Δύτες βούτηξαν στο αντλιοστάσιο της λίμνης Τάκα για την αποπλημμύριση της περιοχής (pics,vid)

Δύτες βούτηξαν στο αντλιοστάσιο της λίμνης Τάκα για την αποπλημμύριση της περιοχής (pics,vid)

Ιανουάριος 17, 2019 - 20:13
0 σχόλια

Έντονα πλημμυρικά  φαινόμενα παρουσιάζονται στην περιοχή γύρω από τον ταμιευτήρα της λίμνης Τάκα, ύστερα και από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, αλλά και από την μηχανική βλάβη που υπήρξε στο αντλιοστάσιο.

Την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας και ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Γιώργος Ρουμελιώτης βρέθηκαν στην περιοχή, μίλησαν με τους παραγωγούς, αλλά έκαναν και αυτοψία στα έργα που γίνονται για την αποκατάσταση της βλάβης.

Οι παραγωγοί της περιοχής μίλησαν για το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει, μιας και τα νερά πλημμυρίζουν τα χωράφια τους και καταστρέφουν την παραγωγή.

Να αναφέρουμε ότι στο αντλιοστάσιο της λίμνης βρέθηκε συνεργείο δυτών προκειμένου να κάνει τις απαραίτητες εργασίες , ώστε τα νερά να πηγαίνουν στην λίμνη και όχι στις καλλιέργειες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.

Σε δηλώσεις του ο κ. Τατούλης μίλησε για την προσπάθεια που γίνεται προκειμένου να λειτουργήσει ο μηχανισμός που θα διευκολύνει την αντιμετώπιση της ζώνης της πλημμυρίδας καθώς, όπως σημείωσε, λόγω των σημαντικών ποσοτήτων νερού, τα ύδατα έχουν εισρεύσει στην περιοχή.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι σημερινές εργασίες αποπλημμύρισης της περιοχής στην λίμνη Τάκα, ύστερα από την παρέμβαση των δυτών που καταδύθηκαν στο αντλιοστάσιο της λίμνης

Το έργο βρίσκεται στην ευθύνη της περιφέρειας και θα ενταχθεί το επόμενο χρονικό διάστημα στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, τόνισε ο περιφερειάρχης.

Η περιφέρεια θα ετοιμάσει μελέτη για την αξιοποίηση και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής

Οι κ. Βλαχοπαναγιώτης Γιάννης και ο Κουλεντιανός Ανδρέας , δύτες από τον Άγιο Ανδρέα Κυνουρίας, καταδύθηκαν στα παγωμένα νερά στο αντλιοστάσιο της λίμνης για περίπου 3 ώρες προκειμένου να προβούν στην επιδιόρθωση του μηχανισμού που προκάλεσε τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας από την πλευρά του τόνισε ότι πολύ σύντομα ένα μεγάλο έργο για την τουριστική και γεωργική ανάπτυξη της περιοχής είναι γεγονός.

Η έννοια μας είναι η παραγωγή, έτσι στόχος είναι να διορθωθεί το πρόβλημα και  να στεγνώσει ο τόπος για  να μπορούν να καλλιεργήσουν οι παραγωγοί

Ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Γιώργος Ρουμελιώτης σημείωσε ότι η λίμνη Τάκα είναι ένα σημαντικό περιβαλλοντικό έργο και τονώνει την τοπική οικονομία της περιοχής.

Από την πλευρά τους οι κάτοικοι της περιοχής ευχαρίστησαν τον περιφερειάρχη , αλλά έθιξαν και τα προβλήματα που δημιουργούνται στην περιοχή.

Ο κ. Πλατζάς Βαγγέλης από το Βουνό αναφέρθηκε στο χρόνιο πρόβλημα με την λίμνη Τάκα, επισημαίνοντας ότι  πολλά χωράφια έχουν πλημμυρίσει.

Θα υπάρξει πρόβλημα στην επόμενη παραγωγή, έτσι οι αγρότες πρέπει να αποζημιωθούν

Τέλος, ο Πρόεδρος του Βουνού Παναγιώτης Μπίσιας αναφέρθηκε στην πλημμύρα, τονίζοντας ότι τα κανάλια πρέπει να φτιαχτούν έτσι ώστε να μην πλημμυρίζουν τα χωράφια.

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Δύτες βούτηξαν στο αντλιοστάσιο της λίμνης Τάκα για την αποπλημμύριση της


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.