Δύο σενάρια στο ΠΑΣΟΚ για την Περιφέρεια

Δύο σενάρια στο ΠΑΣΟΚ για την Περιφέρεια

Σεπτέμβριος 02, 2010 - 09:59

Δύο σενάρια φαίνεται να εξετάζει το ΠΑΣΟΚ, όπως όλα δείχνουν, σε ό,τι αφορά τον υποψήφιο που θα στηρίξει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Αυτά είναι οι υποψηφιότητες του βουλευτή Μεσσηνίας του κόμματος Οδυσσέα Βουδούρη και του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας Πέτρου Τατούλη, ο οποίος, κατ’ αρχάς, στις εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου υποστηρίζεται από το κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη.

Το θέμα του υποψήφιου περιφερειάρχη έχει βασανίσει αρκετά το κυβερνών κόμμα. Όλο το προηγούμενο διάστημα είδαν το φως της δημοσιότητας δηλώσεις μελών της κυβέρνησης αλλά και βουλευτών που τάσσονταν υπέρ της υποψηφιότητας Τατούλη, δεδομένου ότι δημοσκοπικά η συγκεκριμένη επιλογή φαίνεται να έχει περισσότερες πιθανότητες νίκης.

Υπήρξε, όμως, και μια μερίδα υπουργών και βουλευτών (Π. Μπεγλίτης, Οδ. Βουδούρης) που υποστήριξαν ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να στηρίξει κάποιον δικό του υποψήφιο, αφού υπάρχει ιδεολογικά σημαντική απόκλιση από τον κ. Τατούλη.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα αθηναϊκών εφημερίδων, η στρατηγική και τα πρόσωπα με τα οποία το κυβερνών κόμμα θα κατέβει στη μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών του Νοεμβρίου τέθηκαν προχθές επί τάπητος σε σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου.
Γύρω από τον Γ. Παπανδρέου πήραν θέσεις ο Γ. Ραγκούσης, ο Σ. Ξυνίδης, ο Θ. Τσούρας, ο Δ. Στεφάνου και η Ρ. Βάρτζελη. Τα στελέχη ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για το τοπίο που έχει διαμορφωθεί και τις νικηφόρες επιλογές, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, που μπορεί να κάνει το ΠΑΣΟΚ.
Σε ό,τι αφορά το πολιτικό πλαίσιο, το ΠΑΣΟΚ θα πει πως η μάχη είναι σημαντική για το μέλλον της χώρας, τη νέα οργάνωσή της και δεν αφορά στο μνημόνιο. Θα προσπαθήσει, έτσι, να αποφύγει τη συσπείρωση όλων των δυνάμεων που διαφωνούν ή εθίγησαν. Μια επιχείρηση εξαιρετικά δύσκολη, ειδικά αν δε βρεθούν τα πρόσωπα που θα μπορέσουν να εμπνεύσουν τις τοπικές κοινωνίες.
Η σχετική ανακοίνωση για τον υποψήφιο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα γίνει από τον ίδιο τον πρωθυπουργό στο τέλος των εργασιών του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος, το οποίο ξεκινά τις εργασίες του την ερχόμενη Παρασκευή.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Πηγή:http://www.tharrosnews.gr/