Δριμύ «κατηγορώ» στο ΠεΣυ από τους εκπροσώπους της ΓΕΝΟΠ: Δεν μας στηρίξατε

Δριμύ «κατηγορώ» στο ΠεΣυ από τους εκπροσώπους της ΓΕΝΟΠ: Δεν μας στηρίξατε

Μάιος 04, 2018 - 18:03
0 σχόλια

Κατά τη συνεδρίαση του ΠεΣυ την Παρασκευή 4 Μαΐου συζητήθηκε εκτάκτως το ζήτημα της πώλησης της ΔΕΗ, με εισηγήτρια την αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου, η οποία ζήτησε να προταθεί το συγκεκριμένο θέμα, γεγονός που έγινε ομόφωνα αποδεκτό από το Σώμα.Οι εργαζόμενοι και εκπρόσωποι των Φορέων έλαβαν τον λόγο και εξαπέλυσαν δριμύ κατηγορώ εναντίον της περιφερειακής αρχής αλλά και προσωπικά του περιφερειάρχη, ο οποίος δεν είχε συμμετάσχει στα μεγάλα συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν στη Μεγαλόπολη και στο Σύνταγμα.

Τον λόγο έλαβε ο κ. Φραγκόγιαννης Βαγγέλης, γραμματέας της εκτελεστικής επιτροπής της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Εργαζόμενοι και πολίτες έχουν αρχίσει αγώνα. Η κυβέρνηση είπε ψέματα πως δεν θα πωληθούν οι μονάδες της ΔΕΗ. Κάναμε συμβούλιο για το θέμα αυτό, όπου έδωσε το ''παρών'' μεταξύ άλλων και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο οποίος μας στηρίζει ως επι το πλείστον στα αιτήματά μας. Στις 22 Απριλίου είχαμε το μεγάλο συλλαλητήριο στη Μεγαλόπολη, όπου δυστυχώς κανείς από τη δική μας Περιφέρεια δεν έδωσε το ''παρών''.

Δεν είχαμε στήριξη από το Δήμο Τρίπολης και Καλαμάτας. Είχαν μόνο αιτήματα όταν επρόκειτο να υπάρξουν μειώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

«Θέλουμε από το Περιφερειακό Συμβούλιο να μας στηρίξει στον αγώνα μας, ο οποίος τώρα αρχίζει για εμάς». Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ.Καμπισιούλης Παναγιώτης, πρόεδρος ένωσης τεχνικών ορυχείων Μεγαλόπολης, ο οποίος δήλωσε: «Στον αγώνα που δίνουμε η περιφερειακή αρχή έλαμψε διά της απουσίας της. Κάποιοι επέλεξαν να κρυφτού , γιατί ενώ ξεκινήσαμε μαζί, κάπου στην πορεία χαθήκαμε.

Κριθήκατε διά του κρυφτού και της απουσίας σας. Περιμένουμε έργα και όχι ευχολόγια. Το ΠεΣυ πρέπει να διαχειριστεί τις 2.000 οικογένειες εργαζομένων, όχι ως πρόσφυγες αλλά όπως τις διαχειριστήκατε κ. Τατούλη τα τελευταία χρόνια, που ο λαός αυτός έχει αποδείξει πως σας στηρίζει.

Τέλος, ο κ. Νικήτας Γιώργος, πρόεδρος σωματείου ορυχείων Μεγαλόπολης, ανέφερε: «Με ένα απλό ''σας στηρίζουμε'', δεν βγαίνει τίποτα. Η περιοχή μας είναι έτοιμη προς εγκατάλειψη. Είμαστε 2.000 εργαζόμενοι και έρχεται το ισοπέδωμα της Μεγαλόπολης. Δεν είχαμε τη στήριξη ούτε του Δήμου Καλαμάτας ούτε του Δήμου Τρίπολης. Η Αρκαδία επί εποχής του κ. περιφερειάρχη οδηγείται στη φτωχοποίηση. Κάνουμε αγώνα και σας θέλουμε δίπλα μας. Αν ήσασταν μαζί μας το νομοσχέδιο δεν θα ήταν έτσι. Τώρα ως έχει οι εργαζόμενοι μένουν ξεκρέμαστοι. Πιστεύουμε στην ανατροπή και θέλουμε τη στήριξή σας».

Αμέσως μετά και αφού προηγήθηκε μια ένταση ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπέιρωσης κ. Γόντικα, με τον κ.Τατούλη να μιλά για «εργατοπατέρες της ΔΕΗ», ακολούθησε η τοποθέτησή του, όπου μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Από την πρώτη στιγμή ξέρετε πως θα είμαι δίπλα σας, γιατί αυτό έκανα σε όλη μου τη ζωή. Με τους περισσότερους από εσάς συμπορευθήκαμε όλα τα χρόνια και σας γνωρίζω από μικρά παιδιά. Η Περιφέρεια από την πρώτη στιγμή είμαστε σε κοινή γραμμή με εργαζόμενους και συνδικάτα και πήραμε θέση κατά της πώλησης».

Βρέθηκα σε δύο κρίσιμες συναντήσεις και είπα δημόσια την άποψη μου. Είπα ξεκάθαρα πως είμαι απέναντι στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, όπως ήμουν αντίθετος και στη μικρή ΔΕΗ. Δεν μπορείτε να μου λέτε γιατί δεν ήρθα στο συλλαλητήριο, γιατί ξέρετε πως είμαι συνεχώς δίπλα σας, για να πολεμήσουμε μέχρι το τέλος.

«Έχετε τον τρόπο και τις δυνάμεις για να κάνετε τον αγώνα σας και εμείς είμαστε δίπλα σας, όχι όπως οι βουλευτές που τώρα το θυμήθηκαν. Εκφράζω την ικανοποίηση μου για την παρουσία σας σήμερα στο ΠεΣυ. Πρέπει να συνεχίσουμε να ασκούμε πιέσεις για να δούμε αν μπορούμε να επηρεάσουμε την κατάσταση. Αυτή είναι η ευθύνη μας».

Ακολούθησε ένταση και η παράταξη του κ. Γόντικα αποχώρησε, επειδή δεν θα γινόταν συζήτηση του θέματος, όπως ξεκαθάρισε ο κ. περιφερειάρχης, ο οποίος είπε ότι θα επικαιροποιηθεί το ψήφισμα του ΠεΣυ για τη ΔΕΗ, χειροκροτούμενος.
 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.