ΔΣ Μεγαλόπολης: Ενότητα και αγώνας για να μην κλείσουν οι μονάδες της ΔΕΗ (pics,vid)

ΔΣ Μεγαλόπολης: Ενότητα και αγώνας για να μην κλείσουν οι μονάδες της ΔΕΗ (pics,vid)

Νοέμβριος 12, 2019 - 21:02
0 σχόλια

Συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεγαλόπολης έγινε χθες Δευτέρα με μοναδικό θέμα το κλείσιμο των μονάδων της ΔΕΗ. Στην αρχή της συνεδρίασης διαβάστηκε ψήφισμα από τους εργαζόμενους ΟΤΑ Αρκαδίας και ο πρόεδρος κ. Σακελλαριάδης ενημέρωσε ότι είχαν καλεστεί ο Περιφερειάρχης κ. Νίκας και οι τρεις Βουλευτές του νομού αλλά δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Χριστογιαννόπουλος , ο οποίος ενημέρωσε ότι ο υφυπουργός κ. Θωμάς του είπε ότι δεν θα έρθει στην Μεγαλόπολη γιατί κάποιοι από την πόλη του έχουν πει ότι υπάρχει κλίμα εναντίον του και φοβάται επεισόδια. Ο υφυπουργός έχει προτείνει να πάνε στην Αθήνα εκπρόσωποι των παρατάξεων του δήμου, ένας εκπ΄ροσωπος των εργαζομένων και ένας των συλλόγων.

Στην συνέχεια ο Δήμαρχος είπε ότι αν αποφασιστεί κάτι θα είναι κοινή απόφαση, ότι με τις αποφάσεις η Μεγαλόπολη βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο που γίνεται ανατροπή του τρόπου ζωής. Ξαφνικά έρχεται ο Υπουργός και λέει κλείνει η μονάδα το 2020. Εμείς σαν παράταξη δεν δεχόμαστε να κλείσει η μονάδα το 2020. Δεν δέχομαι να σκάσει αυτή η βόμβα στα χέρια μου , εγώ είμαι ενάμισι μήνα Δήμαρχος!

Στην συνέχεια πήραν τον λόγο εκπρόσωποι από την ΓΕΝΟΠ και άλλα σωματεία της ΔΕΗ.

Μετά μίλησε ο Θανάσης Πετράκος ο οποίος τόνισε ότι τώρα είναι η ώρα της δράσης και όχι για λόγια. ότι πρέπει να μπουν συγκεκριμένα επιχειρήματα στην διεκδίκηση. Μαζί του συμφώνησε και ο πρώην Δήμαρχος κ. Παπαδόπουλος ο οποίος στάθηκε στην απουσία των Βουλευτών και την στάση του Περιφερειάρχη κ. Νίκα. Μάλιστα τόνισε ότι δεν περίμενε κάτι διαφορετικό αφού πέρυσι σαν Δήμαρχος Καλαμάτας ο κ. Νίκας του είχε πει: Πως κάνετε έτσι δεν θα φύγουν οι μονάδες δεν θα βγάλουν ρόδες , θα πουληθούν αλλά θα μείνουν στην περιοχή. Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε μια σειρά από επιχειρήματα που πρέπει να προστεθούν στα υπόλοιπα που υπάρχουν.

Ο Κώστας Μιχόπουλος μίλησε για τις προτάσεις που έχει κάνει και την αρχική του κίνηση να γίνει συμβούλιο για το θέμα πριν ένα μήνα. Το κάναμε για να στείλουμε μήνυμα αγώνα αλλά δυστυχώς βλέπω ότι είμαστε πολύ χαλαροί τόνισε. Ο Σπύρος Τσιριγώτης μίλησε για την ανάγκη ενότητας και ότι πρέπει να γίνουν δράσεις. Εμείς σαν παράταξη θα είμαστε αρωγοί σε οποιαδήποτε κοινή απόφαση και δράση τόνισε.

Κλείνοντας ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Χριστογιαννόπουλος έδωσε το στίγμα της παράταξης του, πρέπει να πολεμήσουμε να λειτουργήσουν όσο το δυνατόν πιο πολύ οι μονάδες αλλά ταυτόχρονα να ετοιμαζόμαστε και να κάνουμε κινήσεις για την μεταλιγνιτική περίοδο.

Κοινό σημείο όλων των ομιλητών ήταν η ανάγκη να υπάρχει ενότητα και αγώνας. Και να βρεθούν επιχειρήματα και σύμμαχοι για να γίνει αγώνας να μην κλείσουν οι μονάδες.

Στην αίθουσα βρέθηκαν πολλοί εργαζόμενοι και πολίτες οι οποίοι παρακολούθησαν το συμβούλιο μέχρι το τέλος. Θα περιμέναμε όμως να είναι πολλοί περισσότεροι.

δείτε στην συνέχεια στα βίντεο που ακολουθούν όλα όσα ειπώθηκαν και την τοποθέτηση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Κατσιρούμπα:

 
 
 

Από το Καφενείο Μεγαλόπολης

Video: 

Δ.Σ.Μεγαλόπολης - συνεδρίαση για ΔΕΗ - Τοποθέτηση Δημάρχου Αθ.Χριστογιαννόπουλου

Δ.Σ.Μεγαλόπολης - συνεδρίαση για ΔΕΗ - Τοποθέτησεις εκπροσώπων εργαζομένων

Δ.Σ.Μεγαλόπολης - συνεδρίαση για ΔΕΗ - Τοποθέτησεις δημοτ.συμβούλων


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.