Δραστηριότητες φιλαναγνωσίας στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βυτίνας (pics)

Δραστηριότητες φιλαναγνωσίας στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βυτίνας (pics)

Δεκέμβριος 18, 2019 - 19:47
0 σχόλια

Στο πλαίσιο υλοποίησης προγράμματος φιλαναγνωσίας από τους μαθητές και τις μαθήτριες των Γ΄ και Δ΄ τάξεων του σχολείου, τα παιδιά πραγματοποίησαν επίσκεψη στους χώρους της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Βυτίνας, την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου, συνοδεία της υπεύθυνης εκπαιδευτικού κας Σταματίνας Ντελοπούλου. Εκεί τους υποδέχθηκε θερμά η Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης κα. Μαγδαληνή Λιαροπούλου, όπου τους ξενάγησε στους χώρους με τα ράφια των βιβλίων αλλά και τα σπάνια εκθέματα που διασώζονται, μέσα από τα οποία οι μαθητές/-τριες γνώρισαν τη δύο και πλέον αιώνων ιστορία της Βιβλιοθήκης.

Στη συνέχεια, με αφορμή το βιβλίο "Καλά Χριστούγεννα κύριε Ντίκενς", παρουσιάστηκε σαν παραμύθι η ζωή, κατά τα παιδικά του χρόνια, του πολυαγαπημένου συγγραφέα Τσάρλς Ντίκενς. Οι μαθητές/-τριες ήρθαν σε επαφή με τον χώρο και τον χρόνο που έζησε, καθώς και τα πρόσωπα που γνώρισε, πολλά από τα οποία αποτέλεσαν μετέπειτα τους ήρωες των διάσημων βιβλίων του. Επιπλέον, αξιοποιώντας τεχνικές της Δραματικής Τέχνης στην Εκπαίδευση, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να αναπαραστήσουν τις σημαντικότερες στιγμές της παιδικής ηλικίας του συγγραφέα, να μπουν στη θέση του και στη θέση των οικείων του προσώπων και να του ευχηθούν μια χαρούμενη και ευτυχισμένη ενήλικη ζωή.
Μέσα από τις παραπάνω δραστηριότητες καλλιεργήθηκε η αγάπη για την ανάγνωση, καθώς επίσης, δόθηκε στα παιδιά η ευκαιρία να εντοπίσουν τη δυναμική που κρύβεται στα βιβλία και τη δυνατότητα καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας μέσω αυτών.
 
Η επίσκεψη αποτελεί μέρος των προγραμματισμένων δραστηριοτήτων που υλοποιούνται από τους/τις μαθητές/-τριες φέτος, με την ευκαιρία ένταξης της σχολικής Βιβλιοθήκης στο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών του Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ανάλογη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Τρίπολης, όπου υλοποιήθηκαν αντίστοιχες εκπαιδευτικές δραστηριότητες.
 
Ευχαριστούμε θερμά τη Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης κα Μαγδαληνή Λιαροπούλου για τη ζεστή φιλοξενία.
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

Από το dhmotiko-vytinas.blogspot.com

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.