ΔΣ Μεγαλόπολης: Εντάσεις και αιχμές Χριστογιαννόπουλου για πολλά πράγματα που δεν γνωρίζουν οι πολίτες (vid)

ΔΣ Μεγαλόπολης: Εντάσεις και αιχμές Χριστογιαννόπουλου για πολλά πράγματα που δεν γνωρίζουν οι πολίτες (vid)

Οκτώβριος 30, 2019 - 10:43
0 σχόλια

Ακόμα μια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεγαλόπολης είχαμε χθες Τρίτη 29 Οκτωβρίου και γίναμε πάλι μάρτυρες εντάσεων και διαφωνιών.

Είναι πλέον δεδομένο ότι υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα στην λειτουργία του οργάνου του Δ.Σ. Μεγαλόπολης. Δημιουργούνται σοβαρές διαφωνίες και αντεγκλήσεις και βλέπουμε τελικά ότι η βασική επιδίωξη ορισμένων είναι ποιος θα επικρατήσει, ποιος θα επιβληθεί και ποιος τελικά έχει την πιο δυνατή φωνή. Αυτό ήταν και το σχόλιο του Γεώργιου Κατσιρούμπα και πιστεύουμε ότι έχει απόλυτο δίκιο.

Είχαμε ενημέρωση από τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης για την συνάντηση του με τον κ. Χατζηδάκη και μεταξύ άλλων ακούσαμε ότι την επόμενη Κυριακή αναμένεται να έρθει στην Μεγαλόπολη ο υφυπουργός κ. Θωμάς. Ο κ. Χριστογιαννόπουλος άφησε πολλές και σοβαρές αιχμές για την Τηλεθέρμανση Μεγαλόπολης , τις πολύ δύσκολες συνθήκες λειτουργίας της που έρχονται αν θα κλείσει η μονάδα 3 , τις αποφάσεις που έχει πάρει το συμβούλιο και την σύμβαση που έχει υπογραφεί με την ΔΕΗ. Δεν προχώρησε όμως σε λεπτομέρειες λέγοντας ότι θα γίνει σύντομα αναλυτική ενημέρωση. Υπήρξαν και άλλες στιγμές όπου ο κ. Χριστογιαννόπουλος ανέφερε ότι έχει βρει πολλά πράγματα τα οποία έχουν γίνει στο παρελθόν αλλά δεν είναι η ώρα να ειπωθούν, ότι αυτό θα γίνει σε επόμενες συνεδριάσεις.

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης διάβασε επίσης 2 υπηρεσιακά έγγραφα προϊσταμένων υπηρεσιών του Δήμου σχετικά με το θέμα του ανοίγματος ειδικού λογαριασμού και μεταφοράς των αποθεματικών του Δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδας. Ενημέρωσε το συμβούλιο ότι η απόφαση για το ορισμό εκπροσώπου στην Γενική Συνέλευση της Τηλεθέρμανσης πήρε νομιμότητα και τόνισε ότι τελικά κακώς έγινε η κόντρα και χρειάστηκαν 2 συνεδριάσεις για τον ορισμό.

Μεγάλη ένταση είχαμε στο τέλος της συνεδρίασης , στην εκλογή των αντιπροσώπων στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων. Οι αντιπολιτεύσεις ζητούσαν αναβολή επειδή είχαν λάβει 2 εισηγήσεις ( είχε γίνει αλλαγή του νόμου το Σάββατο και άλλαξε η αρχική εισήγηση), ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης αντέδρασε έντονα και δεν δεχόταν την πρόταση αναβολής και τελικά έγινε ψηφοφορία που μόνο η παράταξη Τσιριγώτη ψήφισε για αναβολή. Η παράταξη Τσιριγώτη αμέσως μετά αποχώρησε η διαδικασία συνεχίστηκε.

Στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων θα έπρεπε να επιλεγούν 2 σύμβουλοι που μαζί με τον κ. Χριστογιαννόπουλο θα εκπροσωπούν τον Δήμο Μεγαλόπολης, στην διαδικασία εκλογής από την παράταξη του Δημάρχου εκλέχθηκε ο Νίκος Μπελιάς , στην παράταξη της Νέας Αρχής είχαμε ισοψηφία μεταξύ του Κώστα Μιχόπουλου και του Γιάννη Μπάζιου, ακολούθησε κλήρωση και τελικά επιλέχθηκε ο Γιάννης Μπάζιος. Μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι επιλέχθηκε να πάει ένας δημοτικός σύμβουλος και όχι ο επικεφαλής. Είναι επίσης παράξενο ότι ο κ. Μπάζιος στην ουσία άσκησε πιέσεις για να πάει αυτός στην ΠΕΔ . Δεν γνωρίζουμε τους ακριβείς λόγους, θα παρακολουθούμε όμως το θέμα. Δυστυχώς είναι λυπηρό να βλέπουμε τους συμβούλους να δίνουν μάχη και να ασκούν πιέσεις για να καταλάβουν θέσεις, την στιγμή που όλα γύρω μας πάνε από το κακό στο χειρότερο. Θυμίζουμε απλώς ότι στην ΠΕΔ παίζουν μεγάλο ρόλο και τα κομματικά θέματα και συσχετισμοί. Όμως οι εκπρόσωποι του Δήμου Μεγαλόπολης που θα πάνε στην ΠΕΔ θα πρέπει να έχουν μοναδικό γνώμονα τα συμφέροντα της πόλης μας και όχι τα δικά τους καπρίτσια η τις προσωπικές τους επιλογές.

Θα το ξαναπούμε πολλές φορές, κάτι πρέπει να γίνει και να αλλάξει η εικόνα που βλέπουμε στις συνεδριάσεις των συμβουλίων. Είναι άμεση ανάγκη να γίνεται πιο ομαλά η συζήτηση και να υπάρχει και πιο πολύ ουσία. Το βασικότερο είναι ότι είναι ευθύνη όλων να υπάρχει αλληλοσεβασμός, και συνεννόηση. Κάτι που μέχρι τώρα δεν το έχουμε δει και μπροστά μας έχουμε πολύ σοβαρά προβλήματα.

δείτε στα 2 βίντεο ολόκληρη την συνεδρίαση:

Από το Καφενείο Μεγαλόπολης

Ειδήσεις: 
Video: 

Δημ.Συμβούλιο Μεγαλόπολης 29-10-2019 - Ενημερώσεις -Ερωτήσεις

Δημ.Συμβούλιο Μεγαλόπολης 29-10-2019 - Θέματα Ημερήσιας Διάταξης


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.