ΔΣ Γορτυνίας: Όχι στη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων

ΔΣ Γορτυνίας: Όχι στη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων

Απρίλιος 28, 2015 - 14:15
2 σχόλια

Το ΔΣ του Δήμου Γορτυνίας, συνεδρίασε σήμερα 24 Απριλίου 2015, και συζήτησε το ζήτημα της ΠΝΠ με την οποία η κυβέρνηση υποχρεώνει τους Δήμους να καταθέσουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Μετά από διαλογική συζήτηση κατέληξε ομόφωνα στα παρακάτω,
1.Καταγγέλλει την μεθόδευση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην έκδοση Π.Ν.Π. ‐διαδικασία που είχε καταγγείλει εμφατικά όταν ήταν στην αντιπολίτευση‐ πλήττοντας την κατοχυρωμένη συνταγματικά ανεξαρτησία του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
2.Τονίζει ότι κανένας διάλογος δεν έγινε πριν από αυτήν την απόφαση με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στην προσπάθεια να βρεθεί λύση στα οικονομικά προβλήματα της χώρας, και στον τρόπο που η τοπική αυτοδιοίκηση θα μπορούσε να συνεισφέρει σε αυτή, απαιτείται διάλογος και δημοκρατική διαβούλευση και όχι Π.Ν.Π.
3.Θεωρεί ότι η τοπική αυτοδιοίκηση έχει ήδη συνεισφέρει στην αντιμετώπιση της κρίσης (με την περικοπή χρηματοδοτήσεων, την απαγόρευση προσλήψεων, την κατάργηση υπηρεσιών και γενικά των μνημονιακών πολιτικών που συνόδευσαν τον Καλλικράτη) και η απόφαση αυτή, εφ όσον υλοποιηθεί, θα επιδεινώσει την λειτουργία της, αν δεν την οδηγήσει σε κατάρρευση.
4.Θεωρεί ότι η εφαρμογή της πρωτοφανούς κυβερνητικής απόφασης στο Δήμο Γορτυνίας, με τα ιδιαίτερα επιβαρυμένα γεωπολιτικά χαρακτηριστικά, θα κορυφώσει τις επιπτώσεις της οικονομικής ασφυξίας και δυσλειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου, που επέφεραν καταδικασμένες από τον λαό πολιτικές πρακτικές του παρελθόντος.
5.Δεσμεύει τον κ. Δήμαρχο και τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες του Δήμου να μην προβούν σε οποιαδήποτε μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων του Δήμου, σύμφωνα με τις αποφάσεις της ΚΕΔΕ και αποφασίζει την συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της ΚΕΔΕ, ενημερώνοντας παράλληλα τους δημότες για τις διαφαινόμενες δραματικές επιπτώσεις που θα έχει η απόφαση στην τοπική κοινωνία.

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Γιάννη το είσαι εμβληματική φυσιογνωμία ...ΠΑΣΟΚ φαίνεται και ας κατέβασες την ταμπέλα από το γραφείο σου όταν κατέβηκε και το ΠΑΣΟΚ από την εξουσία.

Η παραπάνω ομάφωνη απόφαση του Δ.Σ της Γορτυνίας ξεκαθαρίζει πολλά θεματά,όπως πόσο ανεξάρτητος είναι ο Πασοκοθρεμενος δημαρχές της! Ομως πόσο ...ανεξάρτητος είναι και ο επαναστάτης αριστερός..,και αγάπημενος της παρεούλα του....Καλιανιου και της ...Ροδιακής μαγιας,ηγέτης της αντιπολίτευσης!!!!! Ομοφωνα προτίμήσαν τα αποθεμαστικά του δημου να τα φυλάει ο...Σάλας παρα Η ΤτΕ Οι Γορτυνιοι καταλαβαν τον ρόλο του ....αριστερού ΠαρασκευοΚολοβου και του έδωσαν ασήμαν το ποσοστό για να κάνει......ανύπαρκτη αντιπολίτευση οπότε ευκαιρει,σε έναν ανύπαρκτο αλλά βλαβερα αποτυχημενο δημαρχο του επικίνδυνου ΠΑΣΟΚ. Φάτε τους τώρα και τους δύο σ'ένα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.