Δύο συλλήψεις για δύο ληστείες στη Μεσσηνία

Δύο συλλήψεις για δύο ληστείες στη Μεσσηνία

Αύγουστος 10, 2019 - 19:34
0 σχόλια

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο (2) περιπτώσεις ληστειών σε βάρος ηλικιωμένων ημεδαπών, που είχαν γίνει την 27.4.2019 και 6.5.2019, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν, χθες (9.8.2019) το απόγευμα, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 20 και 22 ετών, αντίστοιχα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση ομάδας, ληστεία, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, που περιλαμβάνει ακόμη δύο (2) ημεδαπούς, ηλικίας 19 και 24 ετών, αντίστοιχα. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, τουλάχιστον από τον Απρίλιο του έτους 2019, είχαν ενωθεί με σκοπό τη διάπραξη ληστειών σε βάρος ηλικιωμένων, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καλαμάτας.

Πιο συγκεκριμένα, προέκυψε ότι τα μέλη της συμμορίας, την 26.4.2019 και την 6.5.2019, βραδινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, μπήκαν σε οικίες ηλικιωμένων ημεδαπών και με την απειλή σωματικής βίας στην πρώτη περίπτωση και τη χρήση σωματικής βίας και την απειλή μαχαιριού στη δεύτερη περίπτωση, τους ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν χρυσαφικά και χρήματα, αντίστοιχα.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας εντόπισαν χθες (9.8.2019) το απόγευμα, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, τον 20χρονο και 22χρονο και τους συνέλαβαν, ενώ διαπιστώθηκε επιπλέον ότι ηλεκτροδοτούσαν παράνομα τις οικίες τους, αφαιρώντας ηλεκτρικό ρεύμα από το δίκτυο της ΔΕΔΗΕ. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας και η συμμετοχή τους σε διάπραξη και άλλων συναφών αδικημάτων.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.