ΔΣ Σπάρτης προς Γαβρόγλου: Καμία σχολή δεν θα μετακινηθεί

ΔΣ Σπάρτης προς Γαβρόγλου: Καμία σχολή δεν θα μετακινηθεί

Δεκέμβριος 20, 2018 - 18:23
0 σχόλια

Σήμερα,  στις 19  του μηνός  Δεκεμβρίου του έτους 2018, ημέρα Τετάρτη  και  ώρα  14.30, στη Σπάρτη  που  είναι  έδρα  του  Δήμου Σπάρτης,  συνήλθε  σε   δημόσια  συνεδρίαση  το  Δημοτικό  Συμβούλιο  Δήμου Σπάρτης, μετά από την με αριθ. πρωτ.:26954/14-12-2018 έγγραφη  πρόσκληση του Προέδρου αυτού, που δημοσιεύθηκε στον ειδικό χώρο ανακοινώσεων και στην ιστοσελίδα  του Δήμου  και γνωστοποιήθηκε  στο Δήμαρχο, στους δημοτικούς συμβούλους και στους προέδρους  και εκπροσώπους  της δημοτικής κοινότητας και των  τοπικών κοινοτήτων  σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν.3852/2010 ΚΑΙ  ΟΜΟΦΩΝΑ  ΕΞΕΔΩΣΕ  ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΨΗΦΙΣΜΑ σχετικά με τον επιχειρούμενο επανασχεδιασμό του  Πανεπιστημίου Πελοποννήσου:

Το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ

Εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του  στην πρόταση της  Επιστημονικής  Επιτροπής Γαβρόγλου με αντικείμενο τον επανασχεδιασμό του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σε ό,τι αφορά τη μετακίνηση των πανεπιστημιακών τμημάτων, που λειτουργούν στη Σπάρτη. Πρόταση, που έγινε χωρίς σχέδιο, χωρίς ακαδημαϊκό  στόχο και αναστάτωσε  την τοπική κοινωνία.

Ανυποχώρητα εμμένει και παραμένει σταθερό  στην ομόφωνη θέση του  η οποία διατυπώθηκε  στη σύσκεψη  των θεσμικών φορέων- ενεργών  πολιτών,  που πραγματοποιήθηκε  στις 30 Νοεμβρίου  2018 στο Διοικητήριο με πρωτοβουλία  της κας Αντιπεριφερειάρχη, να μην μετακινηθεί  δηλαδή κανένα  από τα ανωτέρω πανεπιστημιακά  τμήματα,  που λειτουργούν  στην πόλη της Σπάρτης, όπως προβλέπει η πρόταση της Επιστημονικής Επιτροπής.

Η Σπάρτη, προκειμένου να στηρίξει το Πανεπιστήμιο  Πελοποννήσου  και τις συγκεκριμένες σχολές, έχει διαθέσει σημαντικούς πόρους και έχει δημιουργήσει υποδομές πρότυπα, που εκτός των συγκεκριμένων τμημάτων, που λειτουργούν, έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν και άλλες σχολές, που χρειάζονται  για την ανάπτυξη  του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Καλεί τον Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, να μην προχωρήσει σε βεβιασμένες  και μονομερείς ενέργειες και να καθοριστεί  άμεσα το ραντεβού, που έχει ζητηθεί  από τους φορείς  της Λακωνίας.

Η ηγεσία του Υπουργού Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, να αφουγκραστεί  την αγωνία  και τη θέληση  της Τοπικής Κοινωνίας  και να εξασφαλίσει  την απρόσκοπτη λειτουργία  των Πανεπιστημιακών Τμημάτων  στην πόλη μας αυξάνοντας την κρατική επιχορήγηση. Να σταματήσουν   άμεσα οι οποιεσδήποτε συζητήσεις  για αποσπασματικές  μεταβολές,  που χωρίς στρατηγική και κατεύθυνση υποβαθμίζουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση  στη χώρα μας. Ιδιαίτερα τώρα  που η χώρα και η ελληνική κοινωνία  περνά την μεγαλύτερη  δοκιμασία, η διέξοδος από την κρίση, θα έλθει μέσα από την Παιδεία και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας.

Καλεί στους φορείς  και τους πολίτες του Δήμου και ολόκληρης της  Λακωνίας, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Κυριακή  30 Δεκεμβρίου 2018  και ώρα 11.00, στο πάρκο  «ΟΤΕ», διεκδικώντας  την παραμονή  των υπαρχόντων αλλά και λειτουργία  νέων Πανεπιστημιακών  Τμημάτων  στη Σπάρτη.

Ο Δήμαρχος

Ευάγγελος Βαλιώτης

Ο Πρόεδρος  Δ.Σ.

Σπυρίδων Γ. Μοιράγιας

Ακριβές αντίγραφο

Σπάρτη 20-12-2018

Ο Πρόεδρος Δ.Σ.

Σπυρίδων Γ. Μοιράγιας

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Καρμοίρης Ιωάννης

Αποστολάκος Δημήτριος 

Αργειτάκος Σταύρος 

Αργυρόπουλος Παναγιώτης

Αργυρόπουλος Σταύρος

Βελισσάρης Σάββας

Βλάχος Γεώργιος

Βλήτας Νικόλαος

Βουνάσης  Αλέξανδρος

Γαλανοπούλου Γεωργία

Δούνιας Νικόλαος

Καπετανάκης Σαράντος

Κοκκορός Ευστράτιος

Κονίδης Γεώργιος

Κοντάκος Ηλίας

Κουμουνδούρος Παναγιώτης

Λεβεντάκης Δημήτριος

Μακρυσοπούλου Χριστίνα

Μαντζουράνης Ιωάννης

Νικολακάκης Ευάγγελος

Πατσιλίβας Θεμιστοκλής

Πλειώτας Χρίστος

Ρήγας Παναγιώτης

Σκρουμπέλος Βασίλειος

Σμυρνιός Ευστράτιος

Σταθόπουλος Ιωάννης

Στρίφας Κυριάκος 

Τζωρτζάκης Μάριος

Τσαγκαρούλης Θεόδωρος

Φέικου Αικατερίνη

Φλώρος Νικόλαος

ΠΡΟΕΔΡΟΙ-ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ- ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

Ανδρακάκου Παναγιώτα –Σπαρτιατών


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.