μέχρι το 1981 χρημάτισε διαδοχικά υπουργός Εσωτερικών (1974–76), Κοινωνικών Υπηρεσιών (1976–77) και Προεδρίας της Κυβερνήσεως (1977–81) στις κυβερνήσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Γεωργίου Ράλλη.

Όπως αναφέρει το zatounanews.gr

Ο Κωστής Στεφανόπουλος, είχε ρίζα οικογενειακή από την πλευρά του πατέρα του, από την Ζάτουνα. Ο Πρόγονός του Στέφανος Ι. Στεφανόπουλος, αγωνιστής του 1821, από την Ζάτουνα, έγραψε και απομνημονεύματα, αναφέροντας το ότι είναι Ζατουνίτης. Ο Πρόεδρος δέχθηκε στο γραφείο του, στη Προεδρία, τον εκδότη της τοπικής εφημερίδας «Ζάτουνα», Νικόλη Φίλη, σε πρώτη επίσκεψη, άμα την ανάληψη των καθηκόντων του και του επιβεβαίωσε την Ζατουνίτικη ρίζα του.

Ακολούθησαν και άλλες επισκέψεις στην Προεδρεία, από τους: Νικόλη Φίλη, Γιάννη Θεοχάρη, ακόμη και με τους προέδρους του Συνδέσμου Ζατουνιτών, Γιάννη Δρούλια και Νικία Παλούκο. Η Κοινότητα Ζάτουνας, είχε δεχθεί την πρόταση της τοπικής εφημερίδας, να ανακηρυχθεί ο κ. Κωστής Στεφανόπουλος, ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΖΑΤΟΥΝΑΣ. Η πρόταση μεταφέρθηκε στην Προεδρεία και στις 31 Αυγούστου 1997, ο κ. Στεφανόπουλος επισκέφτηκε την γενέτειρα των προγόνων του. Πρόεδρος της Κοινότητας ήταν ο Τάκης Νάκος, όπου σε γιορτή ανακηρύχθηκε Επίτιμος Δημότης.

t3

Στις φωτογραφίες: *Από την επίσκεψή του κ. Στεφανόπουλου, στη Ζάτουνα, ανάμεσα σε Ζατουνίτες, μπροστά στο σημαιοστολισμένο Σχολείο. Δεξιά του Προέδρου ο γιος του, σήμερα δικηγόρος στην Πάτρα. ** Από την επίσκεψη στην Προεδρεία της Δημοκρατίας, 25-1-1997. Νικόλης Φίλης, ο Πρόεδρος, Γιάννης Δρούλιας και Γιάννης Θεοχάρης.

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Δεν ανήκω στον πολιτικό του χώρο αλλά εκτιμούσα την εντιμότητά του. Ένας από τους παλιούς σοβαρούς πολιτικούς που δεν εξευτέλιζαν την πολιτική. Μόνο ο δρακουμέλ έμεινε νομίζω από εκείνη τη γενιά, καμία σχέση με τον Στεφανόπουλο. Και βέβαια, καμία σύγκριση με τον σημερινό ΠτΔ. Η εποχή μας φθείρει τους χαρακτήρες. Η πολιτική αντιπαράθεση περιορίζεται στο μπούλινγκ κατά του πολιτικού αντιπάλου.

Για την Ιστορία ας λεχθεί ότι στο δημοψήφισμα του 1974 είχε υποστηρίξει την Βασιλευομένη Δημοκρατία ο μετέπειτα Πρόεδρός της

Ακόμα κι έτσι, θα μου άρεσε να συζητάω με έναν δεξιό σαν αυτόν, με αμοιβαίο σεβασμό απόψεων, όχι όπως σήμερα με εσένα που βλέπεις τα πράγματα με χουλιγκάνικο βλέμμα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.