Δυναμικό «παρών» των πολιτών στο κάλεσμα Σμυρνιώτη (pics,vid)

Δυναμικό «παρών» των πολιτών στο κάλεσμα Σμυρνιώτη (pics,vid)

Ιανουάριος 31, 2018 - 22:49
27 σχόλια

Ήταν όλοι εκεί

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε η δημοτική παράταξη «Νέα Τρίπολη» το βράδυ της Τετάρτης 31 Ιανουαρίου στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης. Πλήθος κόσμου τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση της δημοτικής παράταξης και έσφιξε δυνατά το χέρι του πρώην δημάρχου Τρίπολης, Γιάννη Σμυρνιώτη. 

Η εκδήλωση περιελάμβανε την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας την οποία ευλόγησε Αρχιμ. Ιουστίνος Τσαγκούρης, χαιρετισμό των καλεσμένων και την ομιλία του Γιάννη Σμυρνιώτη.

Χαιρετισμό απηύθυνε η αντιπρόεδρος του ελληνικού τμήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών (ΕUW) και πολιτευτής Αρκαδίας Εύη Τατούλη η οποία μίλησε για τον Γιάννη Σμυρνιώτη ευχόμενη αυτή η χρονιά να είναι πιο αισιόδοξη και διαφορετική από τις προηγούμενες.

Χαίρομαι που βλέπω ανάμεσά μας ανθρώπους που έχουν τιμήσει την αυτοδιοίκηση

Η κυρία Τατούλη μίλησε για την αυτοδιοίκηση η οποία, όπως ανέφερε, έχει υπάρξει είτε μία μεγάλη σειρήνα είτε ένας θεσμός που ανταγωνιστικά διαγωνίζεται με την κεντρική εξουσία.

Επίσης ο Π. Νίκας, δήμαρχος Καλαμάτας, σχολιάζοντας τον μεγάλο αριθμό των ατόμων που βρίσκονταν στην εκδήλωση αυτή ανέφερε: «Μένω έκπληκτος που συγκεντρωθήκαμε τόσοι πολλοί, αυτό δείχνει αποφασιστικότητα». Ο κ. Νίκας μίλησε για την άψογη, όπως είπε, συνεργασία που είχε με τον κ. Σμυρνιώτη όταν ήταν δήμαρχος Τρίπολης, επισημαίνοντας ότι το εκτιμά βαθύτατα και βρίσκει ότι είναι ικανός να εξασφαλίζει χρήματα και πόρους για έργα.

Τον λόγο στη συνέχεια έλαβε ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος ο οποίος μίλησε για τον κ. Σμυρνιώτη τον οποίο και εμπιστεύεται απόλυτα. όπως τόνισε. Έπειτα σημείωσε ότι ο κ. Σμυρνιώτης και οι δημοτικοί σύμβουλοι που βρίσκονται κοντά του μπορούν και έχουν την ηθική και πολιτική αξιοπρέπεια και τον σεβασμό στον πολιτισμό του τόπου, ο οποίος χρειάζεται ενόψει του 2021. 

Ο βουλευτής Αρκαδίας της ΝΔ Κώστας Βλάσης κατά τον χαιρετισμό του εξήρε το μεγάλο έργο που είχε κατορθώσει να προσφέρει στον Δήμο Τρίπολης ο κ. Σμυρνιώτης όταν βρισκόταν στον «τιμόνι».

Ο Γιάννης είναι Τριπολιτσιωτάκι, ξέρει την κάθε γωνιά του Δήμου, γνωρίζει τα προβλήματα και αυτό είναι πολύ σημαντικό έτσι και ο κόσμος τον αγαπάει

Αφού τελείωσαν οι χαιρετισμοί στο βήμα κλήθηκε ο οικοδεσπότης της βραδιάς ο οποίος παρουσίασε τα όσα έχουν γίνει και όσα δεν έχουν γίνει από τη διοίκηση του δήμαρχου Δημήτρη Παυλή. Απαριθμώντας τα όσα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στον Δήμο Τρίπολης ο κ. Σμυρνιώτης μίλησε για τον τρόπο όπου ο κ. Παυλής χειρίζεται θέματα όπως αυτά της ΚΕΔΗΤ, όπως της διαχείρισης ων απορριμμάτων κ.ά.

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Τρίπολη» Γιάννη Σμυρνιώτη.

Φίλες και φίλοι

Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας σήμερα εδώ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου μας, με την ευκαιρία της κοπής της βασιλόπιτας της παράταξής μας για το νέο έτος.

Ένα νέο έτος, το 2018, που μας φέρνει μια ανάσα από την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση των Αυτοδιοικητικών εκλογών.

Λίγη σημασία έχει πότε και με ποιόν εκλογικό νόμο γίνουν οι εκλογές.

Γιατί αυτές οι εκλογές είναι βέβαιο ότι - με τη δική σας στήριξη - θα σηματοδοτήσουν την επιστροφή της παράταξής  μας στη διοίκηση του Δήμου μας.

Για να επαναδρομολογήσουμε δράσεις και έργα που θα ξαναβάλουν την Τρίπολη σε τροχιά προόδου, σε πορεία ανάπτυξης.

Γιατί είναι πασιφανές ότι η παρούσα δημοτική Αρχή δεν επέδειξε μόνο πλήρη αναντιστοιχία προεκλογικών λόγων και μετεκλογικών πράξεων.

Είναι – δυστυχώς - το πιο κραυγαλέο παράδειγμα προς αποφυγή λειτουργίας Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο κ. Παυλής αρνείται πεισματικά μετά από τέσσερα περίπου χρόνια θητείας – ίσης ή μάλλον μεγαλύτερης από ολόκληρη τη δική μας – έναν  για πρώτη φορά  - τουλάχιστον τυπικό - απολογισμό του «έργου» του.

Γιατί αν τον έκανε σε δημόσια ανοικτή συνεδρίαση με συμμετοχή και των φορέων του Δήμου όπως προβλέπει ο νόμος θα έπρεπε να απαντήσει τι έκανε:

Στο θέμα της ΚΕΔΗΤ, των υπόγειων και όχι μόνο πάρκινγκ, του νέου δημαρχείου στο οικόπεδο της Αγροτικής ή στο 11ο Σύνταγμα , της διαχείρισης των απορριμμάτων , της πολιτιστικής πρωτεύουσας,  της νέας κανονιστικής,  της διάνοιξης της οδού Μπακοπούλου, του δρόμου προς το Πανεπιστήμιο, της διεκδίκησης έργων από το νέο ΕΣΠΑ, της απορρόφησης της ΣΑΤΑ !!!

Πάμε λοιπόν:

ΚΕΔΗΤ τα αρχικά της σημαίνουν Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Τρίπολης.

Σκοπός της να διαχειρίζεται  δομές που εξυπηρετούν τις πιο ευαίσθητες ηλικιακά ομάδες - νήπια και βρέφη μέσω των βρεφονηπιακών της σταθμών αλλά και ηλικιωμένους ιδιαίτερα της περιφέρειας μέσω του «βοήθεια στο σπίτι».

Σ΄ αυτή λοιπόν τη Δημοτική Επιχείρηση στήθηκε το μεγαλύτερο κόλπο όλων των εποχών.

Στην Κ.Ε.ΔΗ.Τ. έγιναν πράγματα που δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ και πουθενά: 

Τον Μάρτιο του 2015 ο τότε πρόεδρός της,  προφανώς κατόπιν άνωθεν εντολής   κατηγορεί την δική μας διοίκηση ότι λόγω χρεών, που δήθεν αφήσαμε,  δεν μπορεί να πληρώσει τους εργαζομένους. 

Άμεσα δια του πρώην προέδρου κ. Κοκκινάκου, τους θυμίζουμε  ότι στις 11/11/2014 είχε ζητήσει από την Κ.Ε.ΔΗ.Τ. με Εισαγγελική παραγγελία μάλιστα να του χορηγηθούν τα στοιχεία  που αποδεικνύουν ότι δεν άφησε κανένα χρέος.

Την εισαγγελική παραγγελία βέβαια την είχαν γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.

Τον Μάιο του 2015, για να κατευνάσει τις έντονες αντιδράσεις της μειοψηφίας και των εργαζομένων για τις οικονομικές ατασθαλίες, που εν τω μεταξύ είδαν το φως της δημοσιότητας, ο κ. Παυλής μας ξεφούρνισε το παραμύθι δηλώνοντας με θράσος:

 «…ο πρόεδρος, για τη μέχρι σήμερα πορεία που είχε, αυτούς τους μήνες, τυγχάνει της απεριόριστης εμπιστοσύνης μου.

Έχουμε εικόνα του τι έχει γίνει στην ΚΕΔΗΤ και έχω κάνει εγώ ο ίδιος έλεγχο»!!!!!!.

Ζητάμε λοιπόν –  ο κ. Ταλούμης ως μέλος και του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Η.Τ. - με Νέα Εισαγγελική παραγγελία - το αυτονόητο:

Αντίγραφα της κίνησης των λογαριασμών της ΚΕΔΗΤ καθώς και τα αντίστοιχα παραστατικά ώστε να έχουμε την ταμειακή εικόνα της Επιχείρησης.

Αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει έλεγχο της επιχείρησης από ορκωτούς ελεγκτές.

Στις 16-7-2015 πάλι όλη η μειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο  ξαναζητάμε τα στοιχεία από τον κ. Παυλή και η απάντηση: «Η ΚΕΔΗΤ έχει λογιστή.»

Από τα πιο highlight ψέματα του κ. Παυλή αυτά στο Δημ. Συμβούλιο της 10-8-2015 :

Μας είπε ότι ο λογιστής τον ενημέρωσε ότι ολοκλήρωσε τον έλεγχο για την ΚΕΔΗΤ, όμως έχει αναλάβει και ο ορκωτός ελεγκτής που επίσης ζήτησε όλα τα στοιχεία:

«Επικοινώνησα, είπε, σήμερα μαζί του για να μου στείλει το report και να σας το παραδώσω.

Μου είπε ότι δεν μπορεί να μου στείλει, μου εξήγησε λογιστικά, σε λίγες μέρες, θα μας το δώσει.

Έχει εικόνα.

Επειδή είχα δώσει το λόγο μου την προηγούμενη φορά ότι θα σας το φέρω σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο, μου το απαγόρευσε και μου είπε ότι θα έρθει εκείνος -δηλ. ο ορκωτός - στην επόμενη συνεδρίαση» .

Και συνέχισε:

«Δεν είμαι χθεσινός, ούτε προχθεσινός. Έκανα από πριν έναν δειγματοληπτικό έλεγχο.

Θα έχουμε τρομακτικές εξελίξεις για να δούμε γιατί είναι ζημιογόνος η ΚΕΔΗΤ και γιατί φτάσαμε ως εδώ»

αφήνοντας  αιχμές για  προπροηγούμενες – όχι τη δικ’η μας όπως ανέφερε - δημοτικές αρχές .

Μετά από αυτά και αφού και η νέα Εισαγγελική Παραγγελία πετάχτηκε στο καλάθι των αχρήστων, αναγκάζομαι στις 17-8-2015, να υποβάλλω μηνυτήρια αναφορά για την διαχείριση στην  ΚΕΔΗΤ.

΄Ολοι πλέον καταλαβαίνουν ότι κάτι ψάχνει να καλύψει ο κ. Παυλής, κάτι δεν του βγαίνει και για αυτό τρενάρει τα πάντα.

Η κατρακύλα συνεχίζεται με αποκορύφωμα τον Οκτώβρη να έχουμε την διαγραφή του προέδρου από την παράταξη Παυλή.

Βραδιά θλιβερή  από πολλές απόψεις…

Κώστας Ταλούμης: «Το θέμα είναι ότι θα πάει κόσμος στη φυλακή. Πρέπει όλοι  να ντρέπεστε που κάθεστε σε αυτή την αίθουσα. Να ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ για τον δήμαρχο και τον Πρόεδρο».

Νίκος Τσιαμούλος - αναφερόμενος στον κ. Παυλή: «Γνωρίζω καλά πόσο αδίστακτος είστε…».

 Κώστας Τζιούμης: «Αρνούμαστε να συμμετέχουμε σ' αυτή τη φαρσοκωμωδία και αποχωρούμε»

Αντωνία Γιαννούλη: «Για ό,τι δεν κάνει σωστά ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΤ, ευθύνεται και ο Δήμαρχος» και «Απαράδεκτη η διαγραφή του προέδρου χωρίς να υπάρχει πόρισμα».

Και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου: «Το πόρισμα των ορκωτών από την ΚΕΔΗΤ θα το κάνουμε φέιγ βολάν στην πόλη»

Ο Παυλής στις 2-11-2015 ξαναανακοινώνει στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι έχει μιλήσει με τους ορκωτούς και ότι ευελπιστούν πως εκείνη την  εβδομάδα  ο έλεγχος θα τελείωνε.

Του επισημαίνω ότι οι ορκωτοί ισχυρίζονται ότι δεν τους δίνουν στοιχεία για να τελειώσουν τον έλεγχο στην ΚΕΔΗΤ.

Τότε  αρχίζει να αφήνει αιχμές για τις υπηρεσίες της ΚΕΔΗΤ και ότι αυτές φταίνε που δεν δίνουν στοιχεία στους ορκωτούς.

Στις 23-11-2015 τρεις παρατάξεις της μειοψηφίας αποχωρούμε από τη συνεδρίαση, κατηγορώντας τη δημοτική αρχή για εμπαιγμό αφού τελικά το πόρισμα δεν ήρθε στο Δημοτικό  Συμβούλιο για άλλη μία φορά και ο Παυλής «αδειάζοντας» τον πρώην –πλέον - πρόεδρο είπε:

«Όταν πρωτοτέθηκε το θέμα, η συζήτηση που έγινε με τον Πρόεδρο ήταν να δώσει τα εξτρέ.

 Έπρεπε να τα έχει δώσει ο ίδιος.

 Εμείς δεν του είπαμε ποτέ να μην τα δώσει.»

Καλά δεν συνεννοείτο τουλάχιστον με τον κ. Κακλαμάνο??

Που 16-7-2015  έλεγε:

«Σωστά δεν απαντά η διοίκηση της ΚΕΔΗΤ, καθώς σε λίγες μέρες θα γίνει έλεγχος από τους ορκωτούς».

Ο απόλυτος παραλογισμός…

Στις 8-12-2015 ο κ. Κακλαμάνος, ενημέρωσε τις παρατάξεις ότι οι ορκωτοί λογιστές βρίσκονται στα γραφεία του Δήμου Τρίπολης και συνεχίζουν τον έλεγχο στην ΚΕΔΗΤ.

Στις 22-12-15 ο κ. Παυλής δηλώνει στο Δημοτικό Συμβούλιο:

«Το μέλλον της επιχείρησης, το βάζω με ερωτηματικό.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πληρώσουμε τα χρέη μας, θα εξοφληθούν»

(όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…)

ενώ εκτιμά ότι:

 «…τα χρέη  ανέρχονται περίπου σε 375.000 ευρώ και ίσως να ξεπερνούν τις 500.000!»

Φτάνουμε στις  15-2-2016 όπου και πάλι σε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο  η δημοτική αρχή δεν ήξερε για άλλη μία φορά  πότε θα τελειώσει ο έλεγχος και πότε θα υπάρξει πόρισμα.

Με τούτα και με άλλα φτάσαμε αισίως στο 2018, ορκωτοί τελικά δεν υπήρξαν, πόρισμα δεν κατατέθηκε, πρόεδροι και αντιπρόεδροι πάνε και έρχονται – κάποιοι παίρνουν και αναρρωτικές άδειες - αλλά ένα είναι βέβαιο.

Το πόρισμα του ΣΕΕΔΔ που παράλληλα διερεύνησε  την υπόθεση ολοκληρώνεται  και ελπίζουμε να μάθουμε επιτέλους πόσα ακριβώς χρήματα λείπουν από το Ταμείο της ΚΕΔΗΤ.

Αποτέλεσμα της απίστευτης αυτής κατάστασης:

Μια δομή της ΚΕΔΗΤ, ο απογευματινός Παιδικός έκλεισε, οδηγώντας εργαζόμενες στην ανεργία, ενώ το σύνολο των εργαζομένων όλων των δομών μένει για μήνες απλήρωτο …

Όσο για τη συνέχεια …ο νοών νοείτο !!!

 

Ας δούμε τώρα την «εκπληκτική» διαχείριση του θέματος της στάθμευσης

Ως μειοψηφία στα τέλη του 2011,  απευθύνονται σε μένα: 

«…κ. Δήμαρχε, αντί να προβείτε στην ενοικίαση, το σωστότερο θα ήταν να έρθετε σε επαφή με τους ιδιοκτήτες, να εξασφαλίσετε την περιουσία τους - που μπορεί να γίνει μέσα από έγγραφη συγκατάθεση τους - που θα αναλάβουμε εμείς σαν Δήμος την καθαριότητα …Ας μη τους δώσουμε και λεφτά όμως!».  

Τελικά ξαναμισθώνουν το 2015 τους χώρους στάθμευσης  με ακριβώς την ίδια διαδικασία – ανοικτή δημοπρασία - με μια διαφορά:

Στον κωδικό της δαπάνης της μίσθωσης των οικοπέδων ποτέ δεν μπήκαν χρήματα και οι ιδιοκτήτες πληρώθηκαν – αφού κάποιοι εξ αυτών προσέφυγαν στη δικαιοσύνη – απευθείας από το Υπουργείο Εσωτερικών μέσω της διαδικασίας εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων.

Πολλοί χώροι δε δεν λειτούργησαν ούτε μια μέρα…

Αλλά έχει και άλλα «μεγαλεπήβολα» σχέδια.

Σε συνάντηση συνεργατών του ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει και δύο υπόγεια πάρκινγκ .

Ένα στην κάτω αγορά – όπου έκανε και διερευνητική γεώτρηση μέσω της ΔΕΥΑΤ-  και ένα πίσω από το δικαστήριο.

Σύμφωνα δε με τον σχεδιασμό που επικαλέστηκε, ο ιδιώτης επενδυτής θα βάλει το 100% των χρημάτων και το κόστος για το πάρκινγκ θα είναι 50 λεπτά την ώρα.

Τόσο λοιπόν  υποτιμά την λογική ακόμα και των συνεργατών του;

Γιατί απλά για να κάνει απόσβεση μια τέτοια επένδυση χρειάζεται πάνω από 150 έως 200 χρόνια…

Όσο για την ελεγχόμενη στάθμευση άστα καλύτερα…

Ψήφισαν εδώ και 1 ½  χρόνο κανονιστική και ακόμα ψάχνουν για τη νομιμότητά της.

Βάφουν και ξαναβάφουν τους αριθμούς των θέσεων στάθμευσης στους δημοτικούς δρόμους για το «επικείμενο» ηλεκτρονικό σύστημα.

Εν τω μεταξύ ο καθένας παρκάρει όπου γουστάρει ενώ ούτε ένα ευρώ δεν έχει μπει στα ταμεία του Δήμου αφού εγκατέλειψαν το προηγούμενο – με την προπληρωμένη κάρτα – σύστημα.

Που σημειωτέον  έφερε στα Ταμεία του Δήμου την τριετία 2011-2014  – παρά το γεγονός ότι λόγω των έργων ανάπλασης του Κέντρου λειτουργούσε  μόνο η Πλατεία Αγ. Βασιλείου και το πάρκιγκ της Κάτω Αγοράς που εμείς δημιουργήσαμε  με κόστος μόνο μισό ευρώ ανά ώρα  - πάνω από 194.000 ευρώ και παρά την κατάργηση από το 2012 της Δημοτικής Αστυνομίας.

Την οποία κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας επικαλούνταν για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα…

Θαυμάστε:

Δευτέρα 10/11/2014  Δημοτικό Συμβούλιο :

Παυλής:  "... προχθές πήραμε την έγκριση νομιμότητας του άρθρου 81,  προκειμένου να ορίσουμε Τριμελή Επιτροπή υπαλλήλων του Δήμου που θα κάνει ελέγχους. 

Αυτή τη βδομάδα θα ορίσουμε την τριμελή επιτροπή  και θα υπάρχει επί 24ωρου έλεγχος για τις κανονιστικές, για τα πάρκινγκ, για όλα ..."

Δευτέρα  17/11/2014  συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης:

Θεοδωρακόπουλος:  " ... θα συστήσει ο Δήμος μία  3μελή επιτροπή υπαλλήλων που θα αντικαταστήσουν την δημοτική αστυνομία. 

Αυτή η τριμελής επιτροπή θα εφοδιαστεί με κατάλληλα όργανα (ντεσιμπελόμετρα) και μπλοκ και θα μπορεί να γράφει παραβάσεις σε καταστήματα & στα δημοτικά πάρκινγκ και να επιβάλει πρόστιμα.

Πλήρης άγνοια ότι η συγκεκριμένη Τριμελής Επιτροπή Ελέγχων,  απαρτιζόμενη από 3 δημοτικούς υπαλλήλους και τους αναπληρωτές τους  υπήρχε όπως ακριβώς ανέφεραν οι διατάξεις του άρθρου 81 του Ν. 4172/2013 από τις  13/01/2014.

«Θα» έκαναν λοιπόν 24ωρο έλεγχο των κανονιστικών…

Ποιων κανονιστικών.

Σαν και αυτή που ψήφισαν το Φθινόπωρο του 2016 για τους κοινόχρηστους χώρους (;)  για την οποία ο κ. Παυλής δήλωνε:

"Θεωρούμε πως είναι η καλύτερη κανονιστική που έχει φτιαχτεί τα τελευταία χρόνια.

Είμαι περήφανος που πήρε έγκριση.

Θα κριθούμε σαν Δημοτική Αρχή, για το πώς θα εφαρμοστεί. Αυτά που ψηφίζουμε εμείς, θα τηρούνται.

Μπορεί κάποιοι να στεναχωριούνται αλλά θα ευχαριστηθούν πολλοί περισσότεροι".

Αλλά έγκριση δεν πήρε…

Οι δηλώσεις του  μετά την απόρριψη της κανονιστικής κατά τον έλεγχο νομιμότητάς της (Ιανουάριος 2017) :

“Οι αποφάσεις που έχουν ακυρωθεί θα επανέλθουν στο Δημοτικό Συμβούλιο με το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο και αν τις ακυρώσουν δεύτερη φορά θα υποστούν τις συνέπειες.

Δεν απειλώ κανέναν αλλά απαιτώ να υπηρετούν τη νομιμότητα".

Βέβαια και απείλησε  και  δικηγόρους έβαλε  και  προσέφυγε στην επιτροπή του άρθρου 152 και στη συνέχεια στο ΣτΕ.

Ακόμα όμως νομιμότητα γιοκ!!!

Τελευταία ανακάλυψε ότι δεν πρέπει να ισχύει ούτε η προηγούμενη κανονιστική γιατί δήθεν δεν είχε πάει έγκαιρα στο ΦΕΚ η απόφαση των πεζοδρομήσεων της Πλατείας Πετρινού.

Αποφάσισαν λοιπόν  την κατάργησή της  και την παραχώρηση χώρου για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων κατά περίπτωση.

Τακτική Μαυρογιαλούρου …

Αλλά και αυτή η απόφαση ακυρώθηκε.

Χθες βράδυ αφού ξαναέφερε και ξανααπέσυρε το θέμα στο Δημοτικό – βλέποντας ότι δεν συγκεντρώνει την απαιτούμενη πλειοψηφία - ξαναέκλεισε το μάτι στους επιχειρηματίες.

Θα τους καλέσει είπε σε διάλογο.

Αργά θυμήθηκε το διάλογο…

Άλλες σημαντικές επιτυχίες:

Κλείσιμο των Αστυνομικών τμημάτων στο Λεβίδι και το Στάδιο Τεγέας.

Μας είπε ότι ήταν ειλημμένη απόφαση..

Ειλημμένη απόφαση ήταν και το 2012 αλλά δεν έκλεισαν.

Γιατί τότε πολύ απλά μηδενίσαμε το κόστος λειτουργίας τους παραχωρώντας Δημοτικό Κτίριο στο Λεβίδι και καταργώντας το ενοίκιο που πλήρωνε η Ελληνική Αστυνομία στο Δημοτικό Κτίριο που είχε εγκατασταθεί στο Στάδιο.

Αλλά πώς να μη κλείσουν όταν η διαπαραταξιακή επιτροπή που επισκέφθηκε τον Γενικό Γραμματέα Προστασίας του Πολίτη τον άκουσε να λέει: «Τώρα που ήρθατε είναι αργά…»

Για την ιστορία στο Νομό Λέσβου δεν έκλεισε κανένα Αστυνομικό Τμήμα.

Θυμίζω απόσπασμα εκπομπής  της Δημοτικής Ραδιοφωνίας το 2012:

"Για το κλείσιμο του 11ου Σύνταγμα Πεζικού της Τρίπολης μίλησε στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής.

Είπε ότι πλέον το στρατόπεδο θα λειτουργεί στην Καλαμάτα και μίλησε για έγγραφο το οποίο αμετάκλητα αναφέρει ότι αυτή η απόφαση θα ισχύσει από τις 7 Δεκεμβρίου.

Ο Δημήτρης Παυλής έκανε κριτική σε βουλευτές, Περιφέρεια και δημοτική αρχή ότι δεν έκαναν καμία ουσιαστικά κίνηση για να κρατήσουμε στην πόλη το 11ο σύνταγμα πεζικού. «Κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου, χρειάζονται έργα και όχι λόγια» είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη.

Τέλος, ζήτησε να μετονομαστεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε … περιφέρεια Μεσσηνίας!"

Έχουμε 2018 και το 11ο Σύνταγμα  συνεχίζει να λειτουργεί.

Χθες βράδυ παραδέχθηκε ότι άμεσα παύει να λειτουργεί ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων…

Φαίνεται ότι  δεν κατάφερε να τους πείσει εκεί στα υπουργεία που νυχθημερόν - λέει ότι – τρέχει,  για την αναγκαιότητα συνέχισης της λειτουργίας του.

Και για να «χρυσώσει το χάπι» ανέφερε ότι έχει ενημέρωση – πάντα έχει μια ενημέρωση - ότι στο στρατόπεδο «θα» μετεγκατασταθούν άλλου είδους στρατιωτικές μονάδες .

Και λέω ότι τρέχει στα υπουργεία γιατί τελευταία έχει γίνει μόδα η απουσία του από τα δημοτικά Συμβούλια.

Είτε όταν πολίτες παρευρίσκονται σ’ αυτά για να διαμαρτυρηθούν και να ενημερώσουν ακόμα και για προσωπικές τους δοσοληψίες με τον κ. Παυλή.

Είτε - πρόσφατα - ακόμα και κατά την συζήτηση του Τεχνικού Προγράμματος του 2018.

Η μόνιμη δικαιολογία.

Είναι στον υπουργό για να βγάλει λεφτά για το Δήμο.

Λεφτά ακούμε και λεφτά δεν βλέπουμε.

Να φανταστείτε ότι - με τα δικά του στοιχεία - για όλο το 2017 η απορρόφηση πιστώσεων του εγκεκριμένου από την παράταξή του Τεχνικού Προγράμματος 2017 ανήλθε στο «ιλιγγιώδες» ποσό των 138.000 €.

Δηλαδή ενώ είναι ανίκανος να απορροφήσει ακόμα και τους θεσμοθετημένους  πόρους της ΣΑΤΑ που υπάρχουν στο Ταμείο του Δήμου, πουλάει παραμύθι ότι τρέχει να φέρει λεφτά.

Από πού και πως…

Δεν κατάλαβε ότι η εποχή του υπουργού κομματάρχη – ακόμα και αν κάποιοι πολύ θα το ήθελαν - είναι δύσκολο να επανέλθει.

Ο Δήμος Τρίπολης και στις τρεις επιτροπές παρακολούθησης του νέου ΕΣΠΑ του 2015, 2016 και 2017 ήταν απών.

Πως μετά να διεκδικήσεις πόρους.

Στους πίνακες του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 περιλαμβάνονται μόνο τρία έργα – δράσεις που υλοποιούνται  από το Δήμο Τρίπολης και την ΔΕΥΑΤ.

Ο αγωγός της Πιάνας που δημοπρατήθηκε επί δικής μας θητείας, εντάχθηκε στο προηγούμενο πρόγραμμα  και πέρασε ως γέφυρα για να ολοκληρωθεί από το τρέχον.

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας που τον εντάξαμε στο προηγούμενο και συνεχίζεται σε πανελλαδικό επίπεδο και στο τρέχον και

Η Αποκατάσταση του Ματζουνείου που πρόσφατα δημοπρατήθηκε με την ίδια μελέτη που εμείς είχαμε ολοκληρώσει και υποβάλει και πιστεύουμε ότι αν είχε αντιμετωπιστεί σοβαρά από τον κ. Παυλή θα είχε ήδη ενταχθεί και ολοκληρωθεί από το προηγούμενο ΕΣΠΑ.

Ακόμα και τα Κέντρα Κοινότητας που υλοποιούνται πανελλαδικά από Κοινοτικούς Πόρους προσφέροντας ανακούφιση και φροντίδα σε ευπαθείς ομάδες εδώ και σε ολόκληρη την Αρκαδία δε λειτουργούν.

Γιατί ο κ Παυλής επέλεξε τη σύγκρουση αντί τη συνεργασία πριονίζοντας ουσιαστικά το κλαδί που καθόταν…

Δεν θα επεκταθώ περισσότερο αλλά δεν μπορώ να μην επισημάνω ότι αυτοί που με περίσσιο θράσος αποκαλούσαν φτωχό και διαχειριστικό το δικό μας έργο που πλησίασε αν δεν ξεπέρασε τα 60.000.000 € αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στοιχειωδώς ακόμα και στις απλές καθημερινές διαχειριστικές τους αρμοδιότητες.

Τα δε χωριά που τόσο κόπτονταν γιατί εμείς τα είχαμε δήθεν εγκαταλείψει έχουν να τους δουν από το  φθινόπωρο  του 2014, τότε που σε λαϊκές συνελεύσεις έταζαν «λαγούς με πετραχείλια»…

Μετά χάθηκαν.

Έκοψαν μάλιστα για το 2017 στο μισό, δηλαδή σε 500 €, την πάγια προκαταβολή των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων με την οποία μπάλωναν καμιά τρύπα γιατί με τα υπόλοιπα 500 € «θα» προσλάμβαναν χειριστές για μηχανήματα που «θα» συντηρούσαν τους αγροτικούς δρόμους κ.λ.π.

Αλλά και εδώ «φταίει» ο υπουργός που δεν εγκρίνει τις προσλήψεις…

Άντε να εμφανιστούν βράδυ για φαγοπότι σε κανένα πανηγύρι που χρηματοδότησαν με 200 – 300 € από το Δήμο.

Αυτή είναι η κατάσταση..

Εύστοχα λοιπόν γνωστός συμπατριώτης μας στιχουργός παράφρασε το Τρίπολη σε Τρούπολη.

Από τις πολλές λακκούβες στους δρόμους.

Από το 2014 φωνάζουμε – κάντε μια δημοπρασία να συντηρηθούν οι δρόμοι - αλλά δυστυχώς αυτή έγινε το 2017 και φυσικά και αυτόν τον χειμώνα θα τον βγάλουμε μέσα στο λασπόνερα…

Βέβαια ενώ οι τρύπες στους δρόμους πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο  η μεγάλη τρύπα στο παλιό νταμάρι στον Άγιο Βλάση εξαφανίστηκε από τον όγκο των σκουπιδιών.

Αυτών που θα εξαφάνιζε η λύση που διακήρυσσε ότι είχε ο κ. Παυλής όταν με μήνυε γιατί δεν διαχειριζόμουν νόμιμα τα απορρίμματα ως κατά νόμο αρμόδιος.

Τώρα που η δικαιοσύνη τελεσίδικα αποφάνθηκε αθωώνοντάς μας 18 φορές ότι η αρμοδιότητα δεν είναι του Δημάρχου, τώρα που παλιοί του φίλοι τον μηνύουν για τη δική του «διαχείριση»  αποδεικνύεται το πόσο άσχετος υπήρξε αλλά και συνεχίζει να είναι και στο συγκεκριμένο θέμα.

Εκτός και αν ήταν συνειδητά ψεύτης για να αλιεύσει ψήφους σε θολά νερά.

Δεν θα ξεχαστεί ποτέ το διάστημα Σεπτέμβριος 2014 – Μάρτιος 2015 που ο Δήμος μας ταλαιπωρήθηκε με τα σκουπίδια στους δρόμους της πόλης και των χωριών απλά γιατί ο κ. Παυλής πεισματικά αρνιόταν να μεταφορτώνει στην Αγία Τριάδα για να μεταφέρει στη Φυλή τις 5000 τόνους απορρίμματα που εμείς διασφαλίσει και περιφερόταν από περιοχή σε περιοχή αναζητώντας νέο χώρο.

Αγ. Κωνσταντίνος, Αγ. Βασίλης, Τουρκοδέντρι μεταξύ Τζίβα και Θάνα, Μάκρη, Λεβίδι, Μεγαβούνι κάποιοι από τους χώρους υλοποίησης της μαγικής λύσης.

Μας μίλαγε για μεταφορές στο Άστρος, στο Βόλο, στην Κοζάνη.

Τελικά πέραν των 5000 τόνων που όπως προανέφερα πήγαν στη Φυλή ούτε ένα κιλό δεν πήγε σε χώρο νόμιμης διαχείρισης.

Σε λίγο κλείνουμε τρία χρόνια στον Άγιο Βλάση.

40.000 τόνοι σκουπίδια χύμα μέσα στο δάσος, ωρολογιακή βόμβα τους αποκάλεσε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής.

Λες και δεν υπήρχαν ασκεπείς εκτάσεις στο Δήμο.

Ενδιάμεσα, το 2016 έφερε και εταιρεία από την Αυστρία που θα έκανε, μας είπε, διαχείριση με μηδενικό κόστος και μηδενικό υπόλειμμα.

Σίγουρα για να εκστομίζεις τέτοιες θεωρίες χρειάζεται μεγάλη φαντασία για να μην πω τίποτε άλλο…

Τώρα τελευταία βέβαια δεν ακούμε πολλά – πολλά και για το Μεγαβούνι στο Βαλτέτσι όπου μάλιστα δημοπράτησε και προχθές υπέγραψε και σύμβαση  έργου περίφραξης και οδοποιίας, αφού πρώτα πληρώσαμε και 17.000 € για Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, σε χώρο που σύμφωνα με τους δασικούς χάρτες περιλαμβάνει και ιδιωτικές εκτάσεις.

Πετάνε λεφτά δεξιά και αριστερά χωρίς καμιά ουσιαστική ανταπόδοση…

Τελευταία αγόρασαν και ερπυστριοφόρο φορτωτή για να μπορέσει να σουλουπώσει τον Άγιο Βλάση που ξεχειλίζει.

Ας κάνουμε μια σύγκριση και τον τομέα του εξοπλισμού

2011 - 2014

Τρία καινούργια απορριμματοφόρα – τα δύο δωρεά της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης καθώς και δυο γερανοί ανύψωσης των βυθιζόμενων κάδων.

Ένα φορτηγό με αρπάγη.

Ένα καλαθοφόρο.

Μια αυτοκινούμενη σκούπα.

15-16 βυθιζόμενοι κάδοι

Πάνω από 1000 κάδοι απορριμμάτων οι 600 επίσης δωρεά της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.

2014 - 2017

Εκτός από τον φορτωτή, κάποιοι κάδοι και μερικές καμπάνες για συλλογή γυάλινων συσκευασιών από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίηση Ανακύκλωσης.

Και ένα αυτοκίνητο τύπου τζιπ για τις μετακινήσεις της ηγεσίας της Δ.Ε.Υ.Α.Τ.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Κτιριακό του Δήμου.

Θα θυμάστε τις κατά καιρούς δηλώσεις του κ. Παυλή για εγκατάσταση των υπηρεσιών του Δήμου στα κτίρια του Στρατοπέδου του 11ου Συντάγματος.

Αλλά και τις αστειότητες με τον χαρακτηρισμό του οικοπέδου της πρώην Αγροτικής Τράπεζας σε χώρο ανέγερσης Δημαρχείου – είχε συνεννοηθεί μας έλεγε με τις ιδιοκτήτριες εταιρείες – αυτές που   έκαναν προσφυγή κατά της απόφασης.

Και έκτοτε - από τον Δεκέμβριο του 2016 - σιγή ιχθύος.

Όσο για τις εξαγγελίες του για εγκατάσταση των γεωπόνων του Δήμου στην Τεγέα και των κτηνιάτρων – απορώ που τους είδε – στο Λεβίδι σύντομα ξεχάστηκαν.

Στον αντίποδα όχι μόνο παρέτεινε μέχρι το 2020 τη σύμβαση του κτιρίου της Λαγοπάτη και αλλά μίσθωσε και άλλους χώρους του μεταφέροντας εκεί και την ΚΕΔΗΤ.

Όταν εμείς συγκεντρώναμε όλες τις υπηρεσίες σε ένα κτίριο μίλαγε για σκάνδαλο.

Τώρα επαίρεται ότι εξυπηρετεί τον πολίτη.

Απίστευτη διγλωσσία !

 

Στον τομέα του Πολιτισμού.

Αφού το Πάσχα του 2016 έγιναν εκδηλώσεις που το κόστος τους ανήλθε και στα 1000 € ανά θεατή ανακάλυψαν τις συνδιοργανώσεις με τοπικά πολιτιστικά σωματεία μάλλον για να υπάρχουν θεατές.

Γιατί και πάλι, συγκεκριμένοι οι οικονομικά ωφελούμενοι τη μερίδα του λέοντος, πάντα εκτός Τρίπολης και Αρκαδίας.

Ο από 25ετίας θεσμός του Πολιτιστικού Καλοκαιριού της Τρίπολης που μετονομάστηκε σε Φεστιβάλ Τρίπολης απλά εξαφανίστηκε στη δίνη των προβλημάτων της Κ.Ε.ΔΗ.Τ.

Η ιστορία της διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας  μνημείο βερμπαλισμού, ανικανότητας και αδιαφάνειας.

Εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε ότι ο στόχος ήταν εφικτός – η Ελευσίνα δεν είναι δα και η Φλωρεντία .

Ενώ δαπανήθηκαν όμως άνω των 300.000 ευρώ σημαντικό μέρος των οποίων – περίπου το 1/3 – προερχόταν από χορηγίες επιμένει - δύο χρόνια - μετά να μη φέρνει  απολογισμό.

Το αστείο της υπόθεσης.

Δήλωσε δημόσια ότι για την αποτυχία δεν φταίνε οι παιδαριώδεις χειρισμοί του αλλά το ότι η Επιτροπή Αξιολόγησης έβαλε άλλα κριτήρια.

Μα τα κριτήρια ήταν συγκεκριμένα, γνωστά και κοινά για όλους τους συμμετέχοντες και όφειλε να τα γνωρίζει

Απλά τον παραπέμπω στο δημοσιευθέν πόρισμα της Επιτροπής αξιολόγησης που αναφέρεται σε αδύναμη πρόταση, σε φτωχό bid book.

Η οποία ως μόνη σημαντική  δράση είχε την έκθεση των γλυπτών του Νίκου Φλώρου στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Αγίας Πετρούπολης.

Αυτή που από τη μια - προεκλογικά - αποκαλούσε  «ταξιδάκι αναψυχής για το «παρεάκι» του Δημάρχου – εμένα δηλαδή  - από την άλλη όμως συμπεριέλαβε στην πρόταση διεκδίκησης.

Δεν στάθηκε όμως μόνη αυτή ικανή να τον σώσει.

Γιατί όλα αυτά που ο ίδιος «σχεδίασε» και «υλοποίησε» ήταν απλά κάποια πανηγυράκια, μέχρι και έκθεση ρολογιών στην Αθήνα συνδιοργάνωσε ο Δήμος. .

Αποκορύφωμα, η εκδήλωση παρουσίασης της υποψηφιότητας στο Μέγαρο Μουσικής λίγες μόνο μέρες πριν την αξιολόγηση.

Εκεί ο μεν κ. Παυλής υποδεχόταν και φωτογραφιζόταν δίκην «γαμπρού» με τους καλεσμένους ο δε Καλλιτεχνικός Διευθυντής ομολογούσε ότι το video της πρότασης ήταν ακόμα σε εμβρυακό στάδιο.

Η υπόθεση θα ήταν για γέλια αν δεν είχε να κάνει με  300.000 € πεταμένα και το κύρος του Δήμου μας στα τάρταρα…

Από αυτούς που όταν αγωνιζόμασταν να βρούμε βιώσιμη λύση για την επαναλειτουργία του Χιονοδρομικού πάντα εύρισκαν τρόπο να βάλουν εμπόδια.

Τώρα τρέχουν να φωτογραφηθούν στο ανακαινισμένο σαλέ.

Που όταν η Τρίπολη ήταν πόλος έλξης κορυφαίων διεθνούς επιπέδου αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων εκμεταλλευόμενη και την επαναλειτουργία του Μαλλιαροπουλείου θεάτρου αλλά και την αξιοζήλευτη θέση της στο ελληνικό και όχι μόνο αθλητικό στερέωμα χάρη στον Αστέρα, τον Αρκαδικό, τον Παναρκαδικό και την ΑΕΚ παλιότερα, τους δεκάδες πρωταθλητές που διαχρονικά ανέδειξαν και αναδεικνύουν τα αθλητικά μας σωματεία έβγαζαν μόνο γκρίνια και αντίδραση.

Φίλες και φίλοι

Θα μπορούσα να μιλάω ώρες για όλα αυτά που συμβαίνουν τα τελευταία 3 ½ χρόνια στο Δήμο μας.

Για το «θησαυρό» που η Δημοτική Αρχή «συνέβαλε» με προσωπικό και μηχανήματα να βγει στην επιφάνεια στο Πάρκο της Πλατείας Άρεως.

Για τα σχολικά κτίρια που καταρρέουν…

Για την αδυναμία τους να αντιληφθούν ότι για να αντιμετωπίσουν το θέμα των υπερπληθυσμού και πολλαπλασιασμού των αδέσποτων έπρεπε να συνεχίσουν τη διαδικασία της σύλληψης, κτηνιατρικής εξέτασης, εμβολισμού, στείρωσης και σήμανσης των ζώων αφού με το Νόμο του 2012 απαγορεύεται ο συνεχής εγκλεισμός τους ακόμα και στο καλύτερο ενδιαίτημα.

Πριν ένα χρόνο και κάτι μίσθωσαν και πληρώνουν νέο χώρο για καταφύγιο αλλά ακόμα τα ζώα δεν πάνε εκεί.

Γιατί ο κ. Παυλής ισχυρίζεται στο Δημ. Συμβούλιο ότι περιμένει να αλλάξει τη στέγη του Κλειστού Γυμναστηρίου με χρήματα από το Π.Δ.Ε. της Γ.Γ. Αθλητισμού και με την παλιά στέγη – του 1978 – θα κατασκευάσει τα χωρίσματα στο μισθωμένο χώρο.

Για την ανύπαρκτη Κοινωνική της πολιτική, όλες οι δομές που είχαμε δημιουργήσει ή έκλεισαν ή υπολειτουργούν…

Τι να πεις για παράδειγμα όταν οι δωροεπιταγές των 100 ευρώ για τους αδύναμους συμπολίτες μας που εξασφαλίζαμε την περίοδο των γιορτών κατρακυλούν στα 10 ευρώ.

Κατάντια και προσβολή ...

Μπαίνει μπροστά για τη διεκδίκηση της μείωσης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος στα οικιακά τιμολόγια  - για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα - αντίστοιχη της εγκριθείσας πριν λίγες μέρες για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το Δήμο Μεγαλόπολης.

Σωστό, θεμιτό και το στηρίζουμε αλλά εμπεριέχει την εξής αντίφαση.

Κρατάει ακόμα – εγκεκριμένη από την δική μας περίοδο - στα συρτάρια και δεν δημοπρατεί την αντικατάσταση του δημοτικού φωτισμού με λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης μέσα από τον μηχανισμό JESSICA που θα απέφερε  σημαντικά μεγαλύτερο όφελος για τον δημότη.

Για την ιστορία ο Δήμος Καλαμάτας - που πήρε έγκριση πολύ μετά από το Δήμο μας - ολοκλήρωσε την διαδικασία προϋπολογισμού 5.500.000 € και ήδη υπέγραψε και σύμβαση.

Κυρίες και κύριοι

Ένα είναι βέβαιο..

Τα γεγονότα δείχνουν ότι ο κ. Παυλής θα συνεχίσει να γυρίζει πίσω απ’ την ουρά του.

Οι συνεχείς εξαγγελίες έργων έγιναν τρόπος επιβίωσης γι’ αυτόν.

Πηδάει από το ένα θέμα στο άλλο δεν ξέρει από πού να αρχίσει και όταν ο κόμπος φτάνει στο χτένι αλλάζει τροπάριο.

Ανακαλύπτει παντού εχθρούς που βάζουν  πάντα εμπόδια στην υλοποίηση του «έργου» του.

Αυτή είναι σήμερα η κατάσταση στο Δήμο Τρίπολης.

Που αναγκάζεται κάθε μέρα να υφίσταται τα αποτελέσματα της πολιτικής της Δημοτικής Αρχής.

Η οποία ενώ αδυνατεί να διαχειριστεί τα απλά και τρέχοντα έχει το θράσος να λέει και μεγάλες κουβέντες.

Να εκστομίζει ιδέες και προτάσεις που βρίσκονται στην φαντασία του κ. Παυλή.

Αυτά που με περισσή ευκολία έταζε προεκλογικά γίνονται καθημερινά μπούμερανγκ.

Τελευταία βρίσκεται σε απόλυτη σύγχυση.

Από τη μια επικαλείται για την ανυπαρξία έργου την κακή οικονομική συγκυρία.

Από την άλλη υπόσχεται πράγματα που ξέρει – ή τουλάχιστον πρέπει να ξέρει – ότι είναι ανέφικτο – τουλάχιστον στο ορατό μέλλον - να υλοποιήσει.

Τελευταίο τρανταχτό παράδειγμα η εξαγγελία του – το περασμένο Σάββατο - για κατασκευή νέου Κ.Α.Π.Η. σε ιδιόκτητο  οικόπεδο.

Φίλες και φίλοι

Ευτυχώς το πολύ σε  1 ½  χρόνο αυτό το θέατρο του παραλόγου κατεβάζει αυλαία.

Είμαστε εδώ έχοντας μάθει και από τα λάθη που σίγουρα κάναμε το διάστημα που μας δώσατε τη δυνατότητα να διαχειριστούμε τις τύχες του Δήμου μας.

Είμαστε εδώ έχοντας σαν πυξίδα το έργο που υλοποιήθηκε το 2011-2014.

Εμείς και όχι ο κ. Παυλής ξέρουμε πως είναι να διαχειριστείς ανθρώπους και καταστάσεις όταν ξαφνικά κόβονται – λόγω μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας - ακριβώς στο μισό οι θεσμοθετημένοι διαθέσιμοι πόροι σε ένα Δήμο.

Όμως αυτό το έλλειμα καταφέραμε να το υπεραναπληρώσουμε με τη διεκδίκηση κάθε πιθανού έργου ή δράσης από Ευρωπαϊκούς πόρους με θεαματικά ποσοστά επιτυχίας.

Αυτά τα δεκάδων εκατομμυρίων έργα και δράσεις έδωσαν ανάσα στην τοπική οικονομία.

Ανέδειξαν το Δήμο μας ως σημαντικό προορισμό, έκαναν γνωστά τα τοπικά μας προϊόντα, έδωσαν δουλειά και εισόδημα σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις.

Δυστυχώς όλα αυτά σήμερα φαντάζουν μακρινό παρελθόν.

Γι’ αυτό στις ερχόμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές αντίπαλος δεν είναι ούτε ο κ. Παυλής ούτε  οποιοσδήποτε διεκδικήσει την ψήφο των συμπολιτών μας.

Αντίπαλος είναι η αδράνεια, η αναποτελεσματικότητα, το χαμήλωμα του πήχη, ο ωχαδελφισμός, η - τουλάχιστον - ανεπάρκεια στη διαχείριση που κυριαρχούν τα τελευταία  3 ½ χρόνια.

Αυτά ζητάμε μαζί να βάλουμε στο περιθώριο.

Γιατί δεν μπορεί αυτός ο Δήμος να συνεχίσει να πορεύεται  μόνο με μεγάλα λόγια, με ψεύτικες υποσχέσεις, με εμπόριο ελπίδας…

Και επειδή  δεν βρέθηκε – όπως ήλπιζε ο κ. Παυλής -  ο θησαυρός στην Πλατεία Άρεως και είναι πλέον μαθηματικά βέβαιο ότι δεν θα μπορέσει να προσεγγίσει ούτε το 10% του έργου που υλοποιήθηκε τη δική μας περίοδο σας καλούμε από σήμερα σε συνεργασία.

Συνεργασία μελέτης, σχεδιασμού αλλά κυρίως υλοποίησης στην επόμενη Δημοτική Περίοδο κάθε ιδέας που θα προσφέρει στην αλλαγή πορείας του τόπου μας.

Μαζί ξαναβάζουμε το Δήμο Μπροστά.

Γιατί η Τρίπολη δεν αντέχει άλλη χαμένη πενταετία…

Σας ευχαριστώ !!!

 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Δυναμικό «παρών» των πολιτών στο κάλεσμα Σμυρνιώτη


27 Σχόλια

Πολύ σωστά όλα αυτά και έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα αλλά και εσύ ξεκαθάρισε την θέση σου Κώστας ή Εύη;

Κατσίπος - Πρόεδρος ΝΟΔΕ Αρκαδιας Κατσίρης - Πρόεδρος ΤΟ Τρίπολης Λυτρίβης - Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Κανείς δεν ήρθε Το έπιασες το υποννοούμενο Γιάννη; Η ΝΔ σου γύρισε την πλάτη. Το χρίσμα έχει δωθει και εσένα δεν σε υπολογίζει κανείς

Τι δεν έχεις καταλάβει Παρατρόλλ ; Ο Βλάσης έχει δίπλα του τον αδελφικό φίλο του Τζιούμη. Μέχρι και στην ΝΔ τον πήγε για αξιολόγηση της υποψηφιότητάς του. Θέλετε δεν θέλετε ο Σμυρνιώτης θα κατέλθει με τη στήριξη των πολιτών. Στις συμφωνίες και στα μοιράσματα αφήνουμε αυτούς που έστησαν την ανίερη συμμαχία του 2014 ΠΑΥΛΗ-ΤΖΙΟΥΜΗ-ΣΥΡΙΖΑ .

βιαζεσαι φιλε/η μου πολυ, Ο κος. Κατσιπος απουσιαζε για πολυ σοβαρους προσωπικους λογους. Μην εισαι βιαστικος. Δε σου φτανει ο Βουλευτης? ο τ. Υπουργος? Ησουν εκει? Ειδες προσωπα που θα στηριξουν ? εαν τα ειδες τοτε καρτερεσου......

Και δεν μπορούσες να κάνεις κάτι για να ξεκουμπιστει νωρίτερα η χολέρα? Έπρεπε να περάσει η 5ετια!

Η Μοναδικη παραταξη που εκοψε πιτα ειναι του Σμυρνιωτη και μαλιστα με πολυ κοσμο .Εαν θυμαμαι καλα ειναι η τριτη συνεχομενη χρονια.Οσο αφορα τον κατσιρη ηταν εκει αλλα μαλλον δεν τον ειδατε.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟ ΠΗΡΕ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΑΥΛΗ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΣΜΥΡΝΙΩΤΗ? ΒΛΕΠΕ ΦΩΤΟ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΨΗΦΙΣΕ "ΠΑΡΩΝ" ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Μήτσο βλεπω πως συντομα δεν θα εχεις την πλειοψηφια στο ΔΣ Τριπολης. Καμαρης, Τσουκας, Τυροβολας, Σωτηροπουλος, Μπρακουματσου, Παπαχρονης εκτος. Στο επομενο δημοτικο συμβουλιο εχεις δεν εχεις 18 συμβουλους. 24-6=18

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΗΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ. Ο ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΟΜΙΖΕ ΠΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΤΡΕΞΕ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ.

Ωραία συνάθροιση... με οικογένειες, παιδιά κλπ... Από στελέχη όμως της παράταξης υπήρχαν απώλειες.. Γιάννη το καμπανάκι χτυπάει

Για το προεδρείο της Ευρωπαικής Ενωσης Γυναικών κάθε πότε και πόσοι ψηφίζουν;

Γιάννη αν περιμένεις απο τον Σωτηρόπουλο να ξανά εκλεγείς σώθηκες αυτος δεν πρόκειται να βρεί ούτε τον δικό του.

Γιάννη οι δικοί σου σε ρίξανε με τις επιλογές σου τις μεθοδεύσεις σου την αλαζονεία σου (60%) και τα εκατοντάδες άκυρα της παράταξής σου .Μη βλέπεις εφιάλτες γύρω σου βλάπτουν σοβαρά την υγεία.

Να δεις που θα τα καταφερει ο μητσος. Θα βγαλει παλι δημαρχο το γιαννη. Κ αυτο θελει μεγάλη προσπάθεια...

Ο γιαννακουρας και ο ρουμελιωτης...ως τι παρευρισκονταν? Για το κατσιρη δε μιλαμε...γνωστος νδ... Οι αλλοι όμως?

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΛΑΤΕ? ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΥΘΕΝΑ. Ο ΠΑΥΛΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΙΑ ΠΡΙΣΠΑΘΕΙΑ.

Καρτερέθηκα και το 2014 με τα πρόσωπα τα επώνυμα που θα στήριζαν το Γιάννη που στο τέλος τον μαυρίσανε και παρ όλο μάλιστα το χρίσμα της ΝΔ.

Τα παπαγαλάκια κλονίστηκαν απο τον κόσμο και την ομιλία Σμυρνιωτη ξεκίνησαν απο το πρωι τις κακοήθειες και τη γνωστή μέθοδο της λασπολογίας. Παιδιά σας έμαθε ο κόσμος πρέπει να αλλάξετε μέθοδο ή καλύτερα να αρχίσετε να μετράτε τις δικές σας απώλειες , γιατί οι πολιτικοί κρίνονται πλέον απο τα έργα τους και όχι απο τις υποσχέσεις τους.

Εκ του αποτελέσματος κρίνονται όλα.Ενα μέρος του κόσμου που προβλήθηκε στην ομιλία του τον σαμποτάρισε και του στέρησε τη δημαρχία..Το ίδιο θα γίνει και στις επόμενες εκλογές.Παπαγαλάκια γατάκια πςριστεράκια είναι για εσωτερική κατανάλωση.Ψάξου Γιάννη , ασ χολήσου με τους δικούς σου και την ενότητα.

Καλά ρε παιδιά, εκείνος ο Δήμος ο Σωτηρόπουλος του Παυλή τί δουλειά είχε στην πίτα του Σμυρνιώτη; Στεναχωρήθηκε γιατί δοκίμαζε κοστουμάκι αντιδήμαρχου και δεν το φόρεσε ποτέ;

Γιάννη την Κυριακή έχεις υποχρέωση να έλθεις κι εσύ στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία μας !

Μα...Ας μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια.οι ίδιοι οι δυσαρεστημένοι του συνδυασμού του από τις μεθοδεύσεις του Γιάννη ,τη δεύτερη Κυριακή τον εγκατέλειψαν.βλέπε Ρίζες Λουκά Λεβίδι Πιάνα κλπ.Πρόσεξε τις κινήσεις σου Γιάννη να μην αδικήσεις κανέναν θα σου έρθει πάλι μπούμεραγκ .

Ναι πιστεύω ότι οι διοργανωτές θα περιμένουν μέχρι τελευταία στιγμή το Γιάννη και την παρέα του. Αν δεν εμφανιστούν, θα ακυρωθεί το συλλαλητήριο.

Ο κλασσικός΄Έλληνας πολιτικός. Στην αντιπολίτευση όλο ΟΧΙ και κατηγορίες προς αυτόν που διοικεί. Όταν αναλαμβάνει τα κάνει ίδια και ίσως και χειρότερα. Βλέπε ΚΕΔΗΤ στην περίοδο που διοικούσε αυτός. Βλέπε σκουπίδια, δεν ήταν στον Άγιο Βλάσση αλλά στην Αγία Τριάδα - ίδια παράνομη χωματερή που δεν αποκαταστάθηκε ποτέ. Βλέπε απευθείας αναθέσεις που τον κατηγορούσε τότε όλη η πόλη. Βλέπε τους "στενούς του συνεργάτες" να πηγαινοέρχονται με τα αμάξια του Δήμου. Βλέπε κανονιστική για τους πεζόδρομους που δεν εκδόθηκε ποτέ (και δεν έχει εκδοθεί ακόμα). Βλέπε αδέσποτα. Βλέπε σπατάλες για εκδηλώσεις.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.