ΔΣ Μεγαλόπολης για κλείσιμο μονάδων: Δεν πήραν απόφαση χθες δεν κατάφεραν να γράψουν 2 λέξεις σήμερα !!

ΔΣ Μεγαλόπολης για κλείσιμο μονάδων: Δεν πήραν απόφαση χθες δεν κατάφεραν να γράψουν 2 λέξεις σήμερα !!

Οκτώβριος 10, 2019 - 18:37
0 σχόλια

Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 9 Οκτωβρίου η έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεγαλόπολης , που είχε ζητήσει η παράταξη ΝΕΑ ΑΡΧΗ του Κώστα Μιχόπουλου.

Παρόντες στην αίθουσα του συμβουλίου ήταν τα προεδρεία των σωματείων της ΔΕΗ , η κ. Ντίνα Νικολάκου εκ μέρους της παράταξης του Πέτρου Τατούλη, ο Θανάσης Πετράκος από την αγωνιστική συνεργασία και πολλοί πολίτες και εργαζόμενοι στην ΔΕΗ.

Ο Κώστας Μιχόπουλος στην εισήγηση του πρότεινε να καταγγελθεί η εξαγγελία για κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων, ότι η Μεγαλόπολη δεν πρέπει να δεχθεί κλείσιμο των μονάδων 3 και 4 και ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και πρέπει να ανοίξει ο δημόσιος διάλογος για την μετάβαση στην μεταλιγνιτική περίοδο.

Ο Σπύρος Τσιριγώτης ανέφερε ότι το δημοτικό συμβούλιο Μεγαλόπολης διαχρονικά ήταν πάντα αντίθετο και με την μικρή ΔΕΗ και με τις πωλήσεις μονάδων και πρέπει να είναι και τώρα με το κλείσιμο. Διάβασε την ομόφωνη απόφαση που είχε πάρει το προηγούμενο συμβούλιο και πρότεινε να παρθεί εκ νέου.

Ο Γιώργος Κατσιρούμπας ανέλυσε τις βασικές διαφορές στον πολιτική εκτίμηση που κάνει η παράταξη του και έκανε εκτενή αναφορά στο γιατί φτάσαμε να μιλάμε για κλείσιμο των μονάδων.

Όλες τις τοποθετήσεις των επικεφαλής των αντιπολιτεύσεων και των συνδικαλιστών θα τις δείτε στο βίντεο και στα συνημμένα έγραφα

Εισήγηση Μιχόπουλου

Τοποθέτηση Τσιριγώτη

Τοποθέτηση Κατσιρούμπα

Τοποθέτηση Μπουρσιάνη – Σωματείου Ενέργειας

Όλοι οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ζήτησαν να παρθεί μια απόφαση και να πάει ο Δήμαρχος πιο ισχυρός στην συνάντηση του αύριο Παρασκευή με τον κ. Χατζηδάκη και να του δηλώσει την πλήρη αντίθεση όλων για τις εξαγγελίες του.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις των συνδικαλιστών, του κ. Πετράκου και της κ. Νικολάκου.

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης επέμενε στην άποψη του ότι δεν χρειαζόταν να γίνει το έκτακτο συμβούλιο και επίσης δεν χρειάζεται να παρθεί απόφαση. Ότι το σωστό είναι να επισκεφθεί πρώτα τον κ. Χατζηδάκη και να προσπαθήσει να ενημερωθεί για τα ακριβή σχέδια και πότε υπολογίζει να κλείσουν οι μονάδες 3 και 4 της Μεγαλόπολης. Και την επόμενη εβδομάδα να γίνει ένα δημοτικό συμβούλιο με καλεσμένους τους Βουλευτές, τους φορείς και τα σωματεία.

Mεγάλη ένταση δημιουργήθηκε όταν ζήτησε τον λόγο ο Σαράντος Αλεξανδρής και δεν του δόθηκε. Χρειάστηκε να γίνει μια μεγάλη διακοπή για να ηρεμήσουν τα πράγματα, όμως οι φωνές και οι αψιμαχίες ήταν πολύ μεγάλες.

Μετά από όλα αυτά και αφού φαινόταν ότι όλοι συμφωνούν με όλους , την ώρα που έπρεπε να παρθεί μια απόφαση, εκεί άρχισαν παράξενα πράγματα. Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης από ότι καταλάβαμε δεν επιθυμεί να πάει αύριο στην συνάντηση με τον κ. Χατζηδάκη , έχοντας κάποια απόφαση συμβουλίου. Όσο και αν το πρότειναν όλοι οι υπόλοιποι , έκανε μεγάλη προσπάθεια να το αποφύγει. Τελικά όπως φαίνεται το κατάφερε.

Στο τέλος του συμβουλίου ορίστηκε ένας εκπρόσωπος από κάθε παράταξη για να συναντηθούν σήμερα και να γράψουν ένα σύντομο κείμενο , είτε ψήφισμα , είτε απόφαση του συμβουλίου που να διατυπώνει την αντίθεση όλων στα σχέδια πώλησης.

δείτε το σχετικό σημείο:

 

Σήμερα λοιπόν , Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, έχουμε φτάσει στις 15:00 το μεσημέρι και μετά από πολλές επικοινωνίες και διαβουλεύσεις, οι εκπρόσωποι των παρατάξεων δεν κατάφεραν να γράψουν 2 σειρές κείμενο, να πάρουν δηλαδή μια απόφαση που να λέει έστω ότι εδώ στην Μεγαλόπολη διαφωνούμε τις εξαγγελίες για κλείσιμο των μονάδων. Δεν γνωρίζουμε τον λόγο. βλέπουμε όμως ότι παρατηρούνται κάποιες δυσκολίες.

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί να γίνονται τόσες διεργασίες και συνεννοήσεις για να γραφτούν 2 απλά λόγια. Ότι η Μεγαλόπολη δεν δέχεται τον σχεδιασμό να κλείσουν οι μονάδες της ΔΕΗ. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί υπάρχει αυτή η μεγάλη επιμονή του κ. Χριστογιαννόπουλου να πάει απλά αύριο μια απλή επίσκεψη στον υπουργό και μόνο να ρωτήσει αν θα έχουμε κλείσιμο και ποιο θα είναι το χρονοδιάγραμμα.

Δηλαδή αν αύριο ο κ. Χατζηδάκης πει στον κ. Χριστογιαννόπουλο ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο ακόμα και δεν γνωρίζει ακριβείς ημερομηνίες , θα πρέπει να είμαστε ήσυχοι; Να χαλαρώσουμε; Και οι δηλώσεις στην εφημερίδα ότι τον Ιούνιο του 2020 κλείνει η 3 μονάδα; Για πλάκα τις έκανε;

Αν σε τόσο απλά θέματα , υπάρχουν τόσες πολλές διεργασίες και δυσκολίες, φανταστείτε τι έχει να γίνει αργότερα….

Όπως θα δείτε και στο βίντεο, 2ώρες και 30 λεπτά συζήτηση , όλοι συμφωνούν αλλά να πάρουν μια απόφαση δεν τα κατάφεραν.

Το Δημοτικό Συμβούλιο χθες συνεννοήθηκε να συντάξει μια απόφαση η οποία θα λέει συγκεκριμένα πράγματα. Σήμερα δεν το έκαναν, αύριο θα προλάβουν να το κάνουν πριν την συνάντηση η δεν θα εφαρμοστεί ότι αποφασίστηκε; Αναφέρομαι σε όλες τις παρατάξεις και ελπίζω να προλάβουν να το κάνουν αύριο πριν την συνάντηση. Αλλιώς θα πρέπει σε όλους μας , να μας δημιουργηθούν πολλά ερωτηματικά και ανησυχίες….

 

Από το Καφενείο Μεγαλόπολης

Video: 

Δ.Σ.Μεγαλόπολης - Έκτακτη συνεδρίαση για το κλείσιμο μονάδων ΔΕΗ

Δήλωση Σαράντου Αλεξανδρή για το επεισόδιο στο Δ.Σ. Μεγαλόπολης


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.