Δράσεις για την θερινή περίοδο από τον Δήμο Τρίπολης

Δράσεις για την θερινή περίοδο από τον Δήμο Τρίπολης

Απρίλιος 01, 2015 - 09:41
0 σχόλια

Συνεδρίασε η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Τρίτη 31 Μαρτίου στην Τρίπολη, ενόψει της θερινής περιόδου.

Μεταξύ των φορέων και των υπηρεσιών που συμμετείχαν στη συνεδρίαση, ήταν και ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Τρίπολης Σωτήρης Παπαδημητρίου, ο οποίος μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η υπηρεσία τον χειμώνα που πέρασε. «Υπήρξε μεγάλη κακοκαιρία και οι χιονοπτώσεις ήταν αρκετές, με αποτέλεσμα να υπάρχει ανεπάρκεια σε αλάτι και να παρακωλύεται η αντιμετώπιση των αναγκών», είπε.

Ωστόσο, όπως επεσήμανε, ο χειμώνας με τις δυσκολίες του, έδωσε τη δυνατότητα στην υπηρεσία να δει τις δυνάμεις της αλλά και τις ανάγκες που υπάρχουν σε ό,τι έχει να κάνει με τον καθαρισμό των ρεμάτων.

Πρόβλημα παρουσιάστηκε και σε ό,τι αφορά στο Χιονοδρομικό, τόνισε, καθώς υπήρξαν γκρίνιες επειδή δεν επαρκούσε το αλάτι, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες. Ωστόσο, ο κ. Παπαδημητρίου επεσήμανε ότι η υπηρεσία τα κατάφερε καλά, όπως είπε, χωρίς να δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα.

Ακολούθως, άφησε αιχμές για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και για την κάλυψη σε ανάγκες εκ μέρους της, όπως για παράδειγμα σε αλάτι. Και υπογράμμισε: «Πρέπει να δούμε τι προβλέπεται με τις χρηματοδοτήσεις όσον αφορά στην αντιπυρική περίοδο και με τα κονδύλια».

Ο κ. Παπαδημητρίου επεσήμανε τον κίνδυνο που μπορεί να προκληθεί από την έντονη βλάστηση εφέτος, η οποία θέριεψε λόγω των βροχοπτώσεων, που ίσως προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, ίσως μια πυρκαγιά ή και την επέκτασή της.

Στόχος του Δήμου είναι να γίνει καθαρισμός και αποψίλωση, διότι, όπως γνωρίζουν όλοι, μια ενδεχόμενη πυρκαγιά ίσως λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις από την πυκνή βλάστηση και ίσως απειλήσει ακόμα και σπίτια.

Ακόμη, πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνει ένας συντονισμός στην επάνδρωση των πυροφυλακίων, αλλά και ένας συντονισμός σε ό,τι αφορά στην Τσεμπερού.

Για άλλη μία φορά, αναφέρθηκε η ανάγκη πρόληψης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα πυρκαγιάς και αυτό πρέπει να γίνει άμεσα, όπως ο καθαρισμός των οικοπέδων και των χωραφιών, όπως τόνισε ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Τρίπολης.

Κλείνοντας, επεσήμανε την αναγκαιότητα της πρόσληψης ατόμων ως χειριστών μηχανημάτων στον Δήμο, καθώς, όπως είπε, υπάρχουν πέντε τσάπες αλλά όχι επαρκές προσωπικό για να τις χειριστεί.

Η γραφειοκρατία είναι μεγάλη και καθυστερεί τις διαδικασίες, τόνισε.

Τέλος, ο κ. Παπαδημητρίου υπογράμμισε ότι ο Δήμος πρέπει να έλθει σε άμεση συνεννόηση με το Δασαρχείο, ώστε να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν καλύτερη συνεργασία και να υπάρξουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.