Δράσεις για την πρόληψη παχυσαρκίας και τις διατροφικές συνήθειες

Δράσεις για την πρόληψη παχυσαρκίας και τις διατροφικές συνήθειες

Οκτώβριος 21, 2014 - 11:00
0 σχόλια

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Κοινωνικό Σχολείο» και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας (24/10), το Υπουργείο Παιδείας  καλεί τους Διευθυντές όλων των σχολείων της χώρας να πραγματοποιήσουν, την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου, ομιλίες και δραστηριότητες σχετικά με τις Διατροφικές Συνήθειες και την Πρόληψη της Παχυσαρκίας.

            Σύμφωνα με το έγγραφο του υπουργείου Παιδείας:

Α. Οι ομιλίες θα διεξαχθούν σε συνεργασία με τους Υπευθύνους Αγωγής Υγείας και Σχολικών Δραστηριοτήτων, τους εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου Υγείας, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και τους εκπαιδευτικούς Οικιακής Οικονομίας ΠΕ 15.

Β. Επιπλέον, θα υλοποιηθούν δράσεις που σχετίζονται με την παχυσαρκία και ανάλογα με την ηλικία των μαθητών θα αφορούν στη δημιουργία κολάζ, βίντεο ή κόμικς, στη συγγραφή λογοτεχνικού κειμένου ή ποιήματος, στην παρουσίαση θεατρικού δρώμενου, σε εκδηλώσεις στο χώρο του σχολείου κ.α.

            Σκοπός των δράσεων είναι να ενημερωθούν οι μαθητές για την παχυσαρκία, που αποτελεί μια σημαντική διατροφική πάθηση, η οποία μπορεί να επηρεάσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια ζωής των πασχόντων και να υιοθετήσουν έναν  υγιεινό τρόπο διατροφής. Επίσης,  αποσκοπούν στην ευαισθητοποίηση  κάθε μαθητή που αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα, είτε ο ίδιος είτε άτομο από τον κοινωνικό περίγυρό του, αλλά  επ’ ουδενί λόγω να μην στοχοποιηθεί η Παχυσαρκία, μόνο και μόνο για να αποφύγουμε τις δυσάρεστες επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσει στην ευαίσθητη ηλικία που διανύουν οι μαθητές μας.

            Οι  δράσεις  που θα υλοποιηθούν από τη σχολική κοινότητα της Περιφερειακής  Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, επιζητούν τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών μετά από κατάλληλο σχεδιασμό και προετοιμασία και θα αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα και την κοινωνική διάσταση του προβλήματος αυτού.

                 Ελπίζουμε ότι η σχολική κοινότητα, μαθητές κι εκπαιδευτικοί,  θα ανταποκριθεί με ενθουσιασμό και σ’ αυτήν την προσπάθεια κι ότι θα αποκομίσει πολλά οφέλη από την υλοποίησή της.

Δελτίο Τύπου

                


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.