Δύο βρεφονηπιακοί σταθμοί θα δέχονται παιδιά από 6 μηνών στην Τρίπολη

Δύο βρεφονηπιακοί σταθμοί θα δέχονται παιδιά από 6 μηνών στην Τρίπολη

Ιούνιος 26, 2018 - 21:57
1 σχόλια

Εξελίξεις και στο θέμα των υπογείων του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης

Κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ Τρίπολης στη Νεστάνη την Τρίτη 26 Ιουνίου, στο πλαίσιο της αποκέντρωσης των συνεδριάσεων, η «Μαντινειακή Συμπολιτεία» τοποθετήθηκε διά στόματος της επικεφαλής της, κυρίας Αντωνίας Γιαννούλη για πολλά και ενδαφέροντα ζητήματα, αφού κατ' αρχάς η κυρία Γιαννούλη επεσήμανε ότι ήταν ένα πάγιο αίτημα της Μαντινειακής Συμπολιτείας η αποκέντρωση των συνεδριάσεων του ΔΣ, καθώς τέτοιες ενέργειες ενοποιούν έναν Δήμο, όπως επεσήμανε.

Έχουμε δεχθεί οχλήσεις ως προς τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, καθώς υπάρχει ηλικιακό κενό, επειδή οι σταθμοί του Δήμου μας δεν δέχονται από 6 μηνών και πάνω, αλλά από 2 ετών και πάνω.

 

Ακόμα, η κυρία Γιαννούλη ζήτησε ενημέρωση σε σχέση με τις καταστροφές στο νεκροταφείο της Αγίας Τριάδας, και ζήτησε έναν σύντομο απολογισμό από τον υπεύθυνο ο κ. Καραλή. «Υπάρχει σχεδιασμός για ένα γραφείο, ή μια υπηρεσία, που θα ασχολείται με τα θέματα του κοιμητηρίου;», ρώτησε. Τέλος, ζήτησε από τον κ. Παυλή να απαντήσει αν υπάρχουν εξελίξεις για έργα, και όχι για λόγια, ως προς την αξιοποίηση των υπογείων του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης.

Τα Δικαστήρια τα πήραμε, για να γίνει και το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης και για τη συντήρηση του ιστορικού αυτού χώρου. Λόγια ακούσαμε, από έργα τι έχουμε;

 

Ο κ. Παυλής απάντησε ότι θα γίνει μετατροπή δύο παιδικών σταθμών ειδικά για βρέφη 6 μηνών, με προϋπολογισμό 75.000 ευρώ. Για το νεκροταφείο, είπε ότι πράγματι μέσα σε ένα δεκάλεπτο δεν έμεινε τίποτα, περίπου 50-60 τάφοι έπαθαν ζημιά. Ακόμη, ως προς το ζήτημα των υπογείων του Δικαστικού Μεγάρου, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σπύρος Βρέντας απάντησε ότι από το υπουργείο έχουν αποφασίσει τη συνολική αποκατάσταση των υπογείων και τη μετατροπή τους σε μουσείο, δράση που περιλαμβάνει τόσο τη συντήρηση των τοιχογραφιών όσο και τη συνολική φροντίδα του χώρου.

Ήδη έχει ξεκινήσει μελέτη από ειδικό αρχιτέκτονα-μουσειολόγο, είπε, τέλος, ο κ. Βρέντας.


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Η κυρια Γιαννουλη να παρει τα ποδια της και να παει στην Αγ.Τριαδα να δει απο κοντα τι εχει συμβει.Αντε μπραβο κοπελια.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.