Έδρασαν, άφησαν έργα και το γιόρτασαν οι Οδηγοί στο Καστρί Κυνουρίας (photos&video)

Έδρασαν, άφησαν έργα και το γιόρτασαν οι Οδηγοί στο Καστρί Κυνουρίας (photos&video)

Αύγουστος 01, 2013 - 19:24
2 σχόλια

Νεανικές φωνές με χορούς, δρώμενα και έργα για το χωριό τα οποία παρέδωσαν στους κατοίκους στο Καστρί Κυνουρίας περιελάμβανε το πρόγραμμα της προτελευταίας χτεσινής  βραδιάς των δράσεων  ‘’Ανθρώπων Έργα’’ του κλάδου Μεγάλων Οδηγών του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.

Μεγάλοι Οδηγοί ηλικίας 14-18 ετών  από την Αττική, τον Βόλο, τη Ξάνθη, τη Καβάλα αλλά και από την μακρινή Πορτογαλία έστησαν τις σκηνές τους στο προαύλιο του σχολείου του χωριού και ξεκίνησαν υπηρετώντας τον Οδηγισμό να προσφέρουν στην προστασία του περιβάλλοντος με την βοήθεια νέων του χωριού που τους έδειχναν μονοπάτια και στέκονταν δίπλα τους.

Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν τι παρακολουθήσαμε στην πλατεία του Καστρίου απο τις εκδηλώσεις των παιδιών που με ενθουσιασμό πρόσφεραν στον τόπο και μετέδωσαν την αξία του Οδηγισμού μέσα απο τα συνθηματικά τους.

Τα παιδιά από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού παρουσίασαν ένα πλούσιο πρόγραμμα παίζοντας κουκλοθέατρο διασκεδάζοντας μικρούς και μεγάλους. Οι εξήντα περίπου οδηγοί του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού με τους αρχηγούς τους έδωσαν χρώμα στο χωριό τραγουδώντας και παίζοντας μουσική. Τα παιδιά του ΣΕΟ και η κατασκήνωση στο παραπέντε καθώς και όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν τη χαρά να παρακολουθήσουν μια εκδήλωση από τους διοργανωτές οι οποίοι χάρισαν δώρα σε όλους. Στον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Καστρίου κ.Γρηγόρη Κατρή δόθηκε λεύκωμα από τα παιδίιά για τη σημαντική βοήθεια που τους παρείχε. Τα παιδιά ευχαρίστησαν την κ. Γιώτα Χαλούλου πρόεδρο συλλόγου Καστριτοχωριτών Αττικής.

Θερμό χειροκρότημα απέσπασε και η ορχήστρα όπου έπαιξε λαϊκά, έντεχνα, ροκ και πολλά άλλα τραγούδια.

Το γλέντι τελείωσε με δυο τραγούδια με την συγκινητική φωνή του μικρού Ασημάκη απο το χωριό.

Το Πρόγραμμα "Ανθρώπων Έργα 2013" τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος) και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Video: 

youtube://v/MDC8rVH888o#at=34

youtube://v/CljZUQSYV38

youtube://v/yDXOqIcHVUg


2 Σχόλια

Τι ωραίες εμπειρίες αποκομίζουν αυτά τα παιδιά!!! Μακάρι να συμμετέχουν κι άλλα παιδιά της πόλης μας!!!

Οι εμπειρίες των παιδιών αυτών είναι τόσο μεγάλες που τους ακολουθούν σ' ολη τους την ζωή, και τούς βοηθούν να γίνουν καλλίτεροι άνθρωποι στην κοινωνία ,να προσφέρουν εθελοντικά την βοήθεια τους οποτε τους ζητηθεί,καινα είναι παντοτε έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την κάθε δυσκολία με χαμόγελο και προθυμία!!!!!! Οπως καΙ το ρητό μας ΕΣΩ ΕΤΟΙΜΟΣ !!!!!!!!!ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ !!!!